ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Απολύσεις 3.900 εργαζομένων στην IBM- Η εξήγηση της εταιρείας

Απολύσεις 3.900 εργαζομένων στην IBM-Τι εξήγηση έδωσε η εταιρεία Facebook Twitter
0

Η IBM ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 3.900 εργαζομένους. Η εταιρεία ανακοίνωσε τις απολύσεις κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Σύμφωνα με τους New York Times η εταιρεία περιέγραψε τις περικοπές ως αποτέλεσμα κυρίως των προηγούμενων πωλήσεων περιουσιακών στοιχείων και όχι ως αδυναμία της επιχείρησής της.

Το 2021, η IBM αποσχίστηκε από την παλαιά επιχείρηση τεχνολογικών υπηρεσιών της την Kyndryl. Και πέρυσι, η IBM πούλησε την επιχείρηση ανάλυσης δεδομένων υγειονομικής περίθαλψης.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα χρεωθεί με 300 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο για να πληρώσει το κόστος αποχώρησης των εργαζομένων.

Τριμηνιαία έσοδα της IBM

Τα τριμηνιαία έσοδα της IBM ύψους 16,7 δισ. δολαρίων ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της Wall Street για 16,4 δισ. δολάρια.

Η IBM ανέφερε σταθερή ανάπτυξη στις επιχειρήσεις της που πωλούν λογισμικό cloud, και σε αυτές τεχνητής νοημοσύνης και ανάλυσης δεδομένων. Οι συμβουλευτικές δραστηριότητες της εταιρείας αυξήθηκαν μόνο κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, συμπεριλαμβανομένης της επίπτωσης των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Στις μεταμεσονύκτιες συναλλαγές, οι μετοχές της IBM υποχώρησαν περίπου 2%. 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

«Όταν προσκαλούμε μια χώρα να ενταχθεί στo NATO, δεν χρειαζόμαστε απλώς μια πλειοψηφία, αλλά την τέλεια συμφωνία μεταξύ και των 32 μελών» δήλωσε από την πλευρά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ
NEWSROOM