Οι Κάννες απαγόρευσαν το μπουρκίνι σε όλες τις παραλίες ως "σύμβολο εξτρεμισμού"

Οι Κάννες απαγόρευσαν το μπουρκίνι σε όλες τις παραλίες ως "σύμβολο εξτρεμισμού" Facebook Twitter
10

Σε καθολική απαγόρευση του μπουρκίνι, του μαγιό που καλύπτει το σώμα και φορούν οι συντηρητικές μουσουλμάνες, σε όλες τις παραλίες της Γαλλικής Ριβιέρας προχώρησε ο δήμαρχος των Καννών, σύμφωνα με αξιωματούχους.

"Η πρόσβαση στις παραλίες και το κολύμπι απαγορεύεται σε οποιονδήποτε δεν φέρει ένδυση παραλίας που σέβεται τα χρηστά ήθη και τις αρχές της κοσμικής κοινωνίας" διευκρίνισε ο δήμαρχος David Lisnard σχετικά με την απόφασή του. "Ένδυση παραλίας που σηματοδοτεί επιδεικτικά τη συμμετοχή σε μία θρησκευτική κοινότητα, την ώρα που η Γαλλία και χώροι λατρείας είναι στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων, μπορεί να διαταράξει τη δημόσια τάξη κι αυτό πρέπει να αποφευχθεί" πρόσθεσε. 

Ο γενικός διευθυντής των δημοτικών υπηρεσιών Thierry Migoule προχώρησε αργότερα σε περαιτέρω εξηγήσεις σχετικά με το νέο μέτρο. "Δεν απαγορεύεται κανένα θρησκευτικό σύμβολο, αλλά μόνο επιδεικτική ενδυμασία, η οποία κάνει αναφορά σε τρομοκρατικά κινήματα με τα οποία βρισκόμαστε σε πόλεμο" τόνισε. 

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι τρεις δεσμεύσεις του Τραμπ για το Ιράν

Ο Τραμπ τοποθετεί τον εαυτό του ως κεντρικό παράγοντα στο μέλλον του Ιράν μετά τον πόλεμο, απαιτώντας «άνευ όρων παράδοση», θέλοντας λόγο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη και προσφέροντας πλήρη ασυλία σε όσους στρέφονται εναντίον του καθεστώτος
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της χώρας, τονίζοντας ότι η ευημερία και η εικόνα σταθερότητας των Εμιράτων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ένδειξη αδυναμίας
THE LIFO TEAM