Πέθανε ο τραγουδιστής Steve Harley

Πέθανε ο τραγουδιστής Steve Harley Facebook Twitter
Steve Harley/ Φωτ.: Getty Images
0

Ο Steve Harley, ο frontman του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Cockney Rebel, πέθανε σε ηλικία 73 ετών.

Το πιο γνωστό του τραγούδι ήταν το Make Me Smile (Come Up and See Me) που έφτασε στο νούμερο ένα των charts το 1975.

Ο μουσικός εξακολουθούσε να περιοδεύει μέχρι πρόσφατα, αλλά ακύρωσε ημερομηνίες για να υποβληθεί σε θεραπεία για τον καρκίνο. Η κόρη του Greta δήλωσε ότι ο Harley «πέθανε ήρεμα στο σπίτι του», προσθέτοντας πως «ξέρουμε ότι θα λείψει πάρα πολύ από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».

Ο Harley, ο οποίος καταγόταν από το Λονδίνο, ζούσε στο Essex με τη σύζυγό του Dorothy, με την οποία είχε δύο παιδιά. Η οικογένειά του ήταν στο πλευρό του όταν πέθανε. «Απέπνεε πάθος, καλοσύνη, γενναιοδωρία.Και πολλά άλλα, σε αφθονία», έγραψε η Γκρέτα σε ανακοίνωσή της.

Οι Cockney Rebel δημιουργήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1970 στο Λονδίνο. Η αρχική μπάντα αποτελούνταν από τον Harley, τον Jean-Paul Crocker, τον ντράμερ Stuart Elliott, τον μπασίστα Paul Jeffreys και τον κιθαρίστα Nick Jones.

Με πληροφορίες από BBC


 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχόλιο Μενδώνη για το δείπνο μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Προκλητική αδιαφορία»

Πολιτισμός / Σχόλιο Μενδώνη για το δείπνο μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Προκλητική αδιαφορία»

«Κατ´ επανάληψη και διαχρονικά το υπουργείο Πολιτισμού έχει καταδικάσει τα δείπνα, τις δεξιώσεις και τις επιδείξεις μόδας που διοργανώνονται στους χώρους, στους οποίους εκτίθενται μνημεία και έργα τέχνης»
LIFO NEWSROOM
Παρουσιάστηκε η ψηφιακή πύλη «Συλλογές Τατοΐου» – Ένα έργο που «ξεκλειδώνει» την ιστορία ενός αιώνα

Πολιτισμός / Παρουσιάστηκε η ψηφιακή πύλη «Συλλογές Τατοΐου» – Ένα έργο που «ξεκλειδώνει» την ιστορία ενός αιώνα

Η υπουργός, Λίνα Μενδώνη, υπενθύμισε ότι το κτήμα του Τατοΐου, αν και είχε «σημαντική ιστορική και περιβαλλοντική αξία», παρέμενε για δεκαετίες αναξιοποίητο
LIFO NEWSROOM