Τα ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ έχουν αφήσει την πόλη μόνη της. Στην εξοχή το νέο τους σπίτι μυρίζει μόνο καλοκαίρι. Πέντε κορίτσια και πέντε αγόρια ζούνε εδώ και τώρα για το τώρα. Εδώ δε πλησιάζει κανείς, εδώ όλοι φυλάνε σκοπιά, φιλάνε ο ένας τον άλλον, παίζουν τους νεκρούς. Είναι ακόμα παιδιά. Είναι τα δικά σας παιδιά. Τα δικά μας μπάσταρδα.

 

Η ταινία «ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ» προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης όπου τιμήθηκε με τον Αργυρό Αλέξανδρο Film Forward, ενώ ο Νίκος Πάστρας είναι υποψήφιος για Βραβείο Ίρις Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη και ο Mazoha για Βραβείο Ίρις Πρωτότυπης Μουσικής από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

 

«ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ» και επανεφεύρεση της ελληνικής οικογένειας με glitter, neon φώτα και πάθος που ξεχειλίζει

 

Πρωταγωνιστές, δέκα νέοι ανερχόμενοι ηθοποιοί: Ναταλία Swift (Αυτή η Νύχτα Μένει), Ζαχαρίας Γουέλα, Αφροδίτη Καποκάκη, Εριφύλη Κιτζόγλου (Τα Καλύτερά μας Χρόνια), Χριστίνα Κυπραίου, Μάριο Μπανούσι (Goodbye, Lindita), Γιώργος Μπουφίδης, Κατερίνα Νταλιάνη, Χρήστος Πούλος-Ρένεσης, Γιάννης Τομάζος. Και μαζί τους, μερικά από τα πιο δυνατά χαρτιά του νέου ελληνικού σινεμά: Michele Valley, Μαρία Καλλιμάνη, Γιάννης Κοκιασμένος, Νίκος Κουρής, Μπάμπης Μακρίδης, Γιούλα Μπούνταλη, Αργύρης Ξάφης, Εύη Σαουλίδου, Γιάννη Στάνκογλου, Θεοδώρα Τζήμου, Σύλλας Τζουμέρκας.

 

 

Ο Νίκος Πάστρας μιλά για το ντεμπούτο του και την επανεφεύρεση της ελληνικής οικογένειας: «Τα ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ γυρίστηκαν σε μια περίοδο που ο κόσμος έμοιαζε να τελειώνει. Ίσως για αυτό έχουν μια αίσθηση απελπισίας. Η ιδέα τους γεννήθηκε από την αντίδραση στην αδράνεια των καιρών της καραντίνας, μα πρώτα και κύρια από τους δέκα υπέροχους, νέους ηθοποιούς που έδωσαν τους εαυτούς τους στο να γεννηθούν αυτοί οι χαρακτήρες. Μαζί φτιάξαμε το σενάριο, μαζί δημιουργήσαμε τη συνθήκη, μαζί μαζευτήκαμε σε ένα σπίτι με το φανταστικό μας συνεργείο, στη μέση του πουθενά και ζήσαμε για ένα μήνα φτιάχνοντας την ταινία. Πόσο ειρωνικό που φτιάξαμε μια οικογένεια για να μιλήσουμε κατά της. Συνειδητοποιώ πως αυτό που έχω γράψει μέχρι τώρα έχει πολλά “μαζί”, απλά γιατί το “μαζί” έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Κι επίσης, πως τελικά είναι μια ταινία υπέρ της οικογένειας.»

 

 

«ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ» του Νίκου Πάστρα, 25 Μαΐου στα θερινά σινεμά από το Cinobo.

 

Το Cinobo χαρίζει σε όλους τους συνδρομητές του δωρεάν εισιτήρια για τις must-see ταινίες της σεζόν. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Οδηγός Σινεμά