O Μόργκαν Φριμαν σχολιάζει το αγαλματίδιο των SAG Awards και αποθεώνεται

O Μόργκαν Φριμαν σχολιάζει το αγαλματίδιο των SAG Awards και αποθεώνεται Facebook Twitter
EPA/MIKE NELSON
2

Ο εμβληματικός ηθοποιός Μόργκαν Φρίμαν βραβεύτηκε για τη διαχρονική προσφορά του στον κινηματογράφο, στο πλαίσιο της 54ης Τελετής Απονομής των SAG Awards 2018, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες.

Ανεβαίνοντας στη σκηνή για να παραλάβει το ειδικό βραβείο για τη συνολική του προσφορά στην υποκριτική, προκάλεσε θύελλα χειροκροτημάτων με την ομιλία του και το καυστικό χιούμορ του.

Φορώντας ένα καπέλο του μπέιζμπολ, ευχαρίστησε τον κόσμο για την τιμή που του έγινε και μίλησε για τη ζωή και την καριέρα του. Δεν έχασε όμως την ευκαιρία να κάνει μερικά καυστικά σχόλια για το αγαλματίδιο των βραβείων.

«Α και ένα ακόμη πράγμα. Δεν είχα σκοπό να το κάνω αυτό», είπε ο Φριμαν ενώ έκλεινε την ομιλία του. «Θα σας πω ποιο είναι το λάθος με αυτό το αγαλματίδιο. Από πίσω είναι μια χαρά... από μπροστά, το φύλο του είναι συγκεκριμένο»

Το αγαλματίδιο που αποκαλείται «Ο Ηθοποιός» απεικονίζει - σε ευρύ πλαίσιο - τη φιγούρα ενός γυμνού άνδρα που κρατά τις μάσκες της κωμωδίας και του δράματος. Δημιουργήθηκε από το Αμερικανικό Χυτήριο Καλών Τεχνών στο Μπέρμπανκ, στην Καλιφόρνια.

«Ίσως ξεκίνησα κάτι», ανέφερε τελειώνοντας με το χαρακτηριστικό καυστικό χαμόγελό του.

Πριν το τελικό του σχόλιο, το κοινό σηκώθηκε και του έδωσε ένα ολόθερμο χειροκρότημα, αποθεώνοντάς τον.

Ο ηθοποιός τους ευχαρίστησε όλους δηλώνοντας ιδιαίτερα συγκινημένος: «Αυτό είναι κάτι παραπάνω από τιμή. Αυτό είναι μία ιστορική στιγμή». Η ομιλία του ήταν σύντομη, ευχαριστώντας τα παιδιά του, τη σύντροφο και επαγγελματικό συνεργάτη του, καθώς την Ρίτα Μορένα, παλιά του συμπρωταγωνίστρια στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Electric Company του 1971, η οποία παρουσίασε το βραβείο.

Όμως το σχόλιό του για το φύλο του αγαλματιδίου ήταν το θέμα που πραγματικά απογειώθηκε. Κόσμος στο Twitter έσπευσε να αντιδράσει στο μήνυμά του εν μέσω της συζήτησης για την ανισότητα των φύλων στη βιομηχανία ψυχαγωγίας.

Με πληροφορίες από το Time

Πολιτισμός
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια