Ο Μασκ είχε ζητήσει να γίνει «αφεντικό» της Apple, σύμφωνα με βιβλίο- «Δεν θέλω να είμαι CEO σε τίποτα», απαντά

Ο Μασκ είχε ζητήσει από τον Κουκ να γίνει «αφεντικό» της Apple, λέει βιβλίο- «Δεν θέλω να είμαι CEO σε τίποτα», απαντά Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Έλον Μασκ είχε ζητήσει κάποτε από τον Τιμ Κουκ να τον διαδεχθεί ως CEO της Apple, σύμφωνα με νέο βιβλίο ρεπόρτερ της Wall Street Journal. Κάτι που ο ιδρυτής της Tesla αρνείται. 

Η ιστορία αφορά την εποχή που ο Μασκ σκεφτόταν το ενδεχόμενο να πουλήσει την Tesla στην Αpple, το 2016. Σύμφωνα με τα όσα γράφει ο Τιμ Χίγκινς στο βιβλίο του, ο όρος που έθεσε ο δισεκατομμυριούχος ήταν να γίνει ο ίδιος «αφεντικό» της Apple. Αλλά ο Μασκ δήλωσε μέσω Twitter ότι δεν θέλει να είναι CEO σε οτιδήποτε. 

Αυτή η απάντηση θύμισε τα όσα κατέθεσε πρόσφατα ο Έλον Μασκ σε δικαστήριο, όταν δήλωσε ότι «μάλλον απεχθάνεται» το γεγονός ότι είναι CEO, καθώς θα προτιμούσε περισσότερο «να περνάω το χρόνο μου με τη σχεδίαση και τη μηχανική». 

«Προσπάθησα πολύ σκληρά να μην είμαι ο CEO της Tesla, αλλά είμαι υποχρεωμένος να το κάνω, διαφορετικά ειλικρινά η Tesla θα πεθάνει», είχε πει ακόμη στο δικαστήριο, στα μέσα Ιουλίου. 

Τι γράφει το βιβλίο 

Το επίμαχο περιστατικό συνέβη, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Τιμ Χίγκινς, το 2016. 

Τότε, λέγεται ότι ο Έλον Μασκ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τιμ Κουκ, κατά τη διάρκεια της οποίας ο CEO της Apple πρότεινε την εξαγορά της Tesla. Ο Μασκ είπε ότι θα το κάνει, αλλά με έναν όρο: «Είμαι ο CEO». Λέγεται ότι πήρε στον Κουκ ένα λεπτό για να συνειδητοποιήσει ότι ο Μασκ εννοούσε να αναλάβει τη δική του θέση. 

Σύμφωνα με την κριτική των Los Angeles Times για το βιβλίο με τίτλο «Power Play: Tesla, Elon Musk and the Bet of the Century», ο Κουκ φέρεται να απάντησε στον Μασκ με μία βρισιά και στη συνέχεια του έκλεισε το τηλέφωνο.  

«Δεν μιλήσαμε ποτέ» 

Ο Έλον Μασκ επέμεινε ότι ποτέ δεν μίλησε με τον Τιμ Κουκ, ενώ μέσω Twitter δήλωσε ότι δεν θέλει να είναι CEO. 

«Ο Κουκ κι εγώ δεν μιλήσαμε ποτέ ούτε γράψαμε ο ένας στον άλλον. Υπήρξε ένα σημείο στο οποίο ζήτησα να συναντηθώ με τον Κουκ για να μιλήσουμε περί εξαγοράς της Tesla από την Apple. Δεν υπήρχαν προτεινόμενοι όροι εξαγοράς», έγραψε ο δισεκατομμυριούχος στο Twitter, απαντώντας στον Τζέιμς Κλέιτον του BBC. 

«Αρνήθηκε να συναντηθούμε, η Tesla είχε τότε το 6% της σημερινής αξίας της», έγραψε ακόμη, αναφερόμενος στον Κουκ. 

Απαντώντας σε άλλη ανάρτηση στο Twitter, ο Μασκ έγραψε: «Δεν θέλω να είμαι CEO σε οτιδήποτε». 

Η αντίδραση του δημοσιογράφου 

Ο Τιμ Χίγκινς από την πλευρά του έγραψε στο Twitter ότι τα όσα αναφέρει στο βιβλίο προέρχονται από την περιγραφή του Έλον Μασκ για τη συζήτηση με τον Τιμ Κουκ.

«Ο Μασκ είχε πολλές ευκαιρίες να το σχολιάσει αυτό, δεν το έκανε. Προέρχεται από τη δική του περιγραφή της συζήτησης, σύμφωνα με ανθρώπους που τον άκουσαν να την επαναλαμβάνει εκείνη την εποχή», έγραψε ο δημοσιογράφος. 

Τόσο ο Έλον Μασκ όσο και ο Τιμ Κουκ έχουν αρνηθεί ότι έχουν μιλήσει ποτέ μεταξύ τους. Τον περασμένο Δεκέμβριο ο ιδρυτής της Tesla αποκάλυψε στο Twitter ότι είχε σκεφτεί να πουλήσει την εταιρεία του στην Apple, αλλά συμπλήρωσε ότι στην πραγματικότητα δεν μίλησε ποτέ με τον Κουκ. 

Σε αναρτήσεις του είχε γράψει τότε ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Κουκ, για να εξαγοράσει την Tesla «στο 1/10 της σημερινής αξίας της», αλλά εκείνος αρνήθηκε τη συνάντηση. 

Με πληροφορίες από BBC, CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποιητικά πυρά στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας: Απειλείται «ανεξέλεγκτη» σύγκρουση, λέει η Πιονγκγιάνγκ

Διεθνή / Προειδοποιητικά πυρά στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας: Απειλείται «ανεξέλεγκτη» σύγκρουση, λέει η Πιονγκγιάνγκ

Οι νοτιοκορεάτικες ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν πως υπήρξαν προειδοποιητικά πυρά - Είπαν ότι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας πέρασαν τα σύνορα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεών τους στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη
LIFO NEWSROOM
«Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Διεθνή / «Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει επισήμως τη Γάζα ως περιοχή λιμού, με χιλιάδες κατοίκους να υποφέρουν από έλλειψη τροφίμων, αυξημένη φτώχεια και επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης μετά από 22 μήνες πολέμου
THE LIFO TEAM
Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Διεθνή / Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Η σύγκρουση στο Κονγκό αφήνει τα θύματα σεξουαλικής βίας χωρίς ιατρική και νομική στήριξη. Οι κλινικές έχουν κλείσει, η βοήθεια έχει κοπεί και η ατιμωρησία διαιωνίζει την τραγωδία.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Η συμφωνία εντάσσεται στη στρατηγική ενίσχυσης της αμερικανικής βιομηχανίας ημιαγωγών και θεωρείται η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά τη διάσωση της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2008
ΦΩΤ.: UNSPLASH
Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Διεθνή / Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Η αποδοχή της παράνομης κατάληψης εδαφών από τη Ρωσία στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ θα έστελνε το μήνυμα σε όλους τους δικτάτορες ότι η βία αποδίδει καρπούς.
LIFO NEWSROOM
Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Διεθνή / Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Η Γκισλέιν Μάξγουελ, συνεργάτιδα του καταδικασμένου Τζέφρι Έπσταϊν, δηλώνει σε νέα συνέντευξη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε ποτέ ανάρμοστη συμπεριφορά και διαψεύδει την ύπαρξη «λίστας πελατών»
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα του Σι Τζινπίνγκ: Εκκαθαρίσεις, παράνοια και λίγο από Στάλιν και ΜάοΗ Σκοτεινή Πολιτική Σκηνή

Διεθνή / Η Κίνα του Σι Τζινπίνγκ: Εκκαθαρίσεις, παράνοια και λίγο από Στάλιν και Μάο

Η Κίνα παραμένει μυστήριο για τον κόσμο: οι καθαρισμοί της ηγεσίας υπό τον Σι Τζινπίνγκ θυμίζουν Στάλιν και Μάο, ενώ οι φήμες και οι πολιτικές αναταράξεις προκαλούν ανησυχία διεθνώς
LIFO NEWSROOM
Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στις ΗΠΑ: Πέντε τουρίστες νεκροί - Επέστρεφαν από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα

Διεθνή / Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στις ΗΠΑ: Πέντε τουρίστες νεκροί - Επέστρεφαν από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου στη Νέα Υόρκη. Οι επιβάτες, κυρίως τουρίστες από Ινδία, Κίνα και Φιλιππίνες, επέστρεφαν από το Νιαγάρα στη Νέα Υόρκη
LIFO NEWSROOM
Ο ΟΗΕ κηρύσσει λιμό στη Γάζα, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να το αρνείται

Διεθνή / Ο ΟΗΕ κηρύσσει λιμό στη Γάζα, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να το αρνείται

Ο «λιμός της Γάζας» θα «μπορούσε να είχε αποφευχθεί» αν δεν υπήρχε «η συστηματική παρεμπόδιση του Ισραήλ», τόνισε ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων των Ηνωμένων Εθνών, ο Τομ Φλέτσερ
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Μενέντεζ: Ο Λάιλ ενώπιον της επιτροπής λίγο μετά την απόρριψη αποφυλάκισης στον Έρικ

Διεθνή / Υπόθεση Μενέντεζ: Ο Λάιλ ενώπιον της επιτροπής λίγο μετά την απόρριψη αποφυλάκισης στον Έρικ

Μετά από 30 χρόνια στη φυλακή, ο Έρικ Μενέντεζ είδε την αίτηση αποφυλάκισής του να απορρίπτεται. Ο αδελφός του, Λάιλ, ετοιμάζεται τώρα να αντιμετωπίσει το συμβούλιο αποφυλάκισης
LIFO NEWSROOM