Απεργία την Πρωτομαγιά

Άρθρο για την παραπομπή Τραμπ κατέθεσαν οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Άρθρο για την παραπομπή Τραμπ κατέθεσαν οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων Facebook Twitter
Άρθρο για την παραπομπή Τραμπ κατέθεσαν οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων (EPA)
0

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον Ντόναλντ Τραμπ καθώς οι Δημοκρατικοί κατέθεσαν άρθρο, ως μία πρώτη πρόταση για την απομάκρυνσή του από την ηγεσία των ΗΠΑ.

Οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων κατέθεσαν σήμερα στην ολομέλεια του σώματος άρθρο για την παραπομπή του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η διαδικασία πλέον οδηγείται σε μία διπλή ψηφοφορία. Πρώτα καλούνται να ψηφίσουν οι βουλευτές και μετά η Γερουσία που απαιτεί τα 2/3 της πλειοψηφίας της.

Η κατηγορία κατά του Ντόναλντ Τραμπ αφορά σε «υποκίνηση εξέγερσης» μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο την περασμένη Τετάρτη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ανθρώπων.

Τα μέλη των Δημοκρατικών παρουσιάζουν το άρθρο και άλλα ψηφίσματα κατά τη διάρκεια συνόδου της Βουλής.

Οι Δημοκρατικοί λένε ότι η ψηφοφορία για το άρθρο θα διεξαχθεί την Τετάρτη στο Σώμα, εκτός εάν ο Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς επικαλεστεί συνταγματικές εξουσίες για την απομάκρυνση του Τραμπ από το αξίωμα.

Ο Πενς ωστόσο, φαίνεται πως αντιτίθεται στην ιδέα.

Ο αρχηγός της πλειοψηφίας του σώματος, Steny Hoyer, παρουσίασε ένα ψήφισμα που εκπόνησε ο εκπρόσωπος Jamie Raskin, το οποίο καλεί τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να επικαλεστεί την 25η Τροπολογία για την απομάκρυνση του Τραμπ από το αξίωμα, ανέφερε η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι σε επιστολή της το απόγευμα της Κυριακής.

Στο άρθρο επίσης σημειώνεται πως ο Τραμπ απευθύνθηκε σε ένα πλήθος διαδηλωτών λίγο πριν οι υποστηρικτές του εξαπολύσουν την επίθεση και το κατηγορητήριο αναφέρει πως με τα όσα είπε στο πλήθος «ενθάρρυνε και προβλέψιμα οδήγησε» στις παράνομες πράξεις στο Καπιτώλιο.

Η ίδια είχε διαβεβαιώσει ότι σε περίπτωση που οι υπόλοιπες προσπάθειες απομάκρυνσης του Τραμπ δεν επιτύχουν θα προσφύγουν στην επίκληση της 25ης Τροπολογίας.

Ο Hoyer χρειάζεται ομόφωνη συναίνεση για να εγκρίνει το μέτρο και, εάν κάποιο μέλος το μπλοκάρει, οι Δημοκρατικοί θα διεξάγουν ψηφοφορία επί της νομοθεσίας την Τρίτη.

«Καλούμε τον Αντιπρόεδρο να απαντήσει εντός 24 ωρών», δήλωσε η Πελόζι στην επιστολή της.

Με πληροφορίες του NBC/Reuters/AFP

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ