Αγία Σοφία: Νέος βανδαλισμός στο μνημείο - «Αφαίρεσαν διάκοσμο από την Αυτοκρατορική Πύλη»

Αγία Σοφία: Νέος βανδαλισμός στο μνημείο - «Αφαίρεσαν διάκοσμο από την Αυτοκρατορική Πύλη» Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Ακόμη ένα περιστατικό βανδαλισμού στην Αγία Σοφία καταγγέλλεται σε ρεπορτάζ της τουρκικής τηλεόρασης.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα μεταφέρει το skai.gr, ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός ATV, σε δελτίο ειδήσεων παρουσίασε ρεπορτάζ με τίτλο: «Χάθηκε το ιστορικό έμβλημα. Πού είναι το έμβλημα που βρίσκονταν στην Αυτοκρατορική Πύλη της Αγίας Σοφίας;»
 
«Η Αγία Σοφία για ακόμη μια φορά έγινε στόχος απερίσκεπτων ατόμων. Στο παρελθόν κατέστρεψαν την Αυτοκρατορική Πύλη, τους τοίχους και τα μάρμαρα. Και τώρα χάθηκε ένα από τα εμβλήματα της Αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας», σημειώνεται στο ρεπορτάζ σύμφωνα με την ίδια πηγή. 

Αγία Σοφία: Νέος βανδαλισμός στο μνημείο - «Αφαίρεσαν διάκοσμο από την Αυτοκρατορική Πύλη» Facebook Twitter

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο διάκοσμος είτε εκλάπη είτε χάθηκε, ωστόσο σύμφωνα με πολίτη και στο παρελθόν έχουν συμβεί ανάλογα περιστατικά.

«Στο παρελθόν “έφαγαν” τη θύρα της Αυτοκρατορικής Πύλης. Στη συνέχεια έσπασαν τη δεξαμενή και τοποθέτησαν εντός υποδήματα. Έσπασαν τα μάρμαρα της Αγίας Σοφίας. Έξυσαν τους τοίχους. Μπορούμε να απαριθμήσουμε ακόμη πολλά γεγονότα», κατήγγειλε. 
 
«Σε ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της εισόδου του τζαμιού της Αγίας Σοφίας -που έχει ιστορία 1500 ετών- υπάρχουν πολλά (ένθετα) εμβλήματα πάνω στην ιστορική αυτή Πύλη. Ένα από τα εμβλήματα αυτά λείπει εδώ και ενάμισι μήνα», αναφέρει το ρεπορτάζ. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ