Δοκιμάσαμε τα ολοκαίνουργια μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα λαχταριστά μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s Facebook Twitter
Τα νέα μπέργκερ μπορούν να συνοδευτούν από μια wasabi coleslaw σαλάτα και πατάτες στις οποίες ποντάρω ότι θα εθιστεί κόσμος. Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO
0

Αν έχετε κάνει τις βόλτες σας στα φεστιβάλ φαγητού, τότε μάλλον θα έχετε πετύχει τον Fahd-Αλέξανδρο Hassan Kassem να προσφέρει τη δική του εκδοχή λιτού μπέργκερ, ίσως και να έχετε βρεθεί στην ουρά μπροστά από το περίπτερό του, το οποίο πάντα νομαδικό και pop up ήταν τα τελευταία πέντε χρόνια. 

Αν είστε Αθηναίοι τότε σίγουρα ξέρετε το πολυσχιδές six d.o.g.s. Εκεί, ο Ελληνολιβανέζος αντισυμβατικός σεφ μάς μαγειρεύει εδώ και μερικούς μήνες Beirut breakfast, ένα φαγητό οικείο, σημερινό, one of a kind ανάμεσα στα πρωινά που προσφέρονται.

Κι αν ψάχνεστε με τις τρέχουσες τάσεις στο φαγητό, τότε σίγουρα έχετε δοκιμάσει τι πάει να πει smashing – η λιτότητα στο μπέργκερ έχει κατακτήσει αδιαμφισβήτητα την πόλη. 

Όλα τα παραπάνω συνδέονται αυτήν τη στιγμή σε έναν (προς το παρόν) off-Broadway δρόμο του κέντρου.

Θα τρώμε το ίδιο μπέργκερ με μία, δύο ή τρεις ποιοτικές κοπές. Αυτή είναι η ιδέα τους, που σερβίρεται από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ. 

Λίγο πιο πέρα από την πλατεία Ομονοίας, το νέο ξενοδοχείο Dave Red Athens απευθύνεται σε όσους ψάχνουν μια πιο σύγχρονη και νεανική εμπειρία διαμονής με άποψη.

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα λαχταριστά μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO
Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα λαχταριστά μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Παρότι δεν είμαστε εξοικειωμένοι με το να συχνάζουμε στα ξενοδοχεία για φαγητό, σε αυτό μόλις στήθηκε ένα λόμπι που ξεφεύγει από όσα έχουμε δει μέχρι τώρα εδώ και γι’ αυτό ευθύνεται η αεικίνητη ομάδα της Αβραμιώτου. 

Σε αυτό το λόμπι σερβίρουν από το πρωί εκλεκτό καφέ που ψήνεται από τον τέταρτης γενιάς καφεκόπτη Αντώνη Τζαρουγκιάν στο Dope, ενώ η κουζίνα τους προμηθεύεται καθημερινά από το μικρό του αρτοποιείο χειροποίητα potato buns.

Με αυτά φτιάχνουν ένα smashed burger από μοσχίδα, χωρίς πολύ μαρινάρισμα στο κρέας, με American cheese, μια γλυκιά και πικάντικη σος, iceberg και ψητή ντομάτα.

Το διπλό τους μπέργκερ έχει εκτός από μοσχίδα και flank steak, το τριπλό έχει και rib eye. Δηλαδή θα τρώμε το ίδιο μπέργκερ με μία, δύο ή τρεις ποιοτικές κοπές.

Αυτή είναι η ιδέα τους, που σερβίρεται από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ. 

Ακολουθώντας την εποχή και παραμένοντας πιστός στη φιλοσοφία των μενού του six d.o.g.s, που διαθέτουν πάντα πολλές vegan προτάσεις, o Fahd-Αλέξανδρος Hassan Kassem έχει δημιουργήσει άλλα τρία μπέργκερ beyond meat στην ίδια λογική: το μονό, ελαφρώς μαριναρισμένο smashed, το διπλό που έχει και μανιτάρι, το τριπλό που έχει και jackfruit. 

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα λαχταριστά μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s Facebook Twitter
O Ελληνολιβανέζος σεφ Fahd-Αλέξανδρος Hassan Kassem δημιούργησε τα νέα μπέργκερ του Dave Red Athens. Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Τα παραπάνω, που θα μπορούμε να τα απολαμβάνουμε σε τραπέζια που έχουν βγει στο πεζοδρόμιο έξω από το ξενοδοχείο αλλά και σε delivery, συνοδεύονται από μια λίστα με signature cocktails με την υπογραφή του Μάριου Ηλιόπουλου, με μια wasabi coleslaw σαλάτα και πατάτες στις οποίες ποντάρω ότι θα εθιστεί κόσμος, αφού το αλάτι τους είναι ουσιαστικά ένα μείγμα από chips μανιταριών, λάιμ και φύκια νόρι.

Κρατήστε τη λέξη νόρι, γιατί εκτός από το ότι δίνει ακαταμάχητη νοστιμιά στις πατάτες του καινούργιου μπεργκεράδικου που θα συζητηθεί, λειτουργεί και σαν προμήνυμα για κάτι που θα έχει ιαπωνικό όνομα. Από τη στιγμή που δεν έχει ταμπέλα και θα κινείται υπόγεια, μάλλον θα το μάθουμε από στόμα σε στόμα. 

Πάντως, αυτό που συμβαίνει τώρα στη Βερανζέρου είναι ό,τι πιο fun έχει δει η πόλη εδώ και καιρό. 

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα λαχταριστά μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO
Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα λαχταριστά μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO
Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα λαχταριστά μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Dave Red Athens, Βερανζέρου 25, Ομόνοια, 214 4027660

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Special Cheeseburger με αυγό

Γεύση / American House Toast: Το πρώτο αυθεντικό μπεργκεράδικο του Πειραιά έγινε 50 χρονών

Βρίσκεται στο Πασαλιμάνι εδώ και 50 χρόνια, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτε από τις αρχικές συνταγές και τη φιλοσοφία του. Ανήκει σίγουρα στα ιστορικά μαγαζιά της πόλης και αγαπάμε να καθόμαστε στους δερμάτινους, κόκκινους καναπέδες του.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Το Tyler’s του Παγκρατίου ξέρει από bao buns 

Γεύση / Το Tyler’s στο Παγκράτι ξέρει από bao buns 

Η ομάδα του Lost Athens διαπίστωσε ότι ένα πιάτο τους έχει τόσο μεγάλη επιτυχία που αποφάσισαν να του φτιάξουν ένα ολόδικό του μαγαζί, στην οδό Αρχελάου, στον ίδιο δρόμο δηλαδή με την εστιατορική κουζίνα που το δημιούργησε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Black Salami: Σε λίγες μέρες η Αθήνα θα κάνει ουρές για να δοκιμάσει ιταλικά ψωμιά

Γεύση / Black Salami: Η Αθήνα θα δοκιμάζει αυθεντικά ιταλικά ψωμιά

Το νέο microbakery των Εξαρχείων προμηθεύεται τα άλευρά του από το Τορίνο και το παστράμι του από τη Νέα Υόρκη, είναι αφιερωμένο στο προζύμι, εισάγει τον όρο του street brunch και δεν θέλει να μοιάζει με κανέναν άλλο φούρνο στην πόλη.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μήπως να σταματήσουμε να σνομπάρουμε τις φακές σούπα;

Γεύση / Μήπως να σταματήσουμε να σνομπάρουμε τις φακές σούπα;

Αν ανήκετε σε εκείνους που ούτε τις αγγίζουν ούτε σκέφτονται να τις μαγειρέψουν, προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή που μας δίνει ο Βασίλης Ζώης του Άνετον, την οποία αγαπούν πολύ τα γραφεία γύρω από το Σύνταγμα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ