Άγκυρα: Σαουδάραβες πράκτορες δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο Κασόγκι και διαμέλισαν το πτώμα του

Άγκυρα: Σαουδάραβες πράκτορες δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο Κασόγκι και διαμέλισαν το πτώμα του Facebook Twitter
O Κασόγκι δολοφονήθηκε από μια ομάδα Σαουδαράβων πρακτόρων οι οποίοι διαμέλισαν το πτώμα του με ένα ειδικό πριόνι που είχαν φέρει στο προξενείο για τον σκοπό αυτό.
1

O Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί, δολοφονήθηκε από Σαουδάραβες πράκτορες, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους.

Ανώτεροι Τούρκοι αξιωματούχοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε δύο ώρες αφότου εισήλθε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας έπειτα από εντολή της βασιλικής οικογένειας, όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Times επικαλούμενη Τούρκο ανώτερο αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο αξιωματούχος περιέγραψε τη γρήγορη και περίπλοκη επιχείρηση, κατά την οποία ο Κασόγκι δολοφονήθηκε από μια ομάδα Σαουδαράβων πρακτόρων οι οποίοι διαμέλισαν το πτώμα του με ένα ειδικό πριόνι που είχαν φέρει στο προξενείο για τον σκοπό αυτό.

O Kασόγκι εισέρχεται στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Έκτοτε αγνοείται.

Ο Κασόγκι εισήλθε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου για να λάβει τα απαραίτητα έγγραφα για τον επικείμενο γάμο του. Σαουδάραβες αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι αποχώρησε λίγη ώρα αργότερα, όμως η μνηστή του, που περίμενε έξω από το κτίριο, και Τούρκοι αξιωματούχοι καταγγέλλουν ότι δεν βγήκε ποτέ από αυτό.

Παράλληλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή για την εξαφάνιση Κασόγκι, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα ερευνά όλες τις πλευρές της υπόθεσης.

Ο Ερντογάν δήλωσε στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στην πτήση που τον μετέφερε πίσω στην Τουρκία από την Ουγγαρία ότι η Άγκυρα ανησυχεί για την εξαφάνιση του Κασόγκι.

«Ερευνούμε όλες τις πλευρές του συμβάντος. Δεν είναι δυνατό να παραμείνουμε σιωπηλοί μπροστά σε κάτι τέτοιο, διότι δεν είναι συνηθισμένο», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος. «Είναι δυνατό να μην υπάρχουν κάμερες ασφαλείας στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας;», διερωτήθηκε.

Η εξαφάνιση του Κασόγκι ενδέχεται να εντείνει το χάσμα μεταξύ Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας. Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι ήδη τεταμένες καθώς η Τουρκία έστειλε πριν ένα χρόνο στρατιώτες στο Κατάρ προκειμένου να του εκφράσει έμπρακτα τη στήριξή της μετά το εμπάργκο που του επέβαλαν οι χώρες του Κόλπου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters - New York Times

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

Διεθνή / Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

«Τώρα είμαι μόνος. Κάθομαι μόνος στο δωμάτιό μου, δεν μιλάω με τη γυναίκα ή το παιδί μου. Θέλω απλώς να είμαι μόνος στο σπίτι», είπε, μεταξύ άλλων, ο Viswashkumar Ramesh
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο που δείχνει την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Διεθνή / Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο με την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Η Yifat Tomer-Yerushalmi συνελήφθη για κατάχρηση εξουσίας, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών από δημόσιο λειτουργό, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα του ήταν «δύσκολο» να στηρίξει οικονομικά τη Νέα Υόρκη εάν ο Μαντάνι εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Τραμπ για Μαμντάνι: «Εάν έχεις έναν κομμουνιστή να διοικεί τη Νέα Υόρκη, το μόνο που κάνεις είναι να πετάς τα λεφτά σου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως δεν είναι οπαδός του βασικού αντιπάλου του Μαμντάνι, «αλλά αν η επιλογή είναι ανάμεσα σε έναν κακό Δημοκρατικό και έναν κομμουνιστή, θα διαλέγω πάντα τον κακό Δημοκρατικό»
LIFO NEWSROOM
Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

Διεθνή / Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

«Όπως λέγαμε από την πρώτη ημέρα, αυτή η αγωγή των 400 εκατομμυρίων ήταν ένα κατασκεύασμα, και το Δικαστήριο το αντιλήφθηκε αμέσως», δήλωσαν οι δικηγόροι της Μπλέικ Λάιβλι
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο Μπαράκ Ομπάμα προσφέρθηκε να γίνει «σύμβουλός» του εάν εκλεχθεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσαι την προεκλογική εκστρατεία του Μαμντάνι, ο οποίος διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι των δύο αντιπάλων του
LIFO NEWSROOM
Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
Βίντεο δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν σεξουαλικά Παλαιστίνιο κρατούμενο

Διεθνή / Παραιτήθηκε η Ισραηλινή αξιωματούχος που ήταν υπεύθυνη για τη διαρροή βίντεο με κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατούμενου

Το υλικό, που δημοσιοποίησε το CNN, φέρεται να δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν βάναυσα έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο τον Ιούλιο του 2024
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Σιγά μη κάνει κανείς τίποτα στη Σαουδική Αραβία. Από που θα παίρνουν μετά το πετρέλαιο τους όλοι. Οι ΗΠΑ γιατί τηρούν σιγή ιχθύος; Αν το είχε κάνει αυτό η Ρωσία, το Ιράν ή η Β.Κορέα θα είχαν ξεκινήσει ήδη τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.