La La Land: Η χρυσή εποχή του Χόλιγουντ επιστρέφει

Μετά το εκπληκτικό «Whiplash», ο υποψήφιος για Όσκαρ Ντάμιεν Σαζέλ σκηνοθετεί τους χαρισματικούς Έμμα Στόουν και Ράιαν Γκόσλινγκ σε μία ταινία… σκέτο όνειρο!

LIFOTEAM 21.12.2016 | 10:45

La La Land: Η χρυσή εποχή του Χόλιγουντ επιστρέφει

 

Σε μία εποχή που γίνεται μεγάλη κουβέντα αναφορικά με την ένδεια πρωτότυπων σεναρίων στο Χόλιγουντ, και πως κάθε χρόνο κυριαρχούν οι μεταφορές βιβλίων, τα sequels και τα reboots, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που με το ταλέντο τους έχουν βαλθεί να ξεχωρίσουν. Ο Νταμιέν Σαζέλ, ο σκηνοθέτης που μας συστήθηκε εκκωφαντικά πέρυσι με το καταιγιστικό σε ρυθμό “Whiplash”, μας είχε αφήσει να περιμένουμε εναγωνίως το επόμενο του βήμα. Όταν μάθαμε πως αυτό θα είναι το “La La Land”, οι υψηλές προσδοκίες μετατράπηκαν σε αμέριστο θαυμασμό.

 

La La Land: Η χρυσή εποχή του Χόλιγουντ επιστρέφει

 

Πως θα μπορούσε, άλλωστε, να πρόκειται για κάτι λιγότερο από μία απόλυτα εκθαμβωτική ταινία; Πέρα από τον Σαζέλ, το “La La Land” έχει το μοναδικό προνόμιο να επωφελείται ερμηνευτικά από το ίσως πιο χαρισματικό ζευγάρι στο Χόλιγουντ: τους υποψήφιους για Όσκαρ Έμμα Στόουν και Ράιαν Γκόσλινγκ. Μαζί με τον βραβευμένο με Όσκαρ, και αποκάλυψη της περυσινής σεζόν, Τζ. Κ. Σίμμονς, πρόκειται για ένα all-star cast που κινείται με αξιοθαύμαστη χάρη και αρμονία υπό τους ήχους της ονειρικής μουσικής του Τζάστιν Χούρβιτς.

 

Μία νεαρή, φέρελπις ηθοποιός και ένας τζαζ πιανίστας ερωτεύονται στο Λος Άντζελες, και το χρονικό του έρωτα τους μοιάζει με βόλτα στα αστέρια. Όπως αντίστοιχα ερωτεύτηκε την ταινία όποιος κι αν την είδε ανά τον κόσμο, και οδήγησε στην αναγόρευση της ως ακλόνητου φαβορί για τα επερχόμενα βραβεία Όσκαρ. Το «κοντέρ» έχει γράψει 21 βραβεία έως τώρα και 7 υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες, με τα χρυσά αγαλματίδια να βρίσκονται προ των πυλών. Θα είναι το τέλειο επιστέγασμα σε αυτόν τον ανεπανάληπτο φόρο τιμής στη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ, στον ρομαντισμό, τα λαμπερά πρόσωπα και, πάνω από όλα, τα όνειρα – που ποτέ δεν πεθαίνουν αν τα κυνηγήσεις.

 

La La Land: 22 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από την ODEON.

 

Δείτε το trailer: