Πούτιν σε Σι Τζινπίνγκ: «Θα πολεμάμε την Ουκρανία για πέντε χρόνια»

Πούτιν σε Σι Τζινπίνγκ: «Θα πολεμάμε την Ουκρανία για πέντε χρόνια» Facebook Twitter
GETTY
0

Δηλώσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν, που φέρεται να έκανε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του Σι Τζινπίνγκ στη Μόσχα, φέρνει στη δημοσιότητα το ιαπωνικό δίκτυο Nikkei.

Σύμφωνα με το δίκτυο Nikkei, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε στον Κινέζο ομόλογό του, ότι θα πολεμάει για τουλάχιστον πέντε χρόνια στην Ουκρανία. Παράλληλα το δίκτυο, τονίζει ότι ο Πούτιν προσπάθησε επίσης να διαβεβαιώσει την Κίνα, ότι ο παρατεταμένος πόλεμος είναι επωφελής για την Ρωσία και πως η Μόσχα θα βγει νικήτρια.

Όπως εκτιμούν οι πηγές του Nikkei, η δήλωση αυτή ήταν μια προειδοποίηση προς τον Σι Τζινπίνγκ, προκειμένου να μην αλλάξει την φιλορωσική του στάση. Από τη δική της πλευρά, η ηγεσία της Κίνας, αμφιβάλει πως ο Ρώσος πρόεδρος έχει πρόθεση να συνεχίσει τον πόλεμο για πέντε χρόνια. Το Nikkei καταλήγει στο ότι «δεν πρέπει να λαμβάνονται τοις μετρητοίς» οι δηλώσεις του  Βλαντίμιρ Πούτιν μέσω των διπλωματικών καναλιών, πως δηλαδή είναι έτοιμος για συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός.

Στις 23 Δεκεμβρίου οι The New York Times, επικαλούμενοι δύο πρώην υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους, σε δημοσίευμά τους ανέφεραν ότι ο Ρώσος πρόεδρος ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2023 να στέλνει μηνύματα, πως είναι έτοιμος να αρχίσει συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός με την Ουκρανία. Όλα αυτά με μοναδικό όρο, η Ρωσία να διατηρήσει τα εδάφη που έχει καταλάβει έως τώρα.

Το Nikkei καταλήγει πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν με αυτές τις κινήσεις θέλει απλώς να δημιουργήσει την αυταπάτη ότι οδεύει προς την κατάπαυση του πυρός ή ακόμη και προς την ειρήνη, λόγω των προεδρικών εκλογών της Ρωσίας τον Μάρτιο, με σκοπό να βελτιώσει την εικόνα του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Η οικογένεια Reiner είχε μιλήσει ανοιχτά για τους μακροχρόνιους αγώνες του Nick με την κατάχρηση ουσιών και τον εθισμό σε σκληρά ναρκωτικά -  μπαινόβγαινε σε κέντρα αποκατάστασης επί χρόνια
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Πολίτες σε όλη την Αυστραλία πενθούν για τους 16 νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή - 25 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, ανάμεσά τους και ο δράστης
THE LIFO TEAM
Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, της Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναφέρουν, ότι στρατεύματα από τη «συμμαχία των προθύμων», με τη στήριξη των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να συνδράμουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των ουκρανικών δυνάμεων
THE LIFO TEAM