19χρονη φοιτήτρια προσελκύει την προσοχή με μηνύματα σε σερβιέτες

19χρονη φοιτήτρια προσελκύει την προσοχή με μηνύματα σε σερβιέτες Facebook Twitter
5

Μια 19χρονη φοιτήτρια από την Καρλσρούη, η Ελόνα Καστράτι, κατάφερε να τραβήξει την παγκόσμια προσοχή περνώντας φεμινιστικά αντισεξιστικά μηνύματα πάνω σε σερβιέτες τις οποίες κολλά σε διάφορους δημόσιους χώρους. Οι σερβιέτες με τα αυτοκόλλητα αφέθηκαν πάνω σε κολώνες, σε στάσεις και τοίχους την Καρλσρούη με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί άμεσα το hashtag "PadsAgainstSexism" και να ανέβουν φωτογραφίες στο Tumblr, το Twitter και το Instagram, διαδίδοντας αστραπιαία σε όλο τον κόσμο αυτή τη δράση.

19χρονη φοιτήτρια προσελκύει την προσοχή με μηνύματα σε σερβιέτες Facebook Twitter

Χιλιάδες άνθρωποι άρχισαν να ακολουθούν την 19χρονη που δηλώνει στο Spiegel ότι «έλαβα τόσα πολλά μηνύματα που έχασα το λογαριασμό». Η δράση αυτή έφτασε μέχρι τις ΗΠΑ,τη Γαλλία, την Αγγλία αλλά και την Ινδία με αρκετούς να ρωτούν αν μπορούν να κάνουν την ίδια δράση και στη χώρα τους.

19χρονη φοιτήτρια προσελκύει την προσοχή με μηνύματα σε σερβιέτες Facebook Twitter

Η ίδια η Καστράτι λέει ότι με αυτή την πράξη στοχεύει στην ισότητα. Δεν μπορεί σημειώνει, να καταλάβει γιατί ο σεξισμός είναι τόσο κοινός και γιατί άνδρες και γυναίκες δεν έχουν τις ίδιες μισθολογικές απολαβές εν έτει 2015.  «Και γιατί οι γυναίκες θεωρούνται από πολλούς ως ένα ασθενές φύλο και οι άνδρες αδύναμοι αν δείχνουν τα συναισθήματα τους».

 

19χρονη φοιτήτρια προσελκύει την προσοχή με μηνύματα σε σερβιέτες Facebook Twitter

Στη δράση της σημειώνει ότι υπάρχουν και αντιδράσεις. Στα 100 μηνύματα που λαμβάνει τα δύο είναι από επικριτικά έως υβριστικά. Κάποιοι της γράφουν ότι αυτό που κάνει είναι χαμηλού επιπέδου και άλλοι την βρίζουν.

19χρονη φοιτήτρια προσελκύει την προσοχή με μηνύματα σε σερβιέτες Facebook Twitter

Η συντριπτική πλειοψηφία πάντως τάσσεται υπέρ αυτής της καμπάνιας. Στο Κοσσυφοπέδιο της ζήτησαν να δώσει μία διάλεξη ενώ στην Ινδία ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ένα «παρακλάδι» της καμπάνιας.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CIA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διεθνή / Πρώην επικεφαλής της CIA ζητά την απομάκρυνση Τραμπ: «Είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου»

Ο Τζον Μπρέναν επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου, λέγοντας ότι «γράφτηκε για ανθρώπους σαν τον Τραμπ»
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ ανακοίνωσε αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ μετά το ναυάγιο συνομιλιών με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία αποκλεισμού κάθε πλοίου που επιχειρεί να εισέλθει ή να εξέλθει από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Όρμπαν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Μια γεωγραφική (και μόνο) διαπίστωση ήταν. Εξ ου και η συνέντευξη στο Κοσσυφοπέδιο. Αλλά κι ένα ενδιαφέρον τεστ που καταδεικνύει τα ανεξήγητα συμπλέγματα του συγχρονου έλληνα (αυτό ως αναφορά στις αρνητικές ψήφους).
"Imagine if men were as disgusted with rape as they are with periods"Αντισεξιστικό;; Όχι, μη λέμε ανοησίες.Όσο σεξιστικά ηλίθιο θα ήταν να πει ένας άντρας ότι "τα 'θελαν και τα παθαν", άλλο τόσο σεξιστικά ηλίθιο είναι το να κατηγορείς ΟΛΟΥΣ μας ότι δεν βρίσκουμε αηδιαστικό το βιασμό μιας γυναίκας.Κάποια στιγμή αυτή η ηλιθιότητα να προσπαθούν να πολεμήσουν το σεξισμό με σεξιστικά σχόλια προς τον αντρικό πληθυσμό, πρέπει να πάψει.και όχι, δε θα σεβαστώ ούτε θα θαυμάσω μιας δήθεν φεμινίστρια που μου λέει εν ολίγοις ότι όλοι οι άντρες είμαστε μαλάκες, όπως δε θα έπρεπε και εκείνοι να με σέβεται αν έλεγα ότι όλες οι γυναίκες είναι μαλακισμένες.
http://o98test.agitpopcommunica.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2014/09/batman-robin-not-all-woman.jpghttps://40.media.tumblr.com/e3ff9cebdc6a692993298450617286c8/tumblr_nkxxygn22x1rfo8dko1_500.jpgΔεν κατηγορεί όλους τους άντρες. Αν πίστευε ότι όλοι οι άντρες είναι βιαστές, δεν θα έβγαινε καν από το σπίτι της, ποτέ.Δεν είναι όλοι οι άντρες σεξιστές. Αλλά όμως όλες οι γυναίκες έχουν υποστεί σεξισμό.