Ιατρικό ανακοινωθέν για την νοσηλεία του υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν εν αγνοία του Μπάιντεν

ΗΠΑ: Ουρολοίμωξη Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Στο νοσοκομείο με ουρολοίμωξη εισήχθη ανήμερα Πρωτοχρονιάς ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, χωρίς να ενημερώσει σχετικά τον Τζο Μπάιντεν, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατιωτικού νοσοκομείου Walter Reed, η λοίμωξη του Λόιντ Όστιν αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά και ο ίδιος αναρρώνει.

«Αναμένουμε να αναρρώσει πλήρως», συμπληρώνουν οι θεράποντες ιατροί, ενώ επισημαίνουν πως μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος. Επισημαίνουν ωστόσο, ότι «κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, ο Λόιντ Όστιν δεν έχασε ποτέ τις αισθήσεις του και δεν του χορηγήθηκε ποτέ γενική αναισθησία».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Πενταγώνου, ο Λόιντ Όστιν υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση τον Δεκέμβριο για την αντιμετώπιση καρκίνου του προστάτη, ο οποίος «εντοπίστηκε νωρίς και η πρόγνωση είναι εξαιρετική».

Να σημειωθεί όμως πως ο υπουργός Άμυνας δεν είχε ενημερώσει για μέρες ούτε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σχετικά με την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ωστόσο, τη Δευτέρα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν εξακολουθεί να έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη» στον Όστιν και ότι δεν τίθεται ζήτημα απομάκρυνσής του από το υπουργείο Άμυνας.

Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε την Κυριακή ότι ο Λόιντ Όστιν θα πρέπει να αποπεμφθεί για «ανάρμοστη επαγγελματική συμπεριφορά και επικίνδυνη παραμέληση καθηκόντων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φλόριντα: Καπετάνιος πυροβολούσε και δηλητηρίαζε δελφίνια - Φυλάκιση ενός μηνός και πρόστιμο 51.000 δολαρίων

Διεθνή / Φλόριντα: Καπετάνιος πυροβολούσε και δηλητηρίαζε δελφίνια - Φυλάκιση ενός μηνός και πρόστιμο 51.000 δολαρίων

Σε τουλάχιστον μία περίπτωση, ο Barfield άνοιξε πυρ ενώ στο σκάφος επέβαιναν δύο παιδιά δημοτικού, και σε άλλη, παρουσία περισσότερων από δώδεκα πελατών.
LIFO NEWSROOM
Κάννες 2025: Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον απών από τη συνέντευξη Τύπου της ταινίας του μετά το συμβάν με τον φωτογράφο

Διεθνή / Κάννες 2025: Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον απών από τη συνέντευξη Τύπου της ταινίας του μετά το συμβάν με τον φωτογράφο

Ο έντονος διαπληκτισμός που είχε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός με φωτογράφο, στο κόκκινο χαλί για την πρεμιέρα της ταινίας «Highest 2 Lowest» στις Κάννες
LIFO NEWSROOM