Η Ευρώπη άνοιξε κέντρο για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων σε F-16

Η Ευρώπη άνοιξε κέντρο για να εκπαιδευτούν Ουκρανοί πιλότοι σε F-16 Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ευρωπαϊκό κέντρο για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων στον χειρισμό πολεμικών αεροσκαφών F-16 εγκαινιάστηκε επίσημα σήμερα στη Ρουμανία.

«Το κέντρο θα είναι ένας διεθνής κόμβος για την εκπαίδευση πιλότων F-16 και θα διευκολύνει την αυξημένη διαλειτουργικότητα μεταξύ των συμμάχων», ανέφερε το ρουμανικό υπουργείο Άμυνας. Τα εγκαίνια έγιναν από τον Ρουμάνο υπουργό Άμυνας Angel Tîlvăr και την Ολλανδό ομόλογό του Kajsa Ollongren σε αεροπορική βάση ανατολικά του Βουκουρεστίου.

Το Κίεβο υποστηρίζει εδώ και καιρό ότι χρειάζεται μαχητικά αεροσκάφη για να σημειώσει σημαντική στρατιωτική πρόοδο έναντι της Ρωσίας, στον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία από το Φεβρουάριο του 2022. Η Δανία, η Ολλανδία, η Νορβηγία και το Βέλγιο έχουν ανακοινώσει ότι είναι πρόθυμες να παράσχουν αμερικανικά F-16 στο Κίεβο. Ο υπουργός Άμυνας της Δανίας Troels Lund Poulsen δήλωσε τον Οκτώβριο ότι τα πρώτα αεροσκάφη θα σταλούν μέχρι τον Απρίλιο του 2024. Το Βέλγιο δεσμεύτηκε να παραδώσει τα μαχητικά μέχρι το 2025, εφόσον συμφωνήσει η επόμενη κυβέρνηση μετά τις εκλογές του επόμενου έτους.

Την περασμένη εβδομάδα, πέντε ολλανδικά F-16 έφτασαν στο κέντρο εκπαίδευσης στη Ρουμανία. Συνολικά, η ολλανδική κυβέρνηση θα διαθέσει 12 - 18 αεροσκάφη για εκπαίδευση. «Το εκπαιδευτικό κέντρο στη Ρουμανία θα χρησιμοποιήσει πρώτα τα αεροσκάφη για να παράσχει ένα μάθημα επανεκπαίδευσης για τους μισθωμένους εκπαιδευτές των F-16, και στη συνέχεια θα παράσχει εκπαίδευση στους Ρουμάνους και Ουκρανούς πιλότους. Τα αεροσκάφη θα πετούν μόνο στον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ», δήλωσε η ολλανδική κυβέρνηση.

Με πληροφορίες από Politico 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM