Ο Ντέιβιντ Λιντς θα παίξει στη νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ο Ντέιβιντ Λιντς θα παίξει στη νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ Facebook Twitter
Η μυστηριώδης φιγούρα του Ντέιβιντ Λιντς έχει μέχρι στιγμής ως αξιοσημείωτες εμφανίσεις της έναν υπάλληλο νεκροτομείου στους μεταμοντέρνους βαμπιρισμούς της Nadja (1994) και ένα χαρακτηριστικό πέρασμα από το Lucky (2013).
0

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας σκηνοθέτης περνά στην υποκριτική για τις ανάγκες ταινίας ομότεχνού του.

Από τον Τζον Χιούστον της Chinatown και τον Σκορσέζε των Ονείρων του Κουροσάβα μέχρι τον Γιώργο Λάνθιμο του Attenberg και τον Ιλάι Ροθ του Inglourious Basterds, ο κατάλογος είναι μακρύς. Καλύτερος ανάμεσά τους είναι μάλλον ο Σίντνεϊ Πόλακ, ο οποίος με τις ερμηνείες του στα Husbands and Wives και Eyes Wide Shut απέδειξε ότι κάλλιστα θα μπορούσε να έχει ακολουθήσει καριέρα καρατερίστα. 

Η μυστηριώδης φιγούρα του Ντέιβιντ Λιντς έχει μέχρι στιγμής ως αξιοσημείωτες εμφανίσεις της έναν υπάλληλο νεκροτομείου στους μεταμοντέρνους βαμπιρισμούς της Nadja (1994) και ένα χαρακτηριστικό πέρασμα από το Lucky (2013), το κύκνειο άσμα του Χάρι Ντιν Στάντον. Σύντομα όμως ο Λιντς θα κοσμήσει το ερμηνευτικό βιογραφικό του με την ταινία ενός μεγάλου δημιουργού, καθώς αναμένεται να εμφανιστεί στο The Fabelmans (2022), τη νέα, αυτοβιογραφική ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Κάποιες ιστοσελίδες υποστηρίζουν ότι θα υποδυθεί έναν άλλο γίγαντα του αμερικανικού κινηματογράφου, τον Τζον Φορντ, πιθανότατα σε αναπαράσταση του θρυλικού διαλόγου που είχε με έναν νεαρό Σπίλμπεργκ με αντικείμενο τη «γραμμή του ορίζοντα», μα η πληροφορία παραμένει ανεπιβεβαίωτη.

Ο Σπίλμπεργκ είναι ακόμα ένας δημιουργός που πραγματοποιεί μια νοσταλγική κινηματογραφική εξόρμηση στην παιδική του ηλικία το τελευταίο διάστημα. Φαίνεται πως το ζοφερό «διάλειμμα» της πανδημίας οδήγησε τους καλλιτέχνες σε μια δημιουργική επιστροφή στο παρελθόν τους, ίσως σε αναζήτηση μιας καλύτερης περιόδου, έστω και αν είχε κι αυτή τις δυσκολίες της.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Πολιτισμός / Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Το Ghost Elephants ακολουθεί μια αποστολή αναζήτησης ελεφάντων στην Αγκόλα, αλλά στα χέρια του Werner Herzog γίνεται κάτι περισσότερο από ένα ντοκιμαντέρ. Γίνεται μια ιστορία για την εμμονή, τη σιωπή και το άγνωστο.
THE LIFO TEAM
Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Πολιτισμός / Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Η Amy Sherald απέσυρε την έκθεσή της από το Smithsonian μετά τις ενστάσεις για το Trans Forming Liberty. Στη Βαλτιμόρη, το American Sublime έγινε η πιο επιτυχημένη έκθεση του μουσείου εδώ και 25 χρόνια.
THE LIFO TEAM
Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Πολιτισμός / Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Το Paradise Lost δεν έμεινε στην ιστορία μόνο ως ένα από τα μεγάλα έπη της αγγλικής λογοτεχνίας, αλλά και ως το βιβλίο που έκανε τον Σατανά μία από τις πιο γοητευτικές και αμφιλεγόμενες μορφές της δυτικής φαντασίας
THE LIFO TEAM
Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Πολιτισμός / Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Ο σκηνοθέτη Raoul Peck επιστρέφει με το Orwell: 2+2=5, ένα ντοκιμαντέρ που ξαναφέρνει τον George Orwell στο παρόν, συνδέοντας το έργο του με τη γλώσσα της εξουσίας, την προπαγάνδα και τη φθορά των δημοκρατιών.
THE LIFO TEAM
Ο κολασμένος πανκ παράδεισος της Vivienne Westwood φωτίζεται ξανά

Πολιτισμός / Ο κολασμένος πανκ παράδεισος της Vivienne Westwood φωτίζεται ξανά

Μια μεγάλη έκθεση στο Bowes Museum επιστρέφει στη διαδρομή της Vivienne Westwood, πενήντα χρόνια μετά την έκρηξη του punk, φωτίζοντας τον τρόπο με τον οποίο ένωσε τη μόδα με την πρόκληση, την ιστορία του ενδύματος και μια ολόκληρη αισθητική ανυπακοής.
THE LIFO TEAM
ΟΣΚΑΡ ΧΑΒΙΕ ΜΠΑΡΔΕΜ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Πολιτισμός / Το μήνυμα του Χαβιέ Μπαρδέμ στα Όσκαρ 2026: «Όχι στον πόλεμο, ελευθερία στην Παλαιστίνη»

Τον Φεβρουάριο, ο Μπαρδέμ ήταν ένας από τους πάνω από 100 διάσημους που υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή στην οποία επικρίνουν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου για τη «σιωπή» του σχετικά με τη Γάζα
THE LIFO TEAM