Πόλεμος Ουκρανία: Ήχησαν για χιλιοστή φορά σειρήνες για αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο

Πόλεμος Ουκρανία: Ήχησαν ξανά σειρήνες για αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο σήμερα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείο Ουκρανών πολιτών / EPA
0

Για χιλιοστή φορά από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, ηχήσαν σήμερα οι σειρήνες για αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της ουκρανικής πρωτεύουσας, οι σειρήνες σήμερα ήχησαν για 17 λεπτά συνεχόμενα, την 748η ημέρα του πολέμου. Αυτή είναι και η χιλιοστή φορά από την έναρξη του πολέμου, τον Φεβρουάριο του 2022.

Συνολικά από εκείνη την ημέρα, οι σειρήνες αεράμυνας έχουν ηχήσει για 1.165 ώρες και 26 λεπτά, κάτι που μεταφράζεται σε «περισσότερες από 48 ημέρες ακατάπαυστου συναγερμού» ή «πάνω από ενάμιση μήνα παραμονής σε καταφύγιο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σερχίι Πόπκο. Παράλληλα, τόνισε πως ο λαός της Ουκρανίας είναι πιο σκληρός και πιο δυνατός από τότε, διαβεβαιώνοντας τους συμπατριώτες του πως θα νικήσουν.

Ουκρανία: «Πρέπει να είσαι άρρωστος για να χτυπήσεις μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον Έλληνα πρωθυπουργό», λέει ο Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια δηλώσεών του σήμερα, αναφέρθηκε στη ρωσική επίθεση με πύραυλο στην Οδησσό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν δημοσιογράφος του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού BFM του έθεσε το εξής ερώτημα: «Την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ήσασταν στην Οδησσό στο πλάι του Έλληνα πρωθυπουργού σημειώθηκε πλήγμα με πύραυλο κάποιες εκατοντάδες μέτρα μακριά σας. Πιστεύετε ότι ο Πούτιν αποπειράθηκε να σας σκοτώσει;».

 «Ήθελε να ρίξει σε εμένα ή είχε άλλη πρόθεση; Πιστεύω ότι δεν έχει σημασία σήμερα», απάντησε ο Ζελένσκι. Αυτό που αποτελεί πραγματικά όνειδος, συνέχισε ο Ουκρανός πρόεδρος, είναι «ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και όταν υποδεχόμαστε τον ηγέτη μιας άλλης χώρα, κράτους-μέλους της ΕΕ και εσύ επιχειρείς κάτι που μπορεί να είναι επικίνδυνο και χτυπάς με έναν πύραυλο κρουζ σε απόσταση κάποιων εκατοντάδων μέτρων από αυτόν τον ηγέτη, θεωρώ ότι πρέπει να είσαι πραγματικά άρρωστος».

«Και καθώς μου θέτετε την ερώτηση ποιοι είναι οι στόχοι του Πούτιν νομίζω ότι είναι κάποιος που έχει χάσει την επαφή με τον πραγματικό κόσμο. Πιστεύω ότι [στόχος του] είναι η καταστροφή με κάθε μέσο της Ουκρανίας και κάθε τι που είναι ζωντανό στην Ουκρανία» κατέληξε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / DPA

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM
Νέα γεωπολιτική αναμέτρηση στον νότιο Ατλαντικό: Ο μυστικός στρατιωτικός διάλογος Βρετανίας - Αργεντινής

Διεθνή / Νέο γεωπολιτικό μέτωπο στον Νότιο Ατλαντικό: ΗΠΑ, Βρετανία και Αργεντινή απέναντι σε Κίνα και Ρωσία

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας και της Ρωσίας στον Νότιο Ατλαντικό. Η Βρετανία και η Αργεντινή επανεκκινούν αμυντικές συνομιλίες, ενώ ο πρόεδρος Μιλέι επιδιώκει στρατιωτικό εκσυγχρονισμό. Δείτε τις γεωστρατηγικές εξελίξεις
LIFO NEWSROOM
Συναυλία-ντροπή στο Ζάγκρεμπ: Φιλοναζιστικοί χαιρετισμοί από τον Μάρκο Πέρκοβιτς και χιλιάδες θεατές

Διεθνή / Συναυλία-ντροπή στο Ζάγκρεμπ: Φιλοναζιστικοί χαιρετισμοί από τον Μάρκο Πέρκοβιτς και χιλιάδες θεατές

Περισσότεροι από 500.000 θεατές στην πιο πολυσυζητημένη συναυλία στην ιστορία της Κροατίας – Καταγγελίες για φασιστικά σύμβολα, συνθήματα και προκλητική ανοχή από τις αρχές
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Προς συμφωνία ΗΠΑ–ΕΕ για το εμπόριο πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Προς συμφωνία ΗΠΑ–ΕΕ για το εμπόριο πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου

Με τις ΗΠΑ να απειλούν με δασμούς έως 50%, Ε.Ε. και ΗΠΑ διαπραγματεύονται μία προσωρινή εμπορική συμφωνία πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου. Δείτε τις εξελίξεις και τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία
LIFO NEWSROOM