Έλον Μασκ: «Απεχθάνεται» να είναι αφεντικό της Tesla- «Αλλά η εταιρεία θα πέθαινε αν δεν ήμουν CEO»

Έλον Μασκ: «Απεχθάνεται» να είναι αφεντικό της Tesla- «Αλλά η εταιρεία θα πέθαινε αν δεν ήμουν CEO» Facebook Twitter
Πηγή φωτό Getty Images
0

Ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι δεν απολαμβάνει το γεγονός ότι είναι το αφεντικό της Tesla, αλλά υποστήριξε ότι αν δεν ήταν ο ίδιος CEO, τότε η εταιρεία θα «πέθαινε». 

«Μάλλον το απεχθάνομαι και θα προτιμούσα πολύ περισσότερο να περνάω τον χρόνο μου με τη σχεδίαση και τη μηχανική», είπε ο δισεκατομμυριούχος στο δικαστήριο, καταθέτοντας στη δίκη για την υπόθεση της SolarCity. 

Ο Μασκ κατηγορείται ότι πίεσε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Tesla για την εξαγορά ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων της εταιρείας φωτοβολταϊκών. Μέτοχοι ισχυρίζονται ότι οι πόροι της αυτοκινητοβιομηχανίας σπαταλήθηκαν για την εξαγορά της SolarCity η οποία- λένε- ξέμενε από χρήματα. 

Την εποχή της συμφωνίας- το 2016- ο Μασκ κατείχε το 22% τόσο της Τesla όσο και της εταιρείας φωτοβολταϊκών, η οποία ιδρύθηκε από ξαδέλφια του. «Από τη στιγμή που ήταν μία δοσοληψία μετοχή προς μετοχή και είχα στην κατοχή μου ακριβώς το ίδιο ποσοστό αμφότερων, δεν υπήρχε οικονομικό κέρδος», υποστήριξε στο δικαστήριο. 

Επίσης, αρνήθηκε ότι άσκησε πίεση στα μέλη του συμβουλίου, αναφέροντας ότι η συμφωνία ήταν μέρος ενός «master plan» για τη δημιουργία προσιτών αυτοκινήτων χρησιμοποιώντας «πράσινη» ενέργεια. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το διοικητικό συμβούλιο ελέγχει την Τesla, αλλά πρόσθεσε ότι αυτή θα «πέθαινε» αν δεν ήταν εκείνος ο διευθύνων σύμβουλος. «Προσπάθησα πολύ σκληρά να μην είμαι ο CEO της Tesla, αλλά είμαι υποχρεωμένος να το κάνω, διαφορετικά ειλικρινά η Tesla θα πεθάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ακόμη, σημείωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο διαχειρίστηκε την υπόθεση της εξαγοράς και συμπλήρωσε ότι δεν ήταν μέλος της επιτροπής που διαπραγματεύτηκε τους όρους. «Δεν ξέρω καν τι συνέβη», είπε στο δικαστήριο. 

Οι μέτοχοι που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη εναντίον του ζητούν να αποπληρώσει το σύνολο του ποσού που κατέβαλε η Tesla (2,6 δισ. δολάρια). O Μασκ κατέθεσε δύο διαδοχικές ημέρες στο δικαστήριο, συνολικά για περίπου 8 ώρες. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει δύο εβδομάδες. 

Με πληροφορίες από BBC, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Ιράν: Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει μήνες και να προκαλέσει παγκόσμια οικονομική καταστροφή

Η ιρανική κυβέρνηση, μιλώντας στο Sky News, δήλωσε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει ότι θα δείξει «αυτοσυγκράτηση», προειδοποιώντας για περαιτέρω κλιμάκωση και προοπτική σοβαρών επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομία και ενεργειακές αγορές
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / «Ημέρα της Κρίσης»: Το καταστροφικό σενάριο μετά τις επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Μέση Ανατολή

Οι επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης αυτή την εβδομάδα, απειλούν με σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΗ 19ΧΡΟΝΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ποιος ήταν ο 19χρονος παλαιστής που εκτέλεσαν «μετά από βασανιστήρια για να ομολογήσει»

Το Ιράν εκτέλεσε τον νεαρό παλαιστή Σαλέχ Μοχαμάντι και δύο ακόμη άτομα - Πρόκειται για τους πρώτους απαγχονισμούς που πραγματοποιήθηκαν σε σχέση με τις διαδηλώσεις
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν θέλουμε αυτόν τον πόλεμο» - Οι κάτοικοι περιγράφουν τη ζωή υπό τους βομβαρδισμούς

Εκατομμύρια κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους, προσπαθώντας να προστατεύσουν τις οικογένειες, τις δουλειές και τις συνήθειές τους, ενώ άλλοι έχουν αναγκαστεί να αναζητήσουν καταφύγιο σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας
THE LIFO TEAM