Η underground σκηνή του Δυτικού Βερολίνου της δεκαετίας του ’80 ξεδιπλώνεται στο μοναδικό ντοκιμαντέρ, «B-Movie: Lust & Sound In West Berlin» που προβάλει την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, με ελεύθερη είσοδο, το Ινστιτούτο Goethe. Η ταινία των Jörg A. Hoppe και Klaus Maeck, Heiko Lange παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Μπερλινάλε του 2015.

 

Στη δεκαετία του 1980 το Δυτικό Βερολίνο ήταν ένα δημιουργικό χωνευτήρι καλλιτεχνικών και κοινωνικών κινημάτων, μια μητρόπολη της subculture, ένας πόλος έλξης για καλλιτέχνες, καταληψίες σπιτιών, δαιμόνιους ερασιτέχνες, διεθνείς σταρ. Το «B-Movie» τεκμηριώνει απολαυστικά τέχνη, μουσική και χάος στο «άγριο» Δυτικό Βερολίνο με αυθεντικά ντοκουμέντα της τότε εποχής.

 

Η ταινία των Jörg A. Hoppe και Klaus Maeck, Heiko Lange προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Μπερλινάλε του 2015.
Η ταινία των Jörg A. Hoppe και Klaus Maeck, Heiko Lange προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Μπερλινάλε του 2015.

 

Ο Blixa Bargeld των Einstürzende Neubauten, κερνά ποτά στο μπαρ Risiko, η cool Gudrun Gut απαριθμεί τα κλαμπ που μπορεί να πάει κανείς (ή και πρέπει να πάει) και μετά τις 2 το πρωί, η tödliche Doris τραγουδάει στο έρημο δυτικό μέρος της πλατείας Potsdam ενώ σε ρόλους άλλοτε πρωταγωνιστικούς άλλοτε υποστηρικτικούς βλέπουμε τον σοβαρό Nick Cave, τον «αληθινό» Heino, τη Νena, τους Die Toten Hosen, τον Martin Kippenberger, αλλά και την Tilda Swinton και τον Westbam, πριν ακόμα αναδειχθεί σ’ έναν από τους εμπνευστές της Love Parade.Οικοδεσπότης και παρουσιαστής αυτού του ταξιδιού στο «χαμένο» πια Δυτικό Βερολίνο στα τέλη του ψυχρού πολέμου είναι ο Βρετανός μουσικός από το Μάντσεστερ Mark Reeder που έφτασε τέλη της δεκαετίας του 1970 στο Βερολίνο - και ευτυχώς κινηματογραφήθηκαν όλα όσα επρόκειτο να ζήσει στη συνέχεια.

 

 

 

Info

B-Movie: Lust & Sound In West Berlin

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017, 20:30

Goethe-Institut Athen

Ομήρου 14-16, Αθήνα,

Τηλ. 210 3661000

Είσοδος ελεύθερη