Ζελένσκι για Πούτιν: Πρέπει να είσαι άρρωστος για να χτυπήσεις μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον Έλληνα πρωθυπουργό

Ζελένσκι για Πούτιν: Πρέπει να είσαι άρρωστος για να χτυπήσεις μερικές εκτατοντάδες μέτρα από τον Έλληνα πρωθυπουργό Facebook Twitter
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Οδησσό και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Ζελένσκι, στις 6 Μαρτίου
0

«Πρέπει να είσαι άρρωστος» για να «χτυπήσεις με πύραυλο κρουζ μερικές εκατοντάδες μέτρα» από τον Έλληνα πρωθυπουργό», δήλωσε μιλώντας σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι αναφέρθηκε στη ρωσική επίθεση με πύραυλο στην Οδησσό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν δημοσιογράφος του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού BFM του έθεσε το εξής ερώτημα: «Την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ήσασταν στην Οδησσό στο πλάι του Έλληνα πρωθυπουργού σημειώθηκε πλήγμα με πύραυλο κάποιες εκατοντάδες μέτρα μακριά σας. Πιστεύετε ότι ο Πούτιν αποπειράθηκε να σας σκοτώσει;».

 «Ήθελε να ρίξει σε εμένα ή είχε άλλη πρόθεση; Πιστεύω ότι δεν έχει σημασία σήμερα», απάντησε ο Ζελένσκι. Αυτό που αποτελεί πραγματικά όνειδος, συνέχισε ο Ουκρανός πρόεδρος, είναι «ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και όταν υποδεχόμαστε τον ηγέτη μιας άλλης χώρα, κράτους-μέλους της ΕΕ και εσύ επιχειρείς κάτι που μπορεί να είναι επικίνδυνο και χτυπάς με έναν πύραυλο κρουζ σε απόσταση κάποιων εκατοντάδων μέτρων από αυτόν τον ηγέτη, θεωρώ ότι πρέπει να είσαι πραγματικά άρρωστος».

«Και καθώς μου θέτετε την ερώτηση ποιοι είναι οι στόχοι του Πούτιν νομίζω ότι είναι κάποιος που έχει χάσει την επαφή με τον πραγματικό κόσμο. Πιστεύω ότι [στόχος του] είναι η καταστροφή με κάθε μέσο της Ουκρανίας και κάθε τι που είναι ζωντανό στην Ουκρανία» κατέληξε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Διεθνή / Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Το αδιέξοδο αποδίδεται τόσο στους περιορισμούς των ισραηλινών αρχών, που ελέγχουν απόλυτα τις άδειες εξόδου και μπλοκάρουν ιατρικές μεταφορές, όσο και στην απροθυμία πολλών κρατών να δεχθούν ασθενείς
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

«Ίσως η αλήθεια για αυτούς τους Δημοκρατικούς και τις σχέσεις τους με τον Τζέφρι Έπσταϊν να αποκαλυφθεί σύντομα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Truth Social
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Διεθνή / Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα, παρότι επέζησαν του διετούς πολέμου, εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική κρίση
LIFO NEWSROOM
Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM