Ο Ζελένσκι θα συναντηθεί με τον Πούτιν μόνο αφού διαπραγματευτεί ένα κοινό σχέδιο με τον Τραμπ

Ο Ζελένσκι θα συναντηθεί με τον Πούτιν μόνο αφού διαπραγματευτεί ένα κοινό σχέδιο με τον Τραμπ Facebook Twitter
Βολοντίμιρ Ζελένσκι / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι θα συμφωνήσει να συναντηθεί προσωπικά με τον Βλαντίμιρ Πούτιν μόνο μετά τη διαπραγμάτευση ενός κοινού σχεδίου με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ζελένσκι πιστεύει ότι ο Τραμπ είναι το «κλειδί» για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος του έδωσε τον αριθμό τηλεφώνου του πριν από την έναρξη της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου σήμερα, Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέτρεψε τα χρόνια σταθερής υποστήριξης των ΗΠΑ προς την Ουκρανία αυτή την εβδομάδα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε την Παρασκευή στη Διάσκεψη του Μονάχου ότι η χώρα του θα χρειαστεί να διπλασιάσει το μέγεθος του στρατού της, φτάνοντας το ενάμισι εκατομμύριο στρατιώτες, εάν δεν μπορέσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ενώ αναγνώρισε ότι οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν την ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία. «Πιστεύω ότι η Ουάσιγκτον δεν είδε ποτέ πραγματικά την Ουκρανία ως μέλος του ΝΑΤΟ, απλώς το συζητούσαν», είπε.

Επίθεση Τζέι Ντι Βανς στην Ευρώπη

Ο Ζελένσκι συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, ο οποίος έκανε διάλεξη στους Ευρωπαίους αξιωματούχους για την ελευθερία του λόγου και την παράτυπη μετανάστευση στην ήπειρο, προειδοποιώντας τους ότι κινδυνεύουν να χάσουν την υποστήριξη του κοινού αν δεν αλλάξουν γρήγορα πορεία. «Αν τρέχετε φοβούμενοι τους ίδιους τους ψηφοφόρους σας, δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει η Αμερική για εσάς», είπε.

Η ομιλία του Βανς, και η αναφορά του στον τριετή πόλεμο στην Ουκρανία, ήρθε σε μια περίοδο έντονης ανησυχίας και αβεβαιότητας για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ. «Στην Ουάσινγκτον, υπάρχει ένας νέος σερίφης στην πόλη. Και υπό την ηγεσία του Ντόναλντ Τραμπ, μπορεί να διαφωνούμε με τις απόψεις σας, αλλά θα αγωνιστούμε για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά σας να τις προσφέρετε στο δημόσιο χώρο», είπε ο Βανς υπό το χλιαρό χειροκρότημα.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε επίσης τους Ευρωπαίους αξιωματούχους κατά της παράτυπης μετανάστευσης, λέγοντας ότι το εκλογικό σώμα δεν ψήφισε να ανοίξουν «πύλες σε εκατομμύρια μετανάστες χωρίς έλεγχο».

Με πληροφορίες από Associated Press

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM