Βουλή των Αντιπροσώπων: Ψήφισμα απαιτεί από τον Πενς να πάρει την εξουσία από τον Τραμπ

Βουλή των Αντιπροσώπων: Ψήφισμα απαιτεί από τον Πενς να πάρει την εξουσία από τον Τραμπ Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η Βουλή των Αντιπροσώπων είναι έτοιμη να ψηφίσει το βράδυ της Τρίτης (τοπική ώρα) προκειμένου να καλέσει επίσημα τον Μάικ Πενς να απαλλάξει τον Ντόναλντ Τραμπ από τα καθήκοντά του, επικαλούμενος την 25η τροπολογία.

Η ψηφοφορία για το εν λόγω ψήφισμα θα γίνει μία ημέρα μετά την κατάθεση του άρθρου για την παραπομπή του Τραμπ, από τους Δημοκρατικούς. Στο άρθρο, ο απερχόμενος πρόεδρος κατηγορείται για «υποκίνηση βίας ενάντια στην κυβέρνηση των ΗΠΑ».

Οι Δημοκρατικοί της Βουλής αυξάνουν την πίεση στον Πενς να παρέμβει. Αν ο αντιπρόεδρος δεν το κάνει αυτό, τότε την Τετάρτη θα γίνει η ψηφοφορία στη Βουλή για την παραπομπή του Τραμπ.

Τη Δευτέρα, Ρεπουμπλικάνοι διαφώνησαν με την ομόφωνη έγκριση του ψηφίσματος, που ζητά από τον Πενς να κηρύξει τον Τραμπ «ανίκανο να εκτελέσει τα καθήκοντα του αξιώματός του και αμέσως να ασκήσει εξουσία ως υπηρεσιακός πρόεδρος».

Στο μεταξύ ο Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε με τον Μάικ Πενς για πρώτη φορά μετά την αντιπαράθεσή τους την προηγούμενη εβδομάδα- όταν ο πρόεδρος πίεσε τον αντιπρόεδρο να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα- αλλά και τις ταραχές που ξέσπασαν στο Καπιτώλιο, την ώρα που ο Πενς βρισκόταν εκεί.

Οι δυο τους συνομίλησαν για περίπου μία ώρα στο Οβάλ γραφείο. Αξιωματούχος της διοίκησης, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, έκανε λόγο για «καλή συζήτηση», αλλά αρνήθηκε να απαντήσει αν κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά στο ζήτημα της 25ης τροπολογίας.

Παρόλα αυτά, η Βουλή σκοπεύει να κινηθεί γρήγορα, ξεκινώντας το πρωί της Τετάρτης τη συζήτηση για το άρθρο της παραπομπής και θα προχωρήσει αργότερα την ίδια ημέρα σε ψηφοφορία, αν δεν παρέμβει ο Πενς.

Ο αντιπρόεδρος έχει αφήσει να εννοηθεί ότι είναι απίθανο να απομακρύνει τον πρόεδρο από την εξουσία, ενώ κανένας δεν περιμένει να παραιτηθεί ο Τραμπ. Με αυτό κατά νου, οι Δημοκρατικοί ήδη προετοιμάζουν μία πιο αναλυτική έκθεση για την παραπομπή- που καταγράφει τις ενέργειες του προέδρου και την καταστροφή που ακολούθησε- η οποία θα συνοδεύσει το κατηγορητήριο.

Οι Δημοκρατικοί είναι βέβαιοι πως έχουν τις ψήφους που χρειάζονται για να γίνει ο Τραμπ ο πρώτος πρόεδρος που παραπέμπεται για δεύτερη φορά.

Με πληροφορίες από ΝΥΤ

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέξας: Κατηγορείται για φόνο άνδρας που έδωσε κρυφά χάπι άμβλωσης στη σύντροφό του

Διεθνή / Τέξας: Κατηγορείται για φόνο γιατί έριξε χάπι άμβλωσης στο ποτό της εγκυμονούσας συντρόφου του

Η γυναίκα είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως ήθελε να κρατήσει το παιδί, ενώ ο άνδρας είχε εκφράσει την επιθυμία να προχωρήσουν σε διακοπή της κύησης, προσφερόμενος να καλύψει το κόστος
LIFO NEWSROOM
Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Διεθνή / Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Τα «άφαντα» πολυτελή αυτοκίνητα και η απόπειρα αυτοκτονίας για μία ηθοποιό - Έχει καταδικαστεί από το δικαστήριο της Σμύρνης σε ποινή 14 ετών και δύο μηνών για ληστεία και συκοφαντία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Συρία: Ισλαμιστικό dress code για γυναίκες στις παραλίες μετά την θεοκρατική αλλαγή στα σχολεία

Διεθνή / Συρία: Dress code με "φαρδιά και σεμνά" ρούχα και μπουρκίνι για τις γυναίκες στις παραλίες

Η κυβέρνηση του «τζιχαντιστή με το κοστούμι» Αχμέντ αλ Σαράα ζήτησε σήμερα από τις γυναίκες να φορούν μπουρκίνι ή ενδύματα που καλύπτουν πλήρως το σώμα στις δημόσιες παραλίες
LIFO NEWSROOM
Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Διεθνή / Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Τα ομόλογα Ιταλίας, Ισπανίας και Ελλάδας σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο, μειώνοντας το κόστος δανεισμού και πλησιάζοντας τα γερμανικά επιτόκια στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας
LIFO NEWSROOM
Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Στους 10 οι νεκροί - «Φρίκη που δεν περιγράφεται με λόγια»

Διεθνή / Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Τριήμερο εθνικό πένθος - Στους 10 οι νεκροί

O Αυστριακός πρόεδρος Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν έκανε λόγο για «χτύπημα στην καρδιά της Αυστρίας» - Yπάρχουν και αρκετοί τραυματίες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο
LIFO NEWSROOM