No.1

Ιδιοκτήτης cafe στην Ολλανδία μετακίνησε τα σύνορα και έγινε Βέλγος για να έχει ομάδα στο Euro 2016

Ιδιοκτήτης cafe στην Ολλανδία μετακίνησε τα σύνορα και έγινε Βέλγος για να έχει ομάδα στο Euro 2016 Facebook Twitter
5

Ο ιδιοκτήτης μιας καφετέριας στο Μάαστριχτ, απογοητευμένος από τον αποκλεισμό της Ολλανδίας από το Euro 1016 αποφάσισε ότι ο μόνος τρόπος για να διασκεδάσει τη θλίψη του είναι να μεταφέρει το κατάστημά του στο γειτονικό Βέλγιο μετακινώντας ελαφρώς τα σύνορα των δύο χωρών.

"Στην αρχή, ήμουν στεναχωρημένος επειδή δεν μετέχει η Ολλανδία στο Euro. Ωστόσο, στηρίζω το Βέλγιο και ήθελα να το δείξω αυτό ξεκάθαρα", εξήγησε ο 32χρονος Coen Smits, ο ιδιοκτήτης του καφέ De Pepel.

Με τη σύμφωνη γνώμη ορισμένων θαμώνων της καφετέριας, ο Coen Smitsαποφάσισε να μετακινήσει συμβολικά τους στύλους που δείχνουν τα σύνορα μεταξύ Βελγίου και Ολλανδίας: τους μετέφερε σε απόσταση 300 μέτρων, έτσι που η καφετέριά του να βρίσκεται πλέον σε βελγικό έδαφος, έστω και μόνο για τον ένα μήνα που θα διαρκέσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Ιδιοκτήτης cafe στην Ολλανδία μετακίνησε τα σύνορα και έγινε Βέλγος για να έχει ομάδα στο Euro 2016 Facebook Twitter

Ο δήμαρχος της γειτονικής βελγικής πόλης δεν δυσαρεστήθηκε καθόλου με την ιδέα της διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων του. Αντιθέτως, αγκάλιασε με μεγάλη χαρά τους 1.420 νέους "Βέλγους" δημότες, τους κατοίκους δηλαδή της περιοχής που βρέθηκε αιφνιδιαστικά να ανήκει στο Βέλγιο. Εγκαινίασε μάλιστα δύο αντίγραφα οροσήμων των συνόρων ενώ ο εφημέριος της τοπικής εκκλησίας "βάπτισε" τα νέα σύνορα με ένα μεγάλο ποτήρι βελγικής μπίρας, αντί για αγιασμό.

Στο "βελγικό μπιστρό" του πλέον ο Smits θα σερβίρει βελγικές μπίρες, τηγανιτές πατάτες και θα πουλάει σουβενίρ των "Κόκκινων Διαβόλων" ενώ στην τηλεόραση θα προβάλλονται οι αγώνες της εθνικής Βελγίου. "Δεν υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ Βέλγων και Ολλανδών. Έχουμε Ολλανδούς πελάτες που τους άρεσε η ιδέα και μάλιστα έγιναν υποστηρικτές της εθνικής Βελγίου", είπε.

Έτσι, η έκταση και ο πληθυσμός του Βελγίου θα είναι λίγο μεγαλύτεροι κατά τη διάρκεια του Euro. Μετά τις 10 Ιουλίου όμως η καφετέρια, ο ιδιοκτήτης της, οι θαμώνες και οι κάτοιοι της "αποσχισθείσας" περιοχής θα πρέπει να επιστρέψουν στην Ολλανδία...

5

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Μακάρι κάποτε να φτάσουμε και εδώ στα Βαλκάνια το επίπεδο ωριμότητας ως κοινωνίες να κάνουμε πλάκα με τα σύνορά μας και να μην έχει καμιά πραγματική σημασία.Χύστε μπύρα, όχι αίμα.
Τώρα φανταστείτε τι θα γινόταν εδώ, αν έκανε το ίδιο δικός μας καφετζής, μετακινώντας τα σύνορα και παραχωρώντας το μαγαζί του για ένα μηνα στους Σκοπιανούς ή τους Αλβανούς.