Ο Κιμ Γιονγκ Ουν αγόρασε το εμβόλιο SputnikV από τη Ρωσία

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν αγόρασε το εμβόλιο SputnikV από τη Ρωσία Facebook Twitter
EPA
0

Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας προχώρησε στην αγορά απροσδιόριστης ποσότητας δόσεων του ρωσικού εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού, του Sputnik-V, και κινεζικού διαγνωστικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων συσκευών θερμικής απεικόνισης.

Το τίμημα που καταβλήθηκε και η ποσότητα των εμβολίων που αγοράστηκαν δεν αποσαφηνίζονται. Ορισμένα μέλη του Κόμματος Εργατών της Κορέας έχουν ήδη εμβολιαστεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Ασάχι, η οποία επικαλείται πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες πληροφοριών της Νότιας Κορέας και κινεζικούς επιχειρηματικούς κύκλους που έχουν εμπορικές δοσοληψίες με την Πιονγκγιάνγκ.

Δεν είναι σαφές εάν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, έχει εμβολιαστεί. Κατά το δημοσίευμα, το εμβόλιο πιθανόν θα του χορηγηθεί αφού επιβεβαιωθεί απόλυτα η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά του.

Οι συσκευές θερμικής απεικόνισης αγοράστηκαν για να εγκατασταθούν στα σύνορα Βόρειας Κορέας - Κίνας ώστε να μπορέσουν προοδευτικά να ξαναρχίσουν οι εμπορικές συναλλαγές ανάμεσα στις δύο χώρες, πάντα κατά την Ασάχι.

Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα του SARS-CoV-2 στη Βόρεια Κορέα, η οποία γειτονεύει με τις δύο χώρες που επλήγησαν πρώτες από την παγκόσμια πανδημία.

Από τα τέλη Ιανουαρίου, η Πιονγκγιάνγκ εφάρμοσε μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού στη βορειοκορεατική επικράτεια, ανάμεσά τους το κλείσιμο των συνόρων, την αναστολή λειτουργίας των σχολείων και την επιβολή lockdown σε εθνική κλίμακα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο μισό λεπτό πριν φτάσουν οι Αρχές

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι Αρχές

Η έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντόπισε σοβαρά κενά ασφαλείας, όπως χαλασμένες και σπασμένες κάμερες και έλλειψη συντονισμού στο διασημότερο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Διεθνή / Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Ο Τόμας Μαρκλ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις Φιλιππίνες - Εξέφρασε την επιθυμία να συμφιλιωθεί με την κόρη του αλλά και να γνωρίσει τα εγγόνια του πριν φύγει από τη ζωή
LIFO NEWSROOM