Κάποιοι λένε πως το «Suspiria» θα είναι το νέο «Mother», μιλώντας για το πόσο μπορεί να διχάσει τους θεατές και τους κριτικούς.

 

Το πολυαναμενόμενο ριμέικ του φιλμ από το 1977, έφτασε στη Βενετία σε σκηνοθεσία του Luca Guadagnino και πρωταγωνιστές όπως η Tilda Swinton και η Dakota Johnson και σήμερα έγινε η πρώτη προβολή.

 

Επισήμως οι κριτικές αναμένονται το βράδυ, αλλά το Twitter έχει ήδη γεμίσει σχόλια, αποδεικνύοντας πόσο αυτή η ταινία ερέθισε το πρώτο της κοινό. 

 

Ίσως να μην είναι αναπάντεχο, αλλά υπήρξαν απογοητεύσεις. Οι αναφορές στο Twitter δείχνουν ότι η ταινία ήταν έντονα διχαστική, με έναν χρήστη να αναφέρει ότι «πολλοί» έφυγαν στα μισά από τον κινηματογράφο. Ο Andreas Wiseman, από το Deadline.com, αναφέρει πως μαζί με τα χειροκροτήματα ακούστηκαν και μερικά γιουχαΐσματα.

 

 

 

 

Ο Alex Billington του FirstShowing.net έδωσε έμφαση στον αντίκτυπο του Suspiria ως ταινία τρόμου λέγοντας ότι ήταν «η καλύτερη ταινία φρίκης της χρονιάς».

 

Οι αναφορές λένε ότι υπήρχε ένας ιατρός στην είσοδο της αίθουσας κατά τη διάρκεια της προβολής σε περίπτωση που κάποιος θεατής  αισθάνονταν δυσφορία εξαιτίας των πολύ gore σκηνών.

 

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως μπορεί ο γιατρός να μην χρειάστηκε, αλλά πως κάποιοι εγκατέλειψαν σοκαρισμένοι την αίθουσα.

 

Όπως και να αποδειχθεί, μάλλον μόλις έχουμε και την πιο συζητημένη ταινία του φεστιβάλ που τουλάχιστον καταφέρνει έτσι να εξασφαλίσει το απαραίτητο buzz για τις αίθουσες.

 

 

 

 

Οδηγός Σινεμά