Φιλόδοξο δράμα από το σεναριογράφο του Εκτός Ελέγχου. Από τη μια «χτυπάει» το είδος της περιπέτειας, με ήρωα έναν ελαφρά καθυστερημένο που γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από έναν παλιό συμμαθητή του και τη συμμορία του, σε μια ληστεία στην τράπεζα που συγυρίζει κάθε βράδυ. Από την άλλη, μελετάει αυτόν το χαρακτήρα, τον Κρις Πρατ, ένα ελπιδοφόρο αγόρι της περιοχής, ήρωα στο χόκεϊ στον πάγο και από πλούσια οικογένεια.

Μια βραδιά προσπάθησε να γίνει ρομαντικός και να σβήσει τα φώτα του αυτοκινήτου που οδηγούσε. Έχασε τον έλεγχο, δυο φίλοι του σκοτώθηκαν και η κοπέλα του έχασε το πόδι της. Ο Κρις έπαθε αμνησία και από το χτύπημα έχασε μέρος των νοητικών του λειτουργιών. Με δεδομένο ότι δεν επεξεργάζεται όλα τα γεγονότα με τη σειρά που πρέπει, γίνεται ευάλωτος στο κόλπο και τσιμπάει στον έρωτα που του πουλάει μια κοπέλα, η οποία του συστήνεται ως παλιά θαυμάστρια, ενώ στην ουσία είναι φίλη του πονηρού συνενόχου του στην επικείμενη ληστεία.

Ο Λέβιτ, που έπιασε το βάσανο του νεαρού κακοποιημένου στο Μυστήριο Δέρματου Αράκι, δεν πείθει στην ακινησία του μαραμένου ήρωα - δηλώνει περισσότερο αμηχανία και μας μπερδεύει ως προς το μέγεθος της καθυστέρησης που υποτίθεται πως έχει. Επιπροσθέτως, ο συμβολισμός γίνεται σχεδόν μεταφυσικά απίθανος, αφού συγκάτοικος και νεόκοπος φίλος του είναι ένας τυφλός άνδρας. Και όλο το σκηνικό με την απάτη που του στήνουν μεθοδικά οι δόλιοι ληστές δεν στέκει, καθώς κάποιος από την οικογένειά του έπρεπε να έχει από κοντά ένα παιδί που χρειάζεται βοήθεια. Έστω ο τυφλός, που οι γονείς του Κρις δεν βλέπουν με καλό μάτι (εκείνος δεν τους βλέπει καθόλου και είναι ευτυχής επί του θέματος). Η τελική σκηνή είναι άλλο ένα λουτρό αίματος.