Με αστέρια Michelin βραβεύτηκαν 52 γαλλικά εστιατόρια για πρώτη φορά

Με αστέρια Michelin βραβεύτηκαν 52 γαλλικά εστιατόρια Facebook Twitter
Ο Fabien Ferre, ο νεότερος σεφ που βραβεύεται με 3 αστέρια Michelin στη Γαλλία
0

Σε 52 γαλλικά εστιατόρια απονεμήθηκαν φέτος για πρώτη φορά αστέρια Michelin, ενώ μεταξύ των βραβευθέντων είναι ο 35χρονος Fabien Ferré, ο νεότερος μάγειρας με τρία αστέρια στη Γαλλία.

Μεταξύ των 52 εστιατορίων που βραβεύτηκαν με αστέρια Michelin στη Γαλλία, βρίσκονται και 23 που άνοιξαν μόλις τον περασμένο χρόνο και βραβεύτηκαν για πρώτη φορά με ένα ή περισσότερα αστέρια. Σύμφωνα με τη γαλλική «βίβλο των καλοφαγάδων», το γεγονός αποτυπώνει τον «πολιτιστικό δυναμισμό» μιας νέας γενιάς καινοτόμων σεφ.

«Η φετινή χρονιά έχει μια πλούσια "σοδειά", ενώ παράλληλα είναι πιστή στις αξίες μας», δήλωσε ο διευθυντής των Οδηγών MICHELIN Guides, Gwendal Poullennec κατά την παρουσίαση της 115ης έκδοσής του. Συνολικά, 62 εστιατόρια κέρδισαν τη διάκριση.

Περισσότεροι από τους μισούς νέους βραβευθέντες είναι κάτω των 40 ετών, είπε. Μεταξύ αυτών, ο 35χρονος Fabien Ferré, ο οποίος έλαβε την κορυφαία διάκριση των τριών αστεριών με την πρώτη του προσπάθεια. Ανέλαβε την κουζίνα του «La Table du Castellet» στο νότιο διαμέρισμα του νομού Var τον περασμένο χρόνο και έγινε ο νεότερος μάγειρας με τρία αστέρια στη Γαλλία.

Περισσότερα από 20 εστιατόρια κέρδισαν φέτος το πρώτο τους αστέρι σε σχέση με πέρυσι, επιβεβαιώνοντας ότι οι βραβευθέντες σεφ του 2024 είναι «μια εξαιρετική ομάδα που μαρτυρά την ποιότητα και την ποσότητα του γαστρονομικού δυναμισμού της Γαλλίας στην παγκόσμια σκηνή», δήλωσε ο Poullennec στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και προσθέτει μεταξύ άλλων.

«Η γαλλική γαστρονομία δεν είναι πλέον κολλημένη στο παρελθόν». Σαράντα «Όσκαρ της γαστρονομίας» όπως είναι επίσης γνωστά απέκτησαν κουζίνες σε χωριά και δήμους για πρώτη φορά, πολλά από τα οποία επικεντρώνονται στη παραδοσιακή τοπική κουζίνα. Πιο συγκεκριμένα, στην ανατολική Γαλλία 11 εστιατόρια κέρδισαν το πρώτο τους αστέρι, 15 στη βόρεια, έξι στα δυτικά, 11 στο νότο και εννέα στα νοτιοανατολικά, αναφέρει ο Guardian. Το Παρίσι απέκτησε 12 ανάμεσα στα οποία το «Nhome», το οποίο διαθέτει μόνο ένα τραπέζι για 20 άτομα, καθώς και το «Espadon» στο Ritz.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

Πολιτισμός / Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

«Είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα των υπερμεγέθων αποδόσεων που μπορεί να αποκομίσει η Disney από τους κινηματογράφους με το σωστό έργο την κατάλληλη στιγμή» σχολιάζει το Variety
LIFO NEWSROOM
Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς το νέο Δημοτικό Μουσείο αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής
LIFO NEWSROOM
Εναλλακτική Σκηνή

Πολιτισμός / Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ετοιμάζει ένα #έπικ comeback

Η πιο ανήσυχη φωνή του σύγχρονου μουσικού θεάτρου στη χώρα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με περισσότερες από 30 παραγωγές, δύο φεστιβάλ, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή στο 60ό Φεστιβάλ Δημητρίων.
LIFO NEWSROOM
Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Το καλαίσθητο δράμα μυστηρίου «When the Fall is Coming», η έκπληξη των Καννών «Sorry Baby», ο οργισμένος «Rebel Without a Cause», η «Malena» του Τζουζέπε Τορνατόρε και τέσσερις ακόμα επιλογές απαρτίζουν το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ