«Respublika»: Η Στέγη φέρνει την εξάωρη περφόρμανς-rave party του Łukasz Twarkowski στη Μαλακάσα

«Respublika»: «Χορέψτε μαζί μας ενάντια στους απελπιστικούς καιρούς που ζούμε» Facebook Twitter
Πρόκειται για μια ασυνήθιστη θεατρική συνθήκη, που προσφέρει στους θεατές τη δυνατότητα να βιώσουν μια εμπειρία μεταξύ τέχνης και ζωής. Φωτ.: Andrej Vasilenko
0

Τι θα συνέβαινε αν απελευθερωνόμασταν από την ανάγκη της εργασίας; Τι μορφή θα είχε μια εναλλακτική κοινωνία, όπου η ζωή δεν θα επικεντρωνόταν στο άγχος του βιοπορισμού αλλά στη διαδικασία της συλλογικής καλλιτεχνικής έκφρασης;

Ο νέος μεγάλος αστέρας της ευρωπαϊκής θεατρικής σκηνής (γνωστός στο ελληνικό κοινό από το αριστουργηματικό «Rohtko», που παρουσιάστηκε πέρσι και φέτος στη Στέγη), o Πολωνός Lukasz Twarkowski, οι συνεργάτες του και δεκαπέντε ηθοποιοί αναχώρησαν πριν από τέσσερα χρόνια για τα δάση της Λιθουανίας, με σκοπό να θέσουν σε εφαρμογή αυτό ακριβώς το τολμηρό κοινωνικο-καλλιτεχνικό πείραμα.

Στην αρχή δεν ήταν εύκολο, αλλά στην πορεία βρήκαν τον ιδανικό τρόπο για να συνυπάρχουν δημιουργικά: αφιερώθηκαν στη rave μουσική, έμαθαν να την αγαπούν και να τη χορεύουν, παραδίδονταν καθημερινά στους μεθυστικούς ήχους της και, επιπλέον, έμαθαν και πώς να δημιουργούν ολοκληρωμένα DJ sets.

RESPUBLIKA: «Χορέψτε μαζί μας ενάντια στους απελπιστικούς καιρούς που ζούμε» Facebook Twitter
O Πολωνός Lukasz Twarkowski, οι συνεργάτες του και δεκαπέντε ηθοποιοί αναχώρησαν πριν από τέσσερα χρόνια για τα δάση της Λιθουανίας, με σκοπό να θέσουν σε εφαρμογή αυτό ακριβώς το τολμηρό κοινωνικο-καλλιτεχνικό πείραμα.

Με την κάμερα στο χέρι, ο Twarkowski και οι συνεργάτες του φρόντισαν να καταγράψουν σκηνές από την καθημερινή ζωή στην αυτοσχέδια πολιτεία τους, καθώς και μια σειρά αυτοσχέδιων μονολόγων μέσω των οποίων οι συμμετέχοντες μοιράζονταν τις σκέψεις, τις εντυπώσεις και τους προβληματισμούς τους για όσα βίωναν αποκομμένοι από τον αστικό πολιτισμό.

Επιθυμώντας να δώσει και στους θεατές τη δυνατότητα να γευτούν, έστω για λίγες ώρες, την ίδια αίσθηση ελευθερίας και εξερεύνησης, ο Twarkowski δημιούργησε την υβριδική παράσταση «Respublika», στο πλαίσιο της οποίας μουσική techno, θέατρο, περφόρμανς-εγκατάσταση, χορός, σινεμά, εικαστικές τέχνες και DJ set γίνονται ένα.

Πρόκειται για μια ασυνήθιστη θεατρική συνθήκη, που προσφέρει στους θεατές τη δυνατότητα να βιώσουν μια εμπειρία μεταξύ τέχνης και ζωής. Οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν τα πάντα από μία θέση ή να περιπλανώνται διαρκώς στις εγκαταστάσεις του έργου. Να μπουν στα διάφορα δωμάτια του σκηνικού με τους ερμηνευτές, να ακολουθήσουν τις δράσεις με τη σειρά που οι ίδιοι θα αποφασίσουν, να μείνουν και τις έξι ώρες, να φύγουν όποτε θελήσουν και να επιστρέψουν πιο αργά, όπως ακόμη και να χορέψουν κάθε φορά που ο DJ παίρνει θέση στα decks.

Μάλιστα, την τρίτη και τελευταία βραδιά, μετά την εξάωρη περφόρμανς θα ακουλουθήσει rave party με δύο μεγάλα ονόματα της διεθνούς techno σκηνής: τον Βρετανο-καναδό Richie Hawtin και την Παλαιστίνια Sama' Abdulhadi.

Respublika
Łukasz Twarkowski 

Κείμενο & Δραματουργία: Joanna Bednarczyk

13, 14, 15/6 (Πέμπτη-Σάββατο) στις 20:00
Στο Terra Vibe Park στη Μαλακάσα

Διάρκεια: 6 ώρες (με 2 διαλείμματα)
Κατάλληλο για 18+

15/6
Respublika Rave Night με Richie Hawtin και Sama' Abdulhadi μετά το τέλος της παράστασης (Κυριακή 16 Ιουνίου, 02:00 π.μ.)

Η προπώληση Γενικού Κοινού ξεκινάει την Τρίτη 12 Μαρτίου, στις 17:00.
Κλείστε τη θέση σας εδώ

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια καλόψυχη Α.Ι. κι ένας αλαφροΐσκιωτος σκύλος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Μια ταινία τρόμου με πρωταγωνιστή ένα σκύλο, Τζάρεντ Λέτο αλλά και Έμα Τόμσον από αύριο στα σινεμά

Η τρίτη και χειρότερη κατάθεση στο σύμπαν του «Tron», η πολυσυζητημένη ταινία τρόμου «Good Boy», το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ και η Έμα Τόμσον ως ένοπλη προστάτιδα στο κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Πολιτισμός / Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Η Ντόλι Πάρτον αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και αναβάλει τη μεγάλη της περιοδεία στο Λας Βέγκας. Η αδελφή της ζητά προσευχές από τους θαυμαστές, ενώ η τραγουδίστρια παραμένει αισιόδοξη πως «ο Θεός απλώς της ζητά να επιβραδύνει»
LIFO NEWSROOM
Τέιλορ Σουίφτ: Eκτός υποψηφιοτήτων στα Grammy για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια

Πολιτισμός / Τέιλορ Σουίφτ: Η απάντησή της στα σχόλια για το νέο της άλμπουμ

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να νιώθει ακριβώς όπως θέλει, ο στόχος μας ως καλλιτέχνες είναι να λειτουργούμε σαν καθρέφτης», αναφέρει για τα σχόλια που απέσπασε το νέο της άλμπουμ, «The Life of a Showgirl»
LIFO NEWSROOM
Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Πολιτισμός / Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Ο αντισυμβατικός Ιάπωνας που εξυμνεί την avant-garde αισθητική μέσα από υπερμεγέθεις, ασύμμετρες σιλουέτες και τη διαχρονική του αφοσίωση στο μαύρο, συνεχίζει στα 82 του χρόνια να παλεύει «θυμωμένος αλλά ακούραστος» για την ουσία και την αλήθεια της μόδας
LIFO NEWSROOM
Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Πολιτισμός / Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Ο Βασίλης Μπισμπίκης αναβιώνει το αριστούργημα του Τζον Στάινμπεκ στο νέο Cartel στο Αιγάλεω, υπογράφοντας μια ωμή, ρεαλιστική και συναισθηματικά φορτισμένη σκηνοθεσία που φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον αγώνα των απλών ανθρώπων για αξιοπρέπεια και ελπίδα
LIFO NEWSROOM
«La Magie Noire»: Ο χαμένος θησαυρός του Ρενέ Μαγκρίτ βγαίνει στο φως μετά από 90 χρόνια

Πολιτισμός / «La Magie Noire»: Ο χαμένος θησαυρός του Ρενέ Μαγκρίτ βγαίνει στο φως μετά από 90 χρόνια

Ο πίνακας «La Magie Noire» του Ρενέ Μαγκρίτ, που παρέμεινε σε ιδιωτική συλλογή για 90 χρόνια, βγαίνει σε δημοπρασία στη Sotheby’s - Η συγκλονιστική ιστορία πίσω από το έργο και τη γυναίκα που έσωσε 163 παιδιά από τους ναζί
LIFO NEWSROOM
Αίγυπτος: Ανοικτός για το κοινό ένας από τους πιο εμβληματικούς τάφους Φαραώ στην Κοιλάδα των Βασιλέων

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Ανοικτός για το κοινό ένας από τους πιο εμβληματικούς τάφους Φαραώ στην Κοιλάδα των Βασιλέων

Σκαλισμένος βαθιά μέσα στον βράχο, ο τάφος του Αμενχοτέπ Γ΄ δεσπόζει ξανά μετά από 20 χρόνια, στη δυτική όχθη του Νείλου - Τα πρώτα πλάνα από το εσωτερικό του
LIFO NEWSROOM
Το «This That Keeps On» του Δημήτρη Παπαϊωάννου καταχειροκροτήθηκε στο Ηρώδειο

Πολιτισμός / Το «This That Keeps On» του Δημήτρη Παπαϊωάννου καταχειροκροτήθηκε στο Ηρώδειο

Τριάντα χορευτές και ηθοποιοί ζωντάνεψαν επί σκηνής τα υβριδικά πλάσματά του, ενεργοποιώντας τον χώρο με το μοναδικό του ύφος που τον έχει καθιερώσει ως έναν από τους πιο επιδραστικούς δημιουργούς της εποχής μας
LIFO NEWSROOM