Ο ιταλικός νότος και η δυτική Ελλάδα συνομιλούν κινηματογραφικά στο Φεστιβάλ Ολυμπίας

10 μικρού μήκους ταινίες από το πρόγραμμα συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας.

LIFOTEAM 30.11.2020 | 12:07

Την ευκαιρία να απολαύσουν το παραγόμενο κινηματογραφικό υλικό του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Interreg V-A Greece-Italy 2014 ⁄ 2020 CIAK «Κοινές πρωτοβουλίες για την αναγνώριση και αξιοποίηση της δυνατότητας τουρισμού μέσω του κινηματογράφου», θα έχουν πρώτοι οι θεατές του Φεστιβάλ Ολυμπίας, που ειδικά για φέτος θα διοργανωθεί ψηφιακά, όπως επιβάλλει η ιδιαιτερότητα της εποχής. Το Αφιέρωμα ξεκινάει τις προβολές του στις 28 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου.


Στο πλαίσιο του προγράμματος, το Film Commission της Απουλίας παρήγαγε 10 μικρού μήκους ταινίες. Η δράση ενέπλεξε νεαρούς σκηνοθέτες από την Απουλία και την Ελλάδα, οι οποίοι κλήθηκαν να δημιουργήσουν ταινίες μυθοπλασίας μικρού μήκους, βασισμένες στον κοινό βίο Ελλάδας και Ιταλίας. Το τελικό αποτέλεσμα προέκυψε στη βάση σπουδαίας ομαδικής δουλειάς, διαπνεόμενης από πάθος και αφοσίωση, μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της διασυνοριακής και διαπολιτισμικής συνεργασίας.


Οι ταινίες που θα προβληθούν στο διαδικτυακό τόπο διεξαγωγής του φετινού Φεστιβάλ είναι:

Come a Micono, του Alessandro Porzio (Puglia)

Wavesland, του Franscesco Lorusso (Puglia)

The Performance, του Αντώνη Κιτσίκη (Ιόνια Νησιά)

Lotus, της Μαρίας Παππά (Ιόνια Νησιά)

Allimono, του ΙΑΚΩΒΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ (Ιόνια Νησιά)

Li Paradisi, του Manuel Marini (Puglia)

Lingua Madre, του Giuseppe Omara Schimera (Puglia)

Angelo, του Ανδρέα Άννινου (Δυτ. Ελλάδα)

The Return, της Νεφέλης Ράπτη (Ήπειρος)

 

Σημειώνεται πως στην περιοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πρόκειται να διενεργηθούν συνολικά τρία τοπικά φεστιβάλ, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, ένα σε κάθε μία από τις τρεις περιφερειακές ενότητες (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία).


Επικεφαλής εταίρος του προγράμματος CIAK είναι το Ίδρυμα Κινηματογραφικής Επιτροπής της Απουλίας (Apulia Film Commission Foundation), και εταίροι η Περιφέρεια Ηπείρου, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ,το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας και η Επιτροπή Ερευνών του Ιονίου Πανεπιστήμιου.

 

Πληροφορίες: https://online.olympiafestival.gr/