Μέχρι τη Μάλτα και τη Σικελία έφτασε ο καπνός από τις φωτιές στην Ελλάδα

Μέχρι τη Μάλτα και τη Σικελία ο καπνός από τις φωτιές στην Ελλάδα – Καλύφθηκε ο ουρανός Facebook Twitter
Φωτ.: Meteo
0

Ο καπνός από τις φωτιές που εξακολουθούν να μαίνονται σε πολλά σημεία στη χώρα μας έχει σκεπάσει μεγάλο μέρος της Ανατολικής Μεσογείου.

Συγκεκριμένα, οι φωτιές που έχουν ξεσπάσει στη Θράκη παράγουν τεράστιες ποσότητες μικροσωματιδίων, με αποτέλεσμα ο καπνός να έχει φτάσει στη νότια Ιταλία και τη Μάλτα. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην κεντρική Μεσόγειο ευνοούν την καθίζηση των αερίων μαζών και μαζί τους τα μικροσωματίδια, τα οποία εντοπίζονται πολύ κοντά στο έδαφος.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών έδωσε σήμερα το πρωί στο φως της δημοσιότητας μία χαρακτηριστική δορυφορική εικόνα, η οποία δείχνει την έκταση που καλύπτει ο καπνός από τις φωτιές στην Ελλάδα. Ειδικά στην περιοχή της Σικελίας και της Μάλτας, η ποιότητα του αέρα είναι εξαιρετικά χαμηλή λόγω της υψηλής συγκέντρωσης μικροσωματιδίων PM10 και PM2.5.

Επίσης, δημοσίευσε εικόνα από την κάμερα καιρού στη Σλιέμα της Μάλτας, όπου διακρίνεται η περιορισμένη ορατότητα στο λιμάνι της πόλης.

Μέχρι τη Μάλτα και τη Σικελία ο καπνός από τις φωτιές στην Ελλάδα – Καλύφθηκε ο ουρανός Facebook Twitter
Φωτ.: Meteo

Υπενθυμίζεται πως οι φωτιές που έχουν ξεσπάσει στην Ελλάδα έχουν καταστρέψει μέχρι αυτή την ώρα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους, καλλιεργήσιμων εκτάσεων, και κατοικημένων περιοχών.

Με πληροφορίες από Meteo

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση-καταπέλτης δύο χρόνια μετά: «Προβλέψιμη και αποτρέψιμη» η τραγωδία του Titan

Διεθνή / Έκθεση-καταπέλτης δύο χρόνια μετά: «Προβλέψιμη» η τραγωδία του Titan

Η έκρηξη του βαθυσκάφους που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, καταλήγει έπειτα από διετή έρευνα η Αμερικανική Ακτοφυλακή. Σοβαρές καταγγελίες για εκφοβισμό εργαζομένων και παρακάμψεις κανονισμών
LIFO NEWSROOM