Το Κουβέιτ προτρέπει τους πολίτες του να εγκαταλείψουν την Βρετανία λόγω Όμικρον

Το Κουβέιτ προτρέπει τους πολίτες του να εγκαταλείψουν την Βρετανία λόγω Όμικρον Facebook Twitter
0

Η πρεσβεία του Κουβέιτ στο Ηνωμένο Βασίλειο ενθάρρυνε τους πολίτες του, να εγκαταλείψουν τη Βρετανία εξαιτίας της «ουσιαστικής και απροσδόκητης» αύξησης των κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον στη χώρα, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων του Κουβέιτ.

Ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης από την Όμικρον σε όλη τη Βρετανία αυξήθηκε στον αριθμό ρεκόρ των 189.846 κρουσμάτων την Παρασκευή, καταγράφοντας σημαντική αύξηση από τις προηγούμενες αυξήσεις των περιστατικών μόλυνσης.

Η Όμικρον προκαλεί προβληματισμό των επιστημόνων παγκοσμίως, αλλά κάποιοι ειδικοί εμφανίζονται αισιόδοξοι εξαιτίας των ηπιότερων, στατιστικά, συμπτωμάτων.

«Μια απότομη αύξηση των μολύνσεων με την παραλλαγή Όμικρον του νέου κορωνοϊού θα μπορούσε να οδηγήσει το Ισραήλ στη συλλογική ανοσία», δήλωσε σήμερα ο ανώτατος ιατρικός αξιωματούχος της χώρας, καθώς οι ημερήσιες μολύνσεις εξακολουθούν να αυξάνονται.

Η πολύ μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον έχει προκαλέσει απότομη αύξηση των περιστατικών κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο. Οι μολύνσεις παγκοσμίως κατέγραψαν υψηλό ρεκόρ με μέσο όρο λίγο πάνω από ένα εκατομμύριο την ημέρα από τις 24 έως τις 30 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters. Ο αριθμός των θανάτων δεν έχει ωστόσο αυξηθεί με τον ίδιο τρόπο, δημιουργώντας την ελπίδα ότι η νέα παραλλαγή μπορεί να είναι λιγότερο φονική.

Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, το Ισραήλ είχε καταφέρει να αποτρέψει σε κάποιο βαθμό την Όμικρον, αλλά με τα ποσοστά λοίμωξης από τον ιό να αυξάνονται τώρα, οι ημερήσιες μολύνσεις αναμένεται να φθάσουν υψηλά ρεκόρ τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Αυτό θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα τη συλλογική ανοσία, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας Νάχμαν Ας.

«Το κόστος θα είναι πάρα πολλές μολύνσεις», είπε ο Ας στον ραδιοφωνικό σταθμό 103FM. «Οι αριθμοί θα πρέπει να είναι πολύ υψηλοί προκειμένου να φθάσουμε τη συλλογική ανοσία. Αυτό είναι πιθανό αλλά δεν θέλουμε να φθάσουμε εκεί μέσω μολύνσεων, θέλουμε να συμβεί ως αποτέλεσμα του εμβολιασμού πολλών ανθρώπων», είπε.

Με πληροφορίες από Reuters και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Διεθνή / Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Αιφνιδιαστική απαγόρευση εισόδου για αλλοδαπούς στο παραθαλάσσιο συγκρότημα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» - Εκτιμήσεις για αντίδραση σε ρωσικό ρεπορτάζ που εξέθεσε την επιτηδευμένη εικόνα του θερέτρου
LIFO NEWSROOM
Από το Παρίσι στον Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Διεθνή / Από το Παρίσι στο Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Μόνο τον Φεβρουάριο, οι εξαγωγές προτηγανισμένης πατάτας από την Ινδία ξεπέρασαν τις 20.000 τόνους σε έναν μήνα. Σε ετήσια βάση, εξήγαγε 181.773 τόνους, σημειώνοντας αύξηση 45% σε σχέση με πέρυσι.
LIFO NEWSROOM
Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Διεθνή / Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Ο Τραμπ εξοργίστηκε με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal για τις ευχές του με σεξουαλικά υπονοούμενα προς τον Έπσταϊν και τώρα απειλεί με μηνύσεις
LIFO NEWSROOM