Ο Τσακ είναι αστροναύτης και προσγειώνεται στον πλανήτη 51, με την πεποίθηση πως είναι ο πρώτος άνθρωπος που πατάει το πόδι του στον πλανήτη αυτό. Έκπληκτος, όμως, ανακαλύπτει πως ο πλανήτης κατοικείται από μικρά πράσινα ανθρωπάκια. Τα ανθρωπάκια αυτά ζουν ευτυχισμένα και ειρηνικά, με έναν τρόπο ζωής που θυμίζει την Αμερική των '50s. Κι έχουν μόνο ένα φόβο: πως μια μέρα θα εμφανιστούν στον πλανήτη τους εισβολείς από άλλο πλανήτη... όπως ο Τσακ!
Ένας κλέφτης που μένει συστηματικά ασύλληπτος, σχεδιάζει την τελευταία μεγάλη ληστεία της καριέρας του, όταν η πορεία του ενώνεται με μια απογοητευμένη ασφαλίστρια και έναν κλέφτη ανησυχητικές μεθόδους.
Μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οικογένεια του μικρού Αρσενίου Εζνεπίδη ξεριζώνεται και παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς για την Ελλάδα. Ο μικρός Αρσένιος μεγαλώνει στην Κόνιτσα της Ηπείρου με τη γιαγιά του και τη μητέρα του, οι οποίες του μεταδίδουν τη βαθιά τους πίστη στον Χριστό και την αγάπη για τον συνάνθρωπο. Μεγαλώνει με τις ιστορίες για τον Άγιο Αρσένιο και μέσα του φουντώνει η επιθυμία από μικρή ηλικία να ακολουθήσει τη μοναχική ζωή. Το 1945 κατατάσσεται στον στρατό όπου υπηρετεί ως ασυρματιστής. Με την αποστράτευσή του επισκέπτεται το Άγιον Όρος.
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0