Θρίλερ με την άγρια δολοφονία τουριστριών στο Μαρακές

Θρίλερ με την άγρια δολοφονία τουριστριών στο Μαρακές Facebook Twitter
Maren Ueland και Louisa Vesterager Jesperse
0

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η άγρια δολοφονία δύο νεαρών γυναικών στο Μαρόκο καθώς σήμερα έγινε γνωστό πως διερευνάται ως τρομοκρατική επίθεση, όπως δήλωσε ο Δανός πρωθυπουργός Lars Lokke Rasmussen.

Η μαροκινή αστυνομία συνέλαβε σήμερα τρεις υπόπτους τους οποίους καταζητούσε σχετικά με τη δολοφονία των γυναικών ενώ η υπόθεση έχει λάβει διεθνής προσοχή.

Τα πτώματα της Λουίζα Βεστεράγκερ Γέσπερσεν, 24 ετών, από τη Δανία, και της Μάρεν Ούλαντ, 28 ετών, από τη Νορβηγία βρέθηκαν τη Δευτέρα σε μια απομονωμένη περιοχή κοντά στο Ιμλίλ, καθ΄οδόν προς το Τουμπκάλ, την υψηλότερη κορυφή της βορείου Αφρικής και δημοφιλή προορισμό για τους ορειβάτες.

Οι αρχές είχαν δηλώσει πως ένας ύποπτος που συνελήφθη στο Μαρακές προχθές Τρίτη ήταν μέλος μιας οργάνωσης μαχητών, χωρίς να κατονομάζουν την οργάνωση. Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Δανίας δήλωσαν νωρίτερα σήμερα πως το Ισλαμικό Κράτος θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από τις δολοφονίες.

Άλλοι τρεις ύποπτοι που καταζητούνταν από την αστυνομία συνελήφθησαν επίσης στο Μαρακές, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το Μαροκινό Γραφείο Δικαστικών Ερευνών.

Τα στοιχεία που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι τώρα δείχνουν πως η επίθεση είχε τρομοκρατικό κίνητρο, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι προκαταρκτικές έρευνες για ένα βίντεο που αναρτήθηκε στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και φέρεται να δείχνει τη δολοφονία της μίας από τις τουρίστριες δείχνουν πως γυρίστηκε σε διαφορετικό μέρος από εκείνο όπου βρέθηκαν τα πτώματα, δήλωσε αστυνομική πηγή στο Reuters.

«Το βίντεο και τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής έρευνας σύμφωνα με τις μαροκινές αρχές δείχνουν πως οι δολοφονίες μπορεί να συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία πληροφοριών της Δανίας.

«Είναι μια υπόθεση μιας ασυνήθιστα κτηνώδους δολοφονίας δύο εντελώς αθώων νεαρών γυναικών», ανέφερε.

Προτού φύγει, η Γιάσπερσεν, από τη Δανία, είχε κάνει μια ανάρτηση στο Facebook για το επικείμενο ταξίδι της. «Αγαπητοί φίλοι, πηγαίνω στο Μαρόκο τον Δεκέμβριο. Θα είναι κάποιος από εσάς εκεί τότε ή είναι κάποιος από τους φίλους ορειβάτες που ξέρει κάτι για το Όρος Τουμπκάλ;»

«Είναι μια βάναυση και χωρίς νόημα επίθεση εναντίον αθώων ανθρώπων στην οποία αντιδρούμε με αποστροφή και καταδίκη», ανέφερε σε δήλωσή της η Νορβηγίδα πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση Δημοκρατικών δείχνει περισσότερες από 100 ευνοϊκές κινήσεις υπέρ του Έλον Μασκ από τον Τραμπ

Διεθνή / Έκθεση Δημοκρατικών δείχνει περισσότερες από 100 ευνοϊκές κινήσεις υπέρ του Έλον Μασκ από τον Τραμπ

Η έκθεση από το γραφείο της γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν αποκαλύπτει πάνω από 100 ενέργειες της κυβέρνησης Τραμπ που ωφέλησαν άμεσα ή έμμεσα τις επιχειρήσεις και την προσωπική περιουσία του Μασκ
LIFO NEWSROOM
Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Διεθνή / Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Ο Ισραηλινός υπουργός Ίσραελ Κατς έδωσε εντολή στον στρατό να εμποδίσει την πορεία του σκάφους που κινείται αργά προς την αποκλεισμένη Γάζα διά θαλάσσης - Δεν φοβόμαστε, απαντούν οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» από τον υπ. Άμυνας

Διεθνή / Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» - «Δεν θα φτάσετε στη Γάζα»

«Προς την αντισημίτρια Γκρέτα και τους φίλους της, το μήνυμα είναι σαφές: Γυρίστε πίσω, δεν θα φτάσετε στη Γάζα», λέει ο Ίσραελ Κατς - Πλησιάζουν την αποκλεισμένη περιοχή οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Ντοκουμέντα και μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι το Πεντάγωνο διέδιδε σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες για UFO από τη δεκαετία του ’50, για να κρύψει μυστικά εξοπλιστικά προγράμματα
LIFO NEWSROOM