Η «Οδύσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν ξεκινάει γυρίσματα, αλλά όχι στην Ελλάδα

Η «Οδύσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν θα γυριστεί στην Ιταλία, όχι στην Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτ: EPA, αρχείου
0

Η πολυαναμενόμενη επόμενη ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν θα λέγεται «Οδύσσεια» και θα φέρει στη μεγάλη οθόνη το πασίγνωστο Ομηρικό έπος, όμως τα γυρίσματα θα γίνουν σε χώρες της Μεσογείου, αλλά όχι στην Ελλάδα.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του «Oppenheimer», ο καταξιωμένος Βρετανός σκηνοθέτης αναμένεται να αρχίσει τα γυρίσματα της «Οδύσειας» σε περίπου δύο μήνες στη Φαβινιάνα, ένα ιταλικό νησί δυτικά της Σικελίας και το μεγαλύτερο του συμπλέγματος των Αιγάδων νήσων.

Η αποκάλυψη έγινε από το περιοδικό Variety, το οποίο επικαλείται πολλαπλές εμπιστευτικές πηγές. Οι άλλες χώρες στις οποίες θα γίνουν γυρίσματα είναι το Μαρόκο και το Ηνωμένο Βασίλειο, από όπου κατάγεται ο Κρίστοφερ Νόλαν.

Η ιταλική Wildside εξυπηρετεί τα γυρίσματα της «Οδύσσειας» στη Σικελία, με τον ίδιο τον Νόλαν και την Έμμα Τόμας να έχουν αναλάβει την παραγωγή της ταινίας. Σύμφωνα με το Variety, ο Ιταλός παραγωγός της ταινίας θα είναι ο Erik Paoletti.

Έτσι, φαίνεται ότι, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, δεν έχουν προγραμματιστεί γυρίσματα της παραγωγής στην Ελλάδα, ούτε καν στην Ιθάκη, τη μυθική γενέτειρα του Οδυσσέα.

Όπως και οι πρόσφατες ταινίες του Κρίστοφερ Νόλαν, έτσι και η «Οδύσσεια» θα έχει ένα εντυπωσιακό καστ γεμάτο αστέρες του Χόλιγουντ.

Παρότι δεν είναι ακόμη σαφές ποιον ρόλο θα παίξουν, έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή των Ρόμπερτ Πάτινσον, Ματ Ντέιμον, Ζεντάγια, Αν Χάθαγουεϊ, Τομ Χόλαντ, Λουπίτα Νιόνγκο και Σαρλίζ Θερόν.

Με πληροφορίες από Variety

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζένιφερ Λόρενς, Οικονομίδης και μεταφυσικό ρομάντζο από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζένιφερ Λόρενς, Οικονομίδης και μεταφυσικό ρομάντζο από αύριο στους κινηματογράφους

Η tour de force ερμηνεία της Τζένιφερ Λόρενς στη νέα ταινία της Λιν Ράμσεϊ, η «Σπασμένη Φλέβα» του Γιάννη Οικονομίδη, και μια ιδιαίτερη ρομαντική κομεντί ξεχωρίζουν από την κινηματογραφική σοδειά αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Ο Γιώργος Χατζιδάκις αναφέρει ότι το αίτημα για την περιοδεία είχε απορριφθεί «ρητά», καθώς «δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές και στο καλλιτεχνικό ήθος» του Μάνου Χατζιδάκι
LIFO NEWSROOM
Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Πολιτισμός / Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, ο Πάπας Λέων επισκέπτεται την Τουρκία για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 1.700 χρόνια από τη Σύνοδο της Νίκαιας, σε μια επίσκεψη που αναζωπυρώνει τις ελπίδες για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης
LIFO NEWSROOM
Η Ιστορία την αδίκησε: Το μυστήριο 400 χρόνων γύρω από τη γυναίκα και τον γιο του Σαίξπηρ

Πολιτισμός / Η Ιστορία την αδίκησε: Το μυστήριο 400 χρόνων γύρω από τη γυναίκα και τον γιο του Σαίξπηρ

Η ταινία «Hamnet» ρίχνει φως στην οικογενειακή ζωή του Σαίξπηρ και της Άγκνες και στην τραγική απώλεια του γιου τους, βάζοντας τη φαντασία να καλύψει τα ιστορικά κενά για να αναδείξει το πένθος, την αγάπη και τη δύναμη ενός υποτιμημένου και σε πολλούς άγνωστου χαρακτήρα
LIFO NEWSROOM