Πόλεμος Ουκρανία: Τρεις νεκροί και 38 τραυματίες μετά από πυραυλική επίθεση στο Κριβί Ριχ

Πόλεμος Ουκρανία: Τρεις νεκροί και 38 τραυματίες μετά από πυραυλική επίθεση στο Κριβί Ριχ Facebook Twitter
Φωτ.: X
0

Νεκρούς και τραυματίες άφησε πίσω της η νέα πυραυλική επίθεση, που σημειώθηκε σήμερα στο Κριβί Ριχ, στην περιφέρεια Ντιπροπετρόφσκ της Ουκρανίας.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 38 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των Αρχών της Ουκρανίας. «Τρεις νεκροί και 38 τραυματίες. Υπάρχουν τραυματισμένα παιδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών Ίχορ Κλιμένκο της χώρας σε ανάρτησή του στο Telegram.

«Δύο κτίρια χτυπήθηκαν, ένα πενταώροφο και ένα εννιαώροφο», διευκρίνισε ο περιφερειάρχης Σερχίι Λισάκ, ενώ σημείωσε πως μεταξύ των τραυματιών περιλαμβάνονται τουλάχιστον επτά παιδιά. Υπενθυμίζεται πως το Κριβί Ριχ είναι η γενέτειρα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Από τη μεριά του, μετά το τραγικό γεγονός ο πρόεδρος της Ουκρανίας διαβεβαίωσε ότι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στα ερείπια των κτιρίων που επλήγησαν θα συνεχιστεί για όσο διάστημα χρειαστεί.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, ηχήσαν για χιλιοστή φορά από την αρχή του πολέμου οι σειρήνες για αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο. Σύμφωνα με την ανάρτηση του επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της ουκρανικής πρωτεύουσας, οι σειρήνες σήμερα ήχησαν για 17 λεπτά συνεχόμενα, την 748η ημέρα του πολέμου.

Συνολικά από εκείνη την ημέρα, οι σειρήνες αεράμυνας έχουν ηχήσει για 1.165 ώρες και 26 λεπτά, κάτι που μεταφράζεται σε «περισσότερες από 48 ημέρες ακατάπαυστου συναγερμού» ή «πάνω από ενάμιση μήνα παραμονής σε καταφύγιο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σερχίι Πόπκο. Παράλληλα, τόνισε πως ο λαός της Ουκρανίας είναι πιο σκληρός και πιο δυνατός από τότε, διαβεβαιώνοντας τους συμπατριώτες του πως θα νικήσουν.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Tinder Swindler»: Συνελήφθη στη Γεωργία ο διαβόητος «απατεώνας του Tinder»

Διεθνή / «Tinder Swindler»: Συνελήφθη στη Γεωργία ο διαβόητος «απατεώνας του Tinder»

Το πραγματικό του όνομα είναι Σιμόν Γεχούντα Χαγιούτ, και φέρεται να εξαπάτησε γυναίκες σε διάφορες χώρες, παρουσιάζοντας ψευδώς τον εαυτό του ως γιο του δισεκατομμυριούχου «βασιλιά των διαμαντιών» Λεβ Λεβίεφ
LIFO NEWSROOM
«Σταματήστε να κολυμπάτε στα κανάλια μας!» – Η Βενετία κηρύσσει πόλεμο στους απείθαρχους τουρίστες

Διεθνή / «Σταματήστε να κολυμπάτε στα κανάλια μας!» – Η Βενετία κηρύσσει πόλεμο στους απείθαρχους τουρίστες

Στο απροχώρητο φαίνεται πως έχει φτάσει η κατάσταση με τους τουρίστες στη Βενετία, με τους ντόπιους να δηλώνουν πως αντιμετωπίζουν την πόλη με ασέβεια και ζητούν αυστηρότερα μέτρα
LIFO NEWSROOM
Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Διεθνή / Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Το πλήγμα ήρθε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά από άλλη επιχείρηση των ΗΠΑ, στην οποία σκοτώθηκαν 11 άτομα που η Ουάσινγκτον συνδέει με τη συμμορία Tren de Aragua από τη Βενεζουέλα
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διεθνή / Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις μετά τα επεισόδια

Οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ήρθαν μία μέρα μετά την πρόωρη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, εξαιτίας επεισοδίων με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM