Φωτιές στον Αμαζόνιο: O Μπολσονάρου θέλει να αποσύρει τις «προσβολές» ο Μακρόν για να δεχθεί τα 20 εκατ. των G7

Φωτιές στον Αμαζόνιο: O Μπολσονάρου θέλει να αποσύρει τις «προσβολές» ο Μακρόν για να δεχθεί τα 20 εκατ. των G7 Facebook Twitter
6

O Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαϊχ Μπολσονάρου δήλωσε πως η χώρα του θα αποδεχθεί την οικονομική βοήθεια των 20 εκατομμυρίων δολαρίων από τους G7 για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο μόνο αν ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν αποσύρει τις «προσβολές» του. 

Η σχεδόν εκβιαστική κίνηση του Βραζιλιάνου προέδρου έρχεται ενώ οι δύο ηγέτες έχουν εμπλακεί σε μία δημόσια αντιπαράθεση τις τελευταίες μέρες με προσωπικές αναφορές. Ο Μπολσονάρου έχει χλευάσει τη σύζυγο του Μακρόν, ενώ ο Βραζιλιάνος πρόεδρος και υπουργοί του θεωρούν τις παρεμβάσεις του Γάλλου προέδρου για τις φωτιές στον Αμαζόνιο σαν έλλειψη σεβασμού στην εθνική κυριαρχία της Βραζιλίας. 

«Πρώτα από όλα πρέπει ο Μακρόν να πάρει πίσω τις προσβολές του για μένα. Με αποκάλεσε ψεύτη. Μόλις το κάνει αυτό μπορούμε να συζητήσουμε» είπε ο Μπολσονάρου μιλώντας σε δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα της χώρας Μπραζίλια, σήμερα. 

Οι ηγέτες της G7 ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα ότι προσφέρουν άμεσα 20 εκατομμύρια δολάρια για να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών που καταστρέφουν το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, ενώ αμέσως ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, έκανε λόγο για μια κίνηση «αποικιοκρατικής» φύσης.

«Εκτιμούμε την προσφορά, αλλά ίσως οι πόροι αυτοί είναι πιο σημαντικοί για την αναδάσωση της Ευρώπης», δήλωσε ο Onyx Lorenzoni, ο προσωπάρχης του Ζαϊχ Μπολσονάρου, ο οποίος χλεύασε στη συνέχεια τον Μακρόν. Ο Μακρόν δεν μπορεί να αποφύγει ούτε μια προβλέψιμη πυρκαγιά σε μια εκκλησία που είναι μια παγκόσμια κληρονομιά. Τι μπορεί αυτό να διδάξει στη χώρα μας;», συνέχισε, αναφερόμενος στη φωτιά που κατέστρεψε την Παναγία των Παρισίων. 

Διεθνή
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερντογάν: «Εντοπίσαμε το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο»

Διεθνή / Ερντογάν: «Εντοπίσαμε το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο»

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι το πεδίο περιέχει δέκα από τα δεκαεπτά γνωστά στοιχεία σπάνιων γαιών, υλικά ζωτικής σημασίας για την αμυντική βιομηχανία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας  και τη διαστημική τεχνολογία
LIFO NEWSROOM
Το Λονδίνο έγινε παγκόσμιο κέντρο κλοπής κινητών τηλεφώνων - Τώρα ξέρουμε γιατί

Διεθνή / Το Λονδίνο έγινε παγκόσμιο κέντρο κλοπής κινητών τηλεφώνων - Τώρα ξέρουμε γιατί

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου κλιμακώνει τις επιχειρήσεις κατά της κλοπής κινητών, αποκαλύπτοντας παγκόσμια εγκληματικά δίκτυα που χρησιμοποιούν e-bikes και καταστήματα μεταχειρισμένων τηλεφώνων για να εξάγουν χιλιάδες κλεμμένα iPhone στο εξωτερικό
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν παραδέχεται λάθος και αναζητά πολιτική σταθερότητα

Διεθνή / Ο Μακρόν παραδέχεται λάθος και αναζητά πολιτική σταθερότητα

Ο Εμανουέλ Μακρόν «παγώνει» την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση συντάξεων για να στηρίξει τον πρωθυπουργό Σεμπαστιάν Λεκορνί, προσπαθώντας να αποφύγει την κατάρρευση της κυβέρνησης και την πολιτική κρίση στη Γαλλία πριν τις εκλογές του 2027
LIFO NEWSROOM