«Ο Άνθρωπος από τις 9 Διαστάσεις» απόψε στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Ένα εντυπωσιακό και βραβευμένο δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ ιαπωνικής παραγωγής για τη Θεωρία των Πάντων

LIFOTEAM 20.12.2016 | 10:56

 

Η παράσταση πλανηταρίου για τη Θεωρία των Πάντων, «Ο Άνθρωπος από τις 9 Διαστάσεις» θα προβληθεί σήμερα, Τρίτη 20/12, στις 6.30μ.μ και 8.00μ.μ., στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Η πραγματικά εντυπωσιακή ψηφιακή παραγωγή του Miraikan του Εθνικού Μουσείου Αναδυομένων Επιστημών και Καινοτομίας της Ιαπωνίας θέτει τον απώτερο στόχο της φυσικής και περιγράφει τα βασικά δομικά συστατικά της ύλης αλλά και τις θεμελιώδεις δυνάμεις της φύσης με μία ενιαία συνεπή θεωρία.

 

Το ντοκιμαντέρ έχει ήδη αποσπάσει το βραβείο «Καλύτερης εκπαιδευτικής παραγωγής» από τον Διεθνή Οργανισμό Πλανηταρίων (IPS – International Planetarium Society) στο φεστιβάλ του Μπρνο, στην Τσεχία, καθώς και το βραβείο «Καλύτερης πρακτικής» από το Advanced Imaging Society, στην Ιαπωνία. Συνδυάζει ζωντανές σκηνές δράσης, εντυπωσιακά γραφικά, αλλά και τις πλέον σύγχρονες τεχνικές οπτικοποίησης επιστημονικών δεδομένων, προκειμένου να μας ξεναγήσει στον κόσμο της θεωρητικής φυσικής με έναν τρόπο που δεν έχετε δει ξανά.

 

«Ο Άνθρωπος από τις 9 Διαστάσεις» απόψε στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

 

Μία ψηφιακή πλανηταριακή παράσταση με πρωταγωνιστή «κάποιον» που, ενώ γνωρίζει «τα πάντα», τα κρατά για τον εαυτό του. Ο μυστηριώδης αυτός άνθρωπος αρχίζει να μας θέτει παράξενα ερωτήματα, προσκαλώντας μας σ' ένα συναρπαστικό ταξίδι: από το απειροστά μικρό έως την απεραντοσύνη του Διαστήματος, από το «εδώ και τώρα» έως την απαρχή του Σύμπαντος, και από τον τρισδιάστατο χώρο στον παράξενο κόσμο των κρυφών διαστάσεων. Θα μας αποκαλύψει άραγε τα μυστικά του στο τέλος του ταξιδιού μας;

 

Σήμερα είναι μια συναρπαστική εποχή για την Φυσική. Οι αντιλήψεις μας για τον μικρόκοσμο των στοιχειωδών σωματιδίων και τον μακρόκοσμο του Σύμπαντος είναι αντιφατικές. Οι θεωρητικοί φυσικοί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις αντιφάσεις αυτές και να υλοποιήσουν το όνειρό τους για την ανάπτυξη μιας ενιαίας Θεωρίας των Πάντων. Ετοιμαστείτε για ένα συναρπαστικό ταξίδι στον νέο κόσμο των παλλόμενων χορδών και των κρυφών διαστάσεων, που προβλέπει η θεωρία των υπερχορδών.

 

«Ο Άνθρωπος από τις 9 Διαστάσεις» απόψε στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

 

«Ο Άνθρωπος από τις 9 Διαστάσεις»

Σκηνοθεσία: Τακάσι Σιμίζου

Επιστημονική Επιμέλεια: Καθηγητής Hirosi Ooguri, California Institute of Technology, University of Tokyo.

Απαραίτητα είναι μόνο τα δελτία εισόδου, η διάθεση των οποίων θα πραγματοποιηθεί στο ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 και έως εξάντλησης των διαθέσιμων θέσεων.

Προτείνεται για παιδιά 10 ετών και άνω και για ενήλικες.

Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο Ιδρύματος Ευγενίδου

Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο (είσοδος από οδό Πεντέλης 11)