Ζελένσκι για Πούτιν: Πρέπει να είσαι άρρωστος για να χτυπήσεις μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον Έλληνα πρωθυπουργό

Ζελένσκι για Πούτιν: Πρέπει να είσαι άρρωστος για να χτυπήσεις μερικές εκτατοντάδες μέτρα από τον Έλληνα πρωθυπουργό Facebook Twitter
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Οδησσό και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Ζελένσκι, στις 6 Μαρτίου
0

«Πρέπει να είσαι άρρωστος» για να «χτυπήσεις με πύραυλο κρουζ μερικές εκατοντάδες μέτρα» από τον Έλληνα πρωθυπουργό», δήλωσε μιλώντας σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι αναφέρθηκε στη ρωσική επίθεση με πύραυλο στην Οδησσό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν δημοσιογράφος του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού BFM του έθεσε το εξής ερώτημα: «Την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ήσασταν στην Οδησσό στο πλάι του Έλληνα πρωθυπουργού σημειώθηκε πλήγμα με πύραυλο κάποιες εκατοντάδες μέτρα μακριά σας. Πιστεύετε ότι ο Πούτιν αποπειράθηκε να σας σκοτώσει;».

 «Ήθελε να ρίξει σε εμένα ή είχε άλλη πρόθεση; Πιστεύω ότι δεν έχει σημασία σήμερα», απάντησε ο Ζελένσκι. Αυτό που αποτελεί πραγματικά όνειδος, συνέχισε ο Ουκρανός πρόεδρος, είναι «ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και όταν υποδεχόμαστε τον ηγέτη μιας άλλης χώρα, κράτους-μέλους της ΕΕ και εσύ επιχειρείς κάτι που μπορεί να είναι επικίνδυνο και χτυπάς με έναν πύραυλο κρουζ σε απόσταση κάποιων εκατοντάδων μέτρων από αυτόν τον ηγέτη, θεωρώ ότι πρέπει να είσαι πραγματικά άρρωστος».

«Και καθώς μου θέτετε την ερώτηση ποιοι είναι οι στόχοι του Πούτιν νομίζω ότι είναι κάποιος που έχει χάσει την επαφή με τον πραγματικό κόσμο. Πιστεύω ότι [στόχος του] είναι η καταστροφή με κάθε μέσο της Ουκρανίας και κάθε τι που είναι ζωντανό στην Ουκρανία» κατέληξε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM