Πέθανε ο μουσικός Κρις Κρος των Ultravox – Είχε συνυπογράψει την επιτυχία Vienna

Πέθανε ο μουσικός Κρις Κρος των Ultravox – Είχε συνυπογράψει την επιτυχία Vienna Facebook Twitter
Κρις Κρος/ Φωτ.: Getty Images
0

Πέθανε το μέλος των Ultravox, Κρις Κρος, σε ηλικία 72 ετών.

Ο μουσικός πέθανε στις 25 Μαρτίου, όμως η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή το βράδυ της 1ης Απριλίου. Ο συνάδελφός του στο συγκρότημα, Midge Ure, απέτισε φόρο τιμής στον φίλο του αναφέροντας πως ήταν «η κόλλα που κρατούσε το συγκρότημα ενωμένο».

Ο μουσικός, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Κρις Άλεν, ήταν ο μπασίστας κιθαρίστας του new wave συγκροτήματος, γνωστότερο από την επιτυχία Vienna του 1981.

Στο αφιέρωμά του, που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο frontman των Ultravox Ure δήλωσε: «Δουλέψαμε μαζί, παίξαμε μαζί, φτιάξαμε μουσική και σκηνοθετήσαμε βίντεο μαζί. Ήμασταν άμεσοι φίλοι καθώς και σύντροφοι των Ultravox» ανέφερε.

«Ακόμα και μετά από χρόνια χώρια, καταφέραμε να συνεχίσουμε από εκεί που είχαμε μείνει σαν να μην υπήρξαν ποτέ τα χρόνια που μεσολάβησαν. Ήσουν η κόλλα που κρατούσε το συγκρότημα ενωμένο. Ήσουν η λογική στην τρέλα και η τρέλα στη ζωή μας. Ήταν υπέροχο να σε γνωρίζω και να μεγαλώνω μαζί σου. Αγαπιόμαστε και μας λείπεις παλιόφιλε», κατέληξε.

Ο μουσικός που έπαιζε πλήκτρα στους Ultravox, Billy Currie, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook για τον Κρις Κρος: «Γεια σας άνθρωποι. Είναι πολύ να μαθαίνω για τον Κρις. Περάσαμε μερικές καταπληκτικές στιγμές μαζί. Γελώντας κυρίως».

Ο Άλεν ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Tiger Lily, του συγκροτήματος που αργότερα έγινε Ultravox, στα μέσα της δεκαετίας του 1970. Ο Ure, ο οποίος δεν ήταν μέλος της αρχικής σύνθεσης, ανέλαβε τη θέση του frontman από τον John Foxx το 1979, οδηγώντας το συγκρότημα στις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό θα κάνει βουτιά στον Σηκουάνα στις 23 Ιουνίου

Πολιτισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό θα κάνει βουτιά στον Σηκουάνα στις 23 Ιουνίου

Μαζί με την δήμαρχο της γαλλικής πρωτεύουσας θα κολυμπήσουν ο Αρχηγός της Αστυνομίας και ο νομάρχης του Παρισιού - Άγνωστο αν θα βουτήξει μαζί τους και ο Εμανουέλ Μακρόν
NEWSROOM
Τι θα δούμε στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας που γίνεται 30 ετών

Πολιτισμός / Το 30ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αναδεικνύει τις απίστευτες δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος

Ένα φεστιβάλ ανήσυχο, νεανικό και ώριμο που μεταμορφώνει την Καλαμάτα, προτείνει αναγνωρισμένους και νέους δημιουργούς του σύγχρονου χορού και στηρίζει την ελεύθερη έκφραση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Φανταστικοί φίλοι, Φρόιντ και αθηναϊκές ερωτικές αναζητήσεις από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φανταστικοί φίλοι, Φρόιντ και αθηναϊκές ερωτικές αναζητήσεις από αύριο στους κινηματογράφους

Το «IF» του Τζον Κραζίνσκι, το «Freud’s Last Session» με τον Άντονι Χόπκινς και το «Medium» της Χριστίνας Ιωακειμίδη ξεχωρίζουν από τις νέες κυκλοφορίες αυτής της Πέμπτης.
NEWSROOM
Φεστιβάλ Καννών: Η Κέιτ Μπλάνσετ εμφανίστηκε με φόρεμα που είχε τα χρώματα της σημαίας της Παλαιστίνης

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Καννών: Η Κέιτ Μπλάνσετ εμφανίστηκε με φόρεμα που είχε τα χρώματα της σημαίας της Παλαιστίνης

Το σύνολό της ήταν μαύρο στο μπροστινό μέρος και λευκό πίσω, ενώ η ουρά του κατέληγε σε μια πράσινη απόχρωση, που σε συνδυασμό με το κόκκινο χαλί, παρέπεμπε στη σημαία
NEWSROOM
Η πλουσιότερη Αυστραλή και τα υπόλοιπα αμφιλεγόμενα πορτρέτα του Βίνσεντ Ναματζίρα

Πολιτισμός / Η πλουσιότερη γυναίκα της Αυστραλίας και τα άλλα «κακόγουστα» πορτρέτα του Βίνσεντ Ναματζίρα

Οι αμφιλεγόμενες προσωπογραφίες των ανθρώπων που διαμόρφωσαν την Αυστραλία και τον κόσμο - «Η δουλειά μου θέλει να κάνει το κοινό να σκεφτεί την επιρροή και τα προνόμια κάποιων ανθρώπων»
NEWSROOM