Συνεχίζονται κανονικά οι προβολές του Athens Open Air Film Festival

Η μεγαλύτερη κινηματογραφική γιορτή της Αθήνας, συνεχίζει να δίνει τις ανάσες δροσιάς, ψυχαγωγίας και πολιτισμού

LIFOTEAM 30.6.2015 | 15:57

 

Το Athens Open Air Film Festival συνεχίζει τις προβολές του, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, με μία σειρά από τις καλύτερες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου και πρεμιέρες στα ομορφότερα σημεία της πόλης.

 

Πάθος και δολοφονική ζήλια!

Το πρόγραμμα του Ιουλίου ξεκινά με την θρυλική ταινία του Τζον Σταλ «Ας την Κρίνει ο Θεός» (1945), στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, την Τετάρτη 1η Ιουλίου και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα. Παρακινούμενο από μια υπόγεια ονειρική υφή, που δίνει εξωπραγματικές διαστάσεις στα δρώμενα και ενίοτε τα εξυψώνει στη σφαίρα του μυθικού, η ταινία είναι η εξιστόρηση ενός τρελού έρωτα, μιας βαμπιρικής αγάπης και μιας ολέθριας εμμονής, όπως τα φυγαδεύει μοναδικά πίσω από τη φαρμακερή ομορφιά της η Τζιν Τίρνεϊ, και τα συλλαμβάνει μέσα στην παρανοϊκή all American καρτ ποστάλ του ο Τζον Σταλ, στην πιο διάσημη (και μαζί ασυνήθιστη) δημιουργία του.

 

Πρεμιέρα XXL!

Την Δευτέρα 6 Ιουλίου, το Φεστιβάλ σε συνεργασία με την Tanweer παρουσιάζει το πολυαναμενόμενο «Magic Mike XXL» σε πρώτη προβολή αποκλειστικά για το φεστιβάλ, στο Ελληνίς Cinemax. Η παρέα που ξεσήκωσε το κοινό σε όλο τον κόσμο με την επιτυχία "Magic Mike" επιστρέφει! Αυτή τη φορά, οι Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζο Μανγκανιέλο, Ματ Μπόμερ, μαζί με παλιούς και νέους φίλους, ανεβάζουν ρυθμούς και παίρνουν τους δρόμους – με μια νέα ιστορία, νέα όνειρα και φιλοδοξίες και τις πιο εντυπωσιακές και δυναμικές χορευτικές κινήσεις που έχει αποτυπώσει ποτέ ο κινηματογραφικός φακός.

 

Συνεχίζονται κανονικά οι προβολές του Athens Open Air Film Festival
The French Connection

 

Ιλιγγιώδη βραδινή Οδύσσεια!

Η συνέχεια έρχεται την Τετάρτη 8 Ιουλίου με την ντελιριακή νυχτερινή οδύσσεια «Μετά τα μεσάνυχτα» του Μάρτιν Σκορσέζε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα. Η δημιουργία του Σκορσέζε δεν είναι ταινία τρόμου αλλά μια καφκικών διαστάσεων κωμωδία του παραλόγου όπου μερικοί από τους πιο αρχέγονους ανθρώπινους φόβους και κάμποσα υπαρξιακά άγχη χωρούν μέσα σε ένα σαρδόνιο παιχνίδι με την αγωνία και τις προσδοκίες του θεατή.

 

Η καλύτερη αστυνομική περιπέτεια όλων των εποχών!

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, την Παρασκευή 10 Ιουλίου το Athens Open Air Film Festival παρουσιάζει στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, την ταινία του Γουίλιαμ Φρίντκιν, «Ο Άνθρωπος από τη Γαλλία», με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα. Εξαίσιο δείγμα της λαμπρής αμερικανικής παραγωγής των '70s και μνημειώδες ως προς τον αδιαπραγμάτευτα μηδενιστικό του χαρακτήρα, το βραβευμένο με πέντε Όσκαρ «Ανθρωπος από τη Γαλλία» αποτελεί επάξια τη σημαντικότερη δημιουργία του Γουίλιαμ Φρίντκιν.

 

Όλες οι προβολές του φεστιβάλ ξεκινούν στις 21.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ, τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.