Πότε ξεκινούν τα γυρίσματα για την «Οδύσσεια»: Στη Μεσσηνία για γυρίσματα Νόλαν, Ντέιμον, Χόλαντ

Πότε ξεκινούν τα γυρίσματα για την «Οδύσσεια»: Στη Μεσσηνία για γυρίσματα Νόλαν, Ντέιμον, Χόλαντ Facebook Twitter
Ο Ματ Ντέιμον στην Ελλάδα για την «Οδύσσεια»
0

Στην Ελλάδα βρίσκονται ο Ματ Ντέιμον και ο Τομ Χόλαντ για τη νέα ταινία του βραβευμένου σκηνοθέτη Κρίστοφερ Νόλαν, με τίτλο «Οδύσσεια».

Η Καλαμάτα και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου μεταμορφώνονται σε σκηνικό ταινίας, καθώς ο Ματ Ντέιμον και ο Τομ Χόλαντ, μαζί με μια ομάδα 180 συντελεστών, έφτασαν στην Ελλάδα για τα γυρίσματα της νέας μεγάλης παραγωγής «Οδύσσεια».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αρχαιολογικοί χώροι θα παραμείνουν κλειστοί για το κοινό από τις 9 έως τις 13 Μαρτίου, ενώ θα υπάρξουν και προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη Τρίτη θα γίνουν γυρίσματα στο Κάστρο της Μεθώνης, ενώ το καστ θα μείνει και στην περιοχή της Βοϊδοκοιλιάς για τη σκηνή με τον Κύκλωπα.

Η ταινία «Οδύσσεια» αποτελεί μία από τις πιο φιλόδοξες κινηματογραφικές μεταφορές του διάσημου έπους, με τον Νόλαν να επιχειρεί να φέρει στη μεγάλη οθόνη την επική περιπέτεια του Οδυσσέα με τη δική του κινηματογραφική υπογραφή.

Δύο αεροπλάνα από το Μαρόκο προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, μεταφέροντας περίπου 180 μέλη της παραγωγής, ανάμεσά τους ηθοποιούς και τεχνικό προσωπικό. Ανάμεσα στους πρώτους που έφτασαν ήταν ο Ματ Ντέιμον, ο οποίος θα ενσαρκώσει τον Οδυσσέα, και ο Τομ Χόλαντ, που θα υποδυθεί τον Τηλέμαχο. Στην αποστολή συμμετείχε και ο βραβευμένος διευθυντής φωτογραφίας Χόιτε βαν Χοϊτέμα, σταθερός συνεργάτης του Νόλαν.

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο Κρίστοφερ Νόλαν βρέθηκε στο λιμάνι της Πύλου, όπου μαζί με τον διευθυντή φωτογραφίας του επιθεώρησαν ένα πλοίο που θα χρησιμοποιηθεί στην ταινία. Πρόκειται για την αναπαράσταση της πεντηκόντορου του Οδυσσέα, με τους συντελεστές να εστιάζουν σε τεχνικές λεπτομέρειες, όπως το άνοιγμα των πανιών.

Το συνεργείο έχει εγκατασταθεί στην περιοχή της Πυλίας, όπου θα παραμείνει για τις επόμενες ημέρες, έως ότου ολοκληρωθεί το σκέλος των γυρισμάτων που αφορά τη Μεσσηνία. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ποια άλλα αστέρια του Χόλιγουντ θα συμμετάσχουν στα γυρίσματα στην Ελλάδα, η άφιξη του Νόλαν και των βασικών πρωταγωνιστών σηματοδοτεί ότι η παραγωγή περνάει πλέον στην πιο κρίσιμη φάση της.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεινόσαυροι, Πολ Νιούμαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δεινόσαυροι, Πολ Νιούμαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Η νέα προσθήκη στο franchise του Jurassic World, η επανέκδοση του «Cool Hand Luke» και μια κωμωδία με τον δημοφιλή Γάλλο κωμικό ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Πολιτισμός / Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Με φόντο, στο κάτω μέρος, το κεφάλι ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος η λιτή αφίσα συνοδεύεται από το σύνθημα «Αψήφησε τους Θεούς» τονίζοντας μαζί με τον τίτλο και το όνομα του σκηνοθέτη ότι η ταινία γυρίστηκε «εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX»
LIFO NEWSROOM