Δείτε το πρώτο τρέιλερ της τηλεοπτικής μεταφοράς του βιβλίου της Φερράντε

Δείτε το πρώτο τρέιλερ της τηλεοπτικής μεταφοράς του βιβλίου της Φερράντε Facebook Twitter
© My Brilliant Friend HBO
0

«Η υπέροχη φίλη µου», το πρώτο βιβλίο της διεθνώς πετυχημένης «Τετραλογίας της Νάπολης» της Έλενας Φερράντε, είναι η ιστορία δύο γυναικών της Έλενας και της Λίλα, µε φόντο µια φτωχογειτονιά της Νάπολης στη δεκαετία του '50.

Η συγγραφέας, της οποίας την πραγματική ταυτότητα κανείς δεν γνωρίζει αφού το Φερράντε είναι ψευδώνυμο, ακολουθεί βήµα βήµα την εξέλιξη καθεµιάς ξεχωριστά, από τα παιδικά τους χρόνια στο δημοτικό όπου πρωτογνωρίζονται μέχρι την εφηβεία, τον τρόπο που η µία επηρεάζει την άλλη, τα συναισθήματα που μέσα στα χρόνια γίνονται όλο και πιο πολύπλοκα αλλά τις βοηθούν να χτίσουν µια ουσιαστική, αν και όχι εύκολη πάντα σχέση, ξεδιπλώνοντας παράλληλα την ιστορία µιας γειτονιάς, µιας πόλης, ενός ολόκληρου έθνους που µε το πέρασµα των δεκαετιών βιώνει κοσμοϊστορικές αλλαγές.

Αυτό το υπέροχο βιβλίο που έχει γίνει παγκόσμιο μπεστ σέλερ ετοιμάζεται να γίνει και παγκόσμια τηλεοπτική σειρά. Η ΗΒΟ σε συνεργασία με την ιταλική RAI ετοιμάζεται να προβάλει τον Νοέμβριο μια σειρά 8 επεισοδίων, διασκευή του βιβλίου με τον τίτλο My Brilliant Friend / L'amica geniale  σε σκηνοθεσία του Saverio Costanzo και μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ.

Γυρισμένη στην ντόπια Ναπολιτάνικη διάλεκτο, καθώς θα ήταν αδύνατον να μεταφερθεί η γλώσσα της Φερράντε στα αγγλικά, θα έχει υπότιτλους τόσο στα αγγλικά όσο και στα ιταλικά για να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν και να το καταλάβουν και οι Ιταλοί εκτός Νάπολης.

Γυρισμένη στην ντόπια Ναπολιτάνικη διάλεκτο, καθώς θα ήταν αδύνατον να μεταφερθεί η γλώσσα της Φερράντε στα αγγλικά, θα έχει υπότιτλους τόσο στα αγγλικά όσο και στα ιταλικά για να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν και να το καταλάβουν και οι Ιταλοί εκτός Νάπολης.


Για να βρεθούν τα κοριτσάκια που θα ενσάρκωναν τους παιδικούς χαρακτήρες πέρασαν οντισιόν περί τα 9.000 παιδιά και 500 ενήλικες ηθοποιοί για τους υπόλοιπους ρόλους. Εντέλει την Έλενα Γκρέκο (Λενού) και την Ραφαέλα Τσερούλο (Λίλα) ερμηνεύουν οι Elisa Del Genio και Ludovica Nasti αντίστοιχα ενώ οι Margherita Mazzucco και Gaia Girace είναι οι δύο τους ως έφηβες.

Δείτε το πρώτο τρέιλερ της τηλεοπτικής μεταφοράς του βιβλίου της Φερράντε Facebook Twitter
© My Brilliant Friend HBO


Παρόλο που η ίδια η συγγραφέας συνεργάστηκε στο σενάριο δεν εμφανίστηκε ποτέ σε καμία περίσταση με αποτέλεσμα ούτε ο ίδιος ο σκηνοθέτης της σειράς να γνωρίζει ποια πραγματικά είναι η Έλενα Φερράντε. Η συνεργασία τους έγινε αυστηρά μέσω μέηλ τα οποία μάλιστα προωθούσε σε εκείνη ο εκδοτικός της οίκος, όπως και τις απαντήσεις της στον σκηνοθέτη. Έτσι, το μεγαλύτερο εκδοτικό μυστικό της Ιταλίας εξακολουθεί να υφίσταται γι'αυτήν τη συγγραφέα – φάντασμα.


Η διανομή αποτελείται από 150 ηθοποιούς, 5.000 κομπάρσους, ξανακτίστηκαν ολόκληρες γειτονιές της μεταπολεμικής Νάπολη, οι προσόψεις 14 πολυκατοικιών, εσωτερικά σπιτιών, μια εκκλησία και ένα τούνελ ενώ χρειάστηκαν 1500 κοστούμια εποχής. Μετά τα 8 επεισόδια η ΗΒΟ σχεδιάζει να συνεχίσει και με τα άλλα τρία μυθιστορήματα της «Τετραλογίας» με σκοπό να ολοκληρωθούν συνολικά 32 επεισόδια.

 

 

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM