Η Έλεν Ντε Τζενέρις γιορτάζει το coming out που έκανε πριν 20 χρόνια σε μια εκπομπή με καλεσμένη την Όπρα Γουίνφρι

Η Έλεν Ντε Τζενέρις γιορτάζει το coming out που έκανε πριν 20 χρόνια σε μια εκπομπή με καλεσμένη την Όπρα Γουίνφρι Facebook Twitter
1

Πριν από ακριβώς είκοσι χρόνια η Έλεν Ντε Τζενέρις παραδέχθηκε για πρώτη φορά δημοσίως πως είναι ομοφυλόφιλη και το έκανε καλεσμένη τότε στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ. Προς τιμήν αυτής της ιστορικής στιγμής, η γνωστή παρουσιάστρια αποφάσισε να καλέσει τώρα την Oprah στο δικό της σόου σε μια εκπομπή- αφιέρωμα σε αυτό.

Η κίνηση της Έλεν να κάνει δημοσίως coming out στην εκπομπή της Όπρα το 1997 ήταν καθοριστική όχι μόνο για την ίδια, αλλά και τον κόσμο, αφού η ίδια αποκάλυψε τον σεξουαλικό της προσανατολισμό σε μια εποχή που σχεδόν κανείς στο Χόλιγουντ δεν ήταν ανοικτά ομοφυλόφιλος. Γι' αυτό το λόγο, αποφάσισε να αφιερώσει την επερχόμενη εκπομπή της Παρασκευής σε αυτήν την γενναία της απόφαση αλλά και το πόσο πολύ έχουν αλλάξει από τότε τα πράγματα.


Η εκπομπή θα είναι ουσιαστικά ένας φόρος τιμής στο «The Puppy Episode» του σόου «Ellen», που έκανε το 1997 και στο οποίο είχε επίσης παραδεχθεί πως είναι λεσβία, ενώ την ίδια περίοδο είχε κυκλοφορήσει και το τεύχος του περιοδικού Time, με την ίδια στο εξώφυλλο και λεζάντας «Ναι, είμαι γκέι». 


Εκτός από την Όπρα Γουίνφρεϊ, καλεσμένοι την Παρασκευή θα είναι επίσης οι Τζόλι Φίσερ, Κλέα Λούις και Ντέιβιντ Άνθονι Χιγκινς, με τους οποίους συνεργαζόταν τότε η Έλεν Ντε Τζενέρις. Το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει δε και μηνύματα διασήμων και αληθινές ιστορίες ανθρώπων σχετικά με το πώς επηρέασε την ζωή τους το coming out που έκανε τότε, αλλά και το γενικότερο πλαίσιο της κοινότητας LGBT. 

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επί Λέξει»: Το αγαπημένο βιβλιοπωλείο της οδού Ακαδημίας κατεβάζει ρολά

Πολιτισμός / «Επί Λέξει»: Το αγαπημένο βιβλιοπωλείο της οδού Ακαδημίας κλείνει οριστικά

«Παρά τις προσπάθειές μας, δεν καταφέραμε να μεταβιβάσουμε το βιβλιοπωλείο, αφού η απαίτηση των ιδιοκτητών του ακινήτου για υπερδιπλασιασμό του ενοικίου, είναι ο τοίχος που δεν μπορούμε να γκρεμίσουμε» αναφέρει στην ανακοίνωση του
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γουές Άντερσον, Τζέσικα Λανγκ και Ντέιβιντ Λιντς από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Γουές Άντερσον, Τζέσικα Λανγκ και Ντέιβιντ Λιντς από αύριο στους κινηματογράφους

Έντεκα (!) τίτλοι προστίθενται στο πρόγραμμα των αιθουσών αυτή την Πέμπτη, ανάμεσά τους και το «Phoenician Scheme», η πιο αστεία ταινία του Γουές Άντερσον από την εποχή του «Grand Budapest Hotel».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Τζαφάρ Παναχί επέστρεψε χωρίς επεισόδια στο Ιράν μετά το βραβείο στις Κάννες

Πολιτισμός / Ο Τζαφάρ Παναχί επέστρεψε «χωρίς επεισόδια» στο Ιράν μετά το βραβείο στις Κάννες

«Στη χειρότερη, θα με ξαναβάλουν φυλακή», δήλωσε προ ολίγων ημερών από τις Κάννες ο Ιρανός σκηνοθέτης, αποδεχόμενος τις επιπτώσεις της κινηματογραφικής του αντίστασης
LIFO NEWSROOM
Plásmata 3: Υπό τους ήχους του stegi.radio για τρεις εβδομάδες το Πεδίον του Άρεως

Πολιτισμός / Plásmata 3: Υπό τους ήχους του stegi.radio για τρεις εβδομάδες το Πεδίον του Άρεως

Από τις 27 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου, πάνω από 70 παραγωγοί του διαδικτυακού ραδιοφώνου της Στέγης εμφανίζονται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο booth προσφέροντας στο κοινό μία πρωτόγνωρη εμπειρία.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μπράβο, Έλεν! Χαίρεσαι να την βλέπεις και μ'αρέσει που διατηρεί το προσωπικό της αντισυμβατικό, για παρουσιάστρια prime-time εκπομπής, στυλ ακόμη και στην παρουσίαση των Όσκαρ! Πάντως θυμάμαι από εκείνη την εποχή ότι μεγαλύτερη εντύπωση είχε κάνει η ''γκόμενα'' που είχε ρίξει, η σέξι κι όποιος αντέξει Πόρσια ντι Ρόσι!