Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο λέει ότι έχει καταστρέψει 15 ρωσικά πολεμικά πλοία

Πόλεμος στην Ουκρανία: 15 ρωσικά πολεμικά πλοία έχουν καταστραφεί στη Μαύρη Θάλασσα Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / EPA
0

Συνολικά 15 πολεμικά πλοία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού υποστηρίζουν ότι έχουν καταστρέψει οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του πολεμικού ναυτικού, Ντμίτρο Πλέτεντσουκ, στον πόλεμο στην Ουκρανία έχουν καταστραφεί 15 ρωσικά πολεμικά πλοία ενώ άλλα 12 σκάφη έχουν υποστεί ζημιές. Πρόκειται για επιθέσεις της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα και στην Κριμαία, την οποία η Ρωσία προσάρτησε το 2014.

«Μπορείτε να μετρήσετε αυτά που έχουν ήδη τεθεί εκτός λειτουργίας. Είναι 15 κατεστραμμένα πλοία και 12 με ζημιές. Δεν είναι όλες οι καταστροφές αποτέλεσμα της χρήσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα οποία όμως έχουν αρκετά κατεστραμμένα πλοία στο ενεργητικό τους», εξήγησε ο Ντμίτρο Πλέτεντσουκ μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση. Ο ίδιος χαρακτήρισε την Ουκρανία «πρωτοπόρο σε ένα νέο είδος ναυτικού πολέμου, εξαιτίας του οποίου η Ρωσία αναγκάστηκε να μετακινήσει τις ναυτικές δυνάμεις της σε θέσεις που είναι δύσκολο να τις πλήξει το Κίεβο» με τις δυνατότητες που διαθέτει σήμερα.

Πρόσθεσε πως η Ρωσία αντιμετωπίζει και υλικοτεχνικά προβλήματα, επειδή πρέπει να μεταφέρει πλοία στο Νοβοροσίσκ και, ανά διαστήματα, στο Τουάπσε, δύο λιμάνια στα νοτιοανατολικά της Κριμαίας, μακρύτερα από την Ουκρανία.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο ουκρανικός στρατός ισχυρίζεται ότι οι επιχειρήσεις του στη Μαύρη Θάλασσα μέχρι στιγμής περιλαμβάνουν πλήγματα στην έδρα του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας στη Σεβαστούπολη και στο ναυπηγείο του Κερτς, όπου καταστράφηκε ένα σκάφος. Πρόκειται για σκάφος το οποίο ακόμη δεν είχε ενταχθεί στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Να σημειωθεί πως το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις εν λόγω πληροφορίες από ανεξάρτητες πηγές. Ενώ η Ρωσία από την πλευρά της, συνηθίζει να μην ανακοινώνει ζημιές στα στρατιωτικά της μέσα και να υποστηρίζει ότι αποκρούει τις περισσότερες ουκρανικές επιθέσεις.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία εξακολουθεί να μαίνεται, με το Κίεβο να έχει εντείνει τις επιθέσεις του στη Μαύρη Θάλασσα και στην Κριμαία. Μάλιστα, αυτό το φθινόπωρο έχει ανακοινώσει μια σειρά επιθέσεων σε πολεμικά πλοία, όπως σε ένα μεγάλο αποβατικό και σε ένα υποβρύχιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM