Μαρόκο: Οι φερόμενοι δολοφόνοι των τουριστριών είχαν δώσει όρκο πίστης στο ΙΚ

Μαρόκο: Οι φερόμενοι δολοφόνοι των τουριστριών είχαν δώσει όρκο πίστης στο ΙΚ Facebook Twitter
Maren Ueland και Louisa Vesterager Jesperse
0

Οι τέσσερις ύποπτοι για τη δολοφονία των δύο Σκανδιναβών τουριστριών στο Όρος Άτλας είχαν δώσει όρκο πίστης στο Ισλαμικό Κράτος πριν διαπράξουν τους φόνους, ανακοίνωσαν οι μαροκινές αρχές. 

Τα πτώματα της Λουίζα Βεστεράγκερ Γέσπερσεν, 24 ετών, από τη Δανία, και της Μάρεν Ούλαντ, 28 ετών, από τη Νορβηγία βρέθηκαν τη Δευτέρα σε μια απομονωμένη περιοχή κοντά στο Ιμλίλ, καθ'οδόν προς το Τουμπκάλ, την υψηλότερη κορυφή της βορείου Αφρικής και δημοφιλή προορισμό για τους ορειβάτες.

Η αστυνομία συνέλαβε την Τρίτη έναν ύποπτο στο Μαρακές που φέρεται να ανήκει σε μια οργάνωση μαχητών, και τρεις ακόμη ύποπτοι συνελήφθηκαν αργότερα στην πόλη, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το Μαροκινό Γραφείο Δικαστικών Ερευνών.

Ο γενικός εισαγγελέας του Μαρόκου επιβεβαίωσε σήμερα την αυθεντικότητα ενός βίντεο στο οποίο οι τέσσερις ύποπτοι δίνουν όρκο πίστης στο Ισλαμικό Κράτος και στον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκνταντί, ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Στο βίντεο, που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι φερόμενοι δράστες απειλούν να εξαπολύσουν επιθέσεις, αναφέρει ο γενικός εισαγγελέας σε ανακοίνωσή του.

Οι έρευνες του Γραφείου επίσης έδειξαν ότι το βίντεο κινηματογραφήθηκε την περασμένη εβδομάδα, πριν τη δολοφονία των δύο γυναικών. Τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής συλλεχθεί δείχνουν πως η επίθεση είχε τρομοκρατικό κίνητρο, αναφέρει το γραφείο.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Δανίας είχαν επίσης αναφέρει νωρίτερα σήμερα πως το Ισλαμικό Κράτος θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από τις δολοφονίες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM