Στη Σάντα Μαρία ο χρόνος μοιάζει να έχει παγώσει. Η ενθουσιώδης υποδοχή των ντόπιων θα τους κάνει να πιστέψουν πως έπιασαν την καλή. Όμως, τα σχέδιά τους θα ανατραπούν και η φιλία τους θα κλονιστεί από την ανεξέλεγκτη τροπή των γεγονότων, όταν μπαίνει ανάμεσά τους η φιλοδοξία της ωραίας του χωριού και η διεκδίκηση του τίτλου από τον παλικαρά αρραβωνιαστικό της.

Η ταινία προβλήθηκε στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών και ο Ουρουγουανός σκηνοθέτης που ζει και εργάζεται στην Ισπανία γύρισε μια παραλλαγή του Δον Κιχώτη με τον Σάντσο Πάντσα.

Αν κατάλαβα, θέλει να πει πως δυο μοναξιές ενωμένες στη διεκδίκηση ενός ονείρου που δεν έχει βάση καταλήγουν μαθηματικά σε αποτυχία - και εκ νέου μοναξιά. Ο πονηρός ενορχηστρωτής και ο άμυαλος γίγαντας συνιστούν ένα ασυνήθιστο, χαριτωμένο και όχι πάντα συμπαθές θέαμα στη μέση του πουθενά, αλλά το Χάλια μέρα για ψάρεμα δεν είναι παρά μια ωραία και λίγο επιτηδευμένη εκδρομούλα που σφυρίζει αμέριμνα ασύνδετους σκοπούς. Ευχάριστη πάντως και διόλου προσβλητική.