Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα υπεύθυνα για τη μετάδοση ιών στον υπολογιστή

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα υπεύθυνα για τη μετάδοση ιών στον υπολογιστή Facebook Twitter
1

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian, μπορεί τα ηλεκτρονικά τσιγάρα να θεωρούνται λιγότερο επιβλαβή από τα κανονικά για την υγεία του καπνιστή, αλλά σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, μπορεί να μην είναι και τόσο αθώα για την μετάδοση ιών στον υπολογιστή, μέσω της θύρας USB όπου συνδέονται για να φορτιστούν.

Το δημοσίευμα επικαλείται την περίπτωση χρήστη του Reddit ο οποίος κόλλησε malware από άγνωστη πηγή, έως ότου διαπίστωσε ότι ο ιός δεν πρήρχετο από κάποιο site που επισκέφθηκε, αλλά από το ηλεκτρονικό του τσιγάρο το οποίο σύνδεσε για να το φορτίσει μέσω της θύρας USB του υπολογιστή του. 

"Το Κινεζικής προέλευσης -και αγνώστων λοιπών στοιχείων- ηλεκτρονικό τσιγάρο είχε το malware εγκατεστημένο στην έξοδο φόρτισης USB. Μόλις το σύνδεσα στην αντίστοιχη θύρα του υπολογιστή, το malware επικοινώνησε με κάποια βάση δεδομένων και 'μόλυνε' το σύστημα", αναφέρει ο άτυχος χρήστης.

Ειδικοί σε θέματα ασφαλείας, πάντως, επιβεβαιώνουν ότι η συγκεκριμένη περίπτωση έχει βάση, αφού ο νέος τύπος ιών "BadUSB" που βρίσκεται προεγκατεστημένος στα κυκλώματα συσκευών USB -όπως στικάκια- μεταδίδεται μόλις ο χρήστης συνδέσει την συσκευή μέσω αυτής της θύρας στον υπολογιστή.

Οι καταναλωτές πάντως μπορούν να λάβουν τα μέτρα τους, εγκαθιστώντας τις πιο ανανεωμένες βερσιόν των προγραμμάτων καταπολέμησης ιών στους υπολογιστές τους, και αγοράζοντας συσκευές από αξιόπιστους προμηθευτές, συνιστούν οι ειδικοί.

[ΠΗΓΗ]

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφευρέτριες δημιούργησαν "έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο" που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Τech & Science / Εφευρέτριες στην Τυνησία δημιούργησαν «έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο» που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Το αμαξίδιο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο αφού τα άτομα που το χρησιμοποιούν μπορούν να το κινήσουν με τη χρήση οθόνης αφής, φωνητικής εντολής και εκφράσεων προσώπου.
NEWSROOM
Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Τech & Science / Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Η επιστήμη απαντά στο τι κάναμε λάθος -τόσα χρόνια- αναφορικά με το χρώμα, το ύφασμα ακόμα και την εφαρμογή των ρούχων μας το καλοκαίρι και στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε δροσεροί
NEWSROOM
Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Τech & Science / Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Η Ελληνίδα ερευνήτρια του διαστήματος, Καθηγήτρια Αστροφυσικής με μακρά πορεία στη NASA Χρύσα Κουβελιώτου και ο κορυφαίος ερευνητής της σύγχρονης βιοϊατρικής έρευνας που καθοδηγεί την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά ερευνητικά δρώμενα, Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης βραβεύονται για την καθοριστική τους συμβολή στην εξέλιξη της επιστήμης
NEWSROOM
Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια