Ιταλία: Εστιατόρια «πύργοι» σε σχήμα δέντρου

Ιταλία: Εστιατόρια «πύργοι» σε σχήμα δέντρου Facebook Twitter
0

Εστιατόρια «πύργους» σε σχήμα δέντρου περιλαμβάνει το σχέδιο του Ιταλικού αρχιτεκτονικού γραφείου Giancarlo Zema Design Group, και της κινεζικής εταιρείας EHang Holdings.

Ιταλία: Εστιατόρια «πύργοι» σε σχήμα δέντρου Facebook Twitter

Οι Ιταλοί αρχιτέκτονες βάσισαν το σχέδιο των εστιατορίων στο σχήμα των δέντρων μπάομπαμπ (baobab), του γένους Αδανσονία. Πρόκειται για γιγαντιαία δέντρα που τα συναντάμε στην Αφρική. Οι τουρίστες, θα φεύγουν από τα ξενοδοχεία τους με ιπτάμενα ταξί, και θα φτάνουν στα εστιατόρια όπου θα απολαμβάνουν τα μοναδικά πιάτα των σεφ, με απρόσκοπτη θέα. Κάθε εστιατόριο θα έχει χώρους 200 τετραγωνικών μέτρων και θα τροφοδοτείται με ενέργεια από ηλιακούς συλλέκτες, με στόχο την απόλυτα οικολογική κατασκευή.

Εκτός από τα εστιατόρια, στις εγκαταστάσεις θα υπάρχουν καφετέριες και σαλόνι αναμονής με δραστηριότητες. Στην κορυφή των «πύργων» θα υπάρχουν ο ενεργειακός συλλέκτης, οι χώροι προσγείωσης των ιπτάμενων ταξί και κήποι.

Τα ιπτάμενα ταξί θα λειτουργούν με τεχνολογία παρόμοια με αυτή των drones, ωστόσο θα έχουν πιλότους, για την ασφάλεια των επιβατών. Ακόμη δεν έχει οριστεί η ακριβής τοποθεσία στην Ιταλία για το συγκεκριμένο project, καθώς εξετάζονται και αξιολογούνται αρκετές περιοχές.

Το πλάνο της ιταλοκινεζικής κοινοπραξίας, ωστόσο, περιλαμβάνει την κατασκευή ανάλογων εγκαταστάσεων σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάιντεν: Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε αυτή την τρομοκρατία

Διεθνή / Μπάιντεν: Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε αυτή την τρομοκρατία

«Δεν υπάρχει θέση σε κανένα πανεπιστήμιο στην Αμερική, σε κανένα μέρος στην Αμερική για αντισημιτισμό, ρητορική μίσους ή απειλές βίας οποιουδήποτε είδους», δήλωσε παράλληλα ο Τζο Μπάιντεν
NEWSROOM
Γερμανία: Επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ζητά το CDU

Διεθνή / Γερμανία: Επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ζητά το CDU

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει μέχρι τώρα απορρίψει το ενδεχόμενο επαναφοράς της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, ωστόσο ο υπουργός 'Αμυνας Μπόρις Πιστόριους τάχθηκε πρόσφατα υπέρ της επανεισαγωγής της
NEWSROOM
Οι single γυναίκες αγοράζουν πιο εύκολα σπίτι από τους single άνδρες- Γιατί συμβαίνει αυτό

Διεθνή / Οι single γυναίκες αγοράζουν πιο εύκολα σπίτι από τους single άνδρες- Γιατί συμβαίνει αυτό

Δημοσίευμα του The Hill ερευνά το γεγονός ότι οι single γυναίκες στις ΗΠΑ αποκτούν κατοικία με περισσότερη ευκολία από τους single άνδρες, παρά το μισθολογικό χάσμα ανάμεσα στα δύο φύλα
NEWSROOM