Δοκιμάσαμε τα ολοκαίνουργια μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα λαχταριστά μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s Facebook Twitter
Τα νέα μπέργκερ μπορούν να συνοδευτούν από μια wasabi coleslaw σαλάτα και πατάτες στις οποίες ποντάρω ότι θα εθιστεί κόσμος. Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO
0

Αν έχετε κάνει τις βόλτες σας στα φεστιβάλ φαγητού, τότε μάλλον θα έχετε πετύχει τον Fahd-Αλέξανδρο Hassan Kassem να προσφέρει τη δική του εκδοχή λιτού μπέργκερ, ίσως και να έχετε βρεθεί στην ουρά μπροστά από το περίπτερό του, το οποίο πάντα νομαδικό και pop up ήταν τα τελευταία πέντε χρόνια. 

Αν είστε Αθηναίοι τότε σίγουρα ξέρετε το πολυσχιδές six d.o.g.s. Εκεί, ο Ελληνολιβανέζος αντισυμβατικός σεφ μάς μαγειρεύει εδώ και μερικούς μήνες Beirut breakfast, ένα φαγητό οικείο, σημερινό, one of a kind ανάμεσα στα πρωινά που προσφέρονται.

Κι αν ψάχνεστε με τις τρέχουσες τάσεις στο φαγητό, τότε σίγουρα έχετε δοκιμάσει τι πάει να πει smashing – η λιτότητα στο μπέργκερ έχει κατακτήσει αδιαμφισβήτητα την πόλη. 

Όλα τα παραπάνω συνδέονται αυτήν τη στιγμή σε έναν (προς το παρόν) off-Broadway δρόμο του κέντρου.

Θα τρώμε το ίδιο μπέργκερ με μία, δύο ή τρεις ποιοτικές κοπές. Αυτή είναι η ιδέα τους, που σερβίρεται από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ. 

Λίγο πιο πέρα από την πλατεία Ομονοίας, το νέο ξενοδοχείο Dave Red Athens απευθύνεται σε όσους ψάχνουν μια πιο σύγχρονη και νεανική εμπειρία διαμονής με άποψη.

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα λαχταριστά μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO
Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα λαχταριστά μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Παρότι δεν είμαστε εξοικειωμένοι με το να συχνάζουμε στα ξενοδοχεία για φαγητό, σε αυτό μόλις στήθηκε ένα λόμπι που ξεφεύγει από όσα έχουμε δει μέχρι τώρα εδώ και γι’ αυτό ευθύνεται η αεικίνητη ομάδα της Αβραμιώτου. 

Σε αυτό το λόμπι σερβίρουν από το πρωί εκλεκτό καφέ που ψήνεται από τον τέταρτης γενιάς καφεκόπτη Αντώνη Τζαρουγκιάν στο Dope, ενώ η κουζίνα τους προμηθεύεται καθημερινά από το μικρό του αρτοποιείο χειροποίητα potato buns.

Με αυτά φτιάχνουν ένα smashed burger από μοσχίδα, χωρίς πολύ μαρινάρισμα στο κρέας, με American cheese, μια γλυκιά και πικάντικη σος, iceberg και ψητή ντομάτα.

Το διπλό τους μπέργκερ έχει εκτός από μοσχίδα και flank steak, το τριπλό έχει και rib eye. Δηλαδή θα τρώμε το ίδιο μπέργκερ με μία, δύο ή τρεις ποιοτικές κοπές.

Αυτή είναι η ιδέα τους, που σερβίρεται από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ. 

Ακολουθώντας την εποχή και παραμένοντας πιστός στη φιλοσοφία των μενού του six d.o.g.s, που διαθέτουν πάντα πολλές vegan προτάσεις, o Fahd-Αλέξανδρος Hassan Kassem έχει δημιουργήσει άλλα τρία μπέργκερ beyond meat στην ίδια λογική: το μονό, ελαφρώς μαριναρισμένο smashed, το διπλό που έχει και μανιτάρι, το τριπλό που έχει και jackfruit. 

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα λαχταριστά μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s Facebook Twitter
O Ελληνολιβανέζος σεφ Fahd-Αλέξανδρος Hassan Kassem δημιούργησε τα νέα μπέργκερ του Dave Red Athens. Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Τα παραπάνω, που θα μπορούμε να τα απολαμβάνουμε σε τραπέζια που έχουν βγει στο πεζοδρόμιο έξω από το ξενοδοχείο αλλά και σε delivery, συνοδεύονται από μια λίστα με signature cocktails με την υπογραφή του Μάριου Ηλιόπουλου, με μια wasabi coleslaw σαλάτα και πατάτες στις οποίες ποντάρω ότι θα εθιστεί κόσμος, αφού το αλάτι τους είναι ουσιαστικά ένα μείγμα από chips μανιταριών, λάιμ και φύκια νόρι.

Κρατήστε τη λέξη νόρι, γιατί εκτός από το ότι δίνει ακαταμάχητη νοστιμιά στις πατάτες του καινούργιου μπεργκεράδικου που θα συζητηθεί, λειτουργεί και σαν προμήνυμα για κάτι που θα έχει ιαπωνικό όνομα. Από τη στιγμή που δεν έχει ταμπέλα και θα κινείται υπόγεια, μάλλον θα το μάθουμε από στόμα σε στόμα. 

Πάντως, αυτό που συμβαίνει τώρα στη Βερανζέρου είναι ό,τι πιο fun έχει δει η πόλη εδώ και καιρό. 

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα λαχταριστά μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα λαχταριστά μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα λαχταριστά μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Dave Red Athens, Βερανζέρου 25, Ομόνοια, 214 4027660

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Special Cheeseburger με αυγό

Γεύση / American House Toast: Το πρώτο αυθεντικό μπεργκεράδικο του Πειραιά έγινε 50 χρονών

Βρίσκεται στο Πασαλιμάνι εδώ και 50 χρόνια, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτε από τις αρχικές συνταγές και τη φιλοσοφία του. Ανήκει σίγουρα στα ιστορικά μαγαζιά της πόλης και αγαπάμε να καθόμαστε στους δερμάτινους, κόκκινους καναπέδες του.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Το Tyler’s του Παγκρατίου ξέρει από bao buns 

Γεύση / Το Tyler’s στο Παγκράτι ξέρει από bao buns 

Η ομάδα του Lost Athens διαπίστωσε ότι ένα πιάτο τους έχει τόσο μεγάλη επιτυχία που αποφάσισαν να του φτιάξουν ένα ολόδικό του μαγαζί, στην οδό Αρχελάου, στον ίδιο δρόμο δηλαδή με την εστιατορική κουζίνα που το δημιούργησε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Black Salami: Σε λίγες μέρες η Αθήνα θα κάνει ουρές για να δοκιμάσει ιταλικά ψωμιά

Γεύση / Black Salami: Η Αθήνα θα δοκιμάζει αυθεντικά ιταλικά ψωμιά

Το νέο microbakery των Εξαρχείων προμηθεύεται τα άλευρά του από το Τορίνο και το παστράμι του από τη Νέα Υόρκη, είναι αφιερωμένο στο προζύμι, εισάγει τον όρο του street brunch και δεν θέλει να μοιάζει με κανέναν άλλο φούρνο στην πόλη.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μήπως να σταματήσουμε να σνομπάρουμε τις φακές σούπα;

Γεύση / Μήπως να σταματήσουμε να σνομπάρουμε τις φακές σούπα;

Αν ανήκετε σε εκείνους που ούτε τις αγγίζουν ούτε σκέφτονται να τις μαγειρέψουν, προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή που μας δίνει ο Βασίλης Ζώης του Άνετον, την οποία αγαπούν πολύ τα γραφεία γύρω από το Σύνταγμα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το έθιμο του Κλήδονα και το αμίλητο νερό

Γεύσεις της δικής μας παράδοσης / Το έθιμο του Κλήδονα και το «αμίλητο νερό» στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα

Στο τρίτο επεισόδιο της σειράς podcasts «Γεύσεις της δικής μας παράδοσης», εμπνευσμένης από τα προϊόντα «Nώμα» της Lidl Ελλάς, η ηθοποιός Νεκταρία Γιαννουδάκη συζητά με τον μουσικό Κωνσταντίνο Μπουντούνη για το έθιμο του Κλήδονα και το «αμίλητο νερό» που αναβιώνει στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, αλλά και με τη σεφ και καθηγήτρια Γαστρονομίας Γιάννα Μπαλαφούτη για την παραδοσιακή κουζίνα των περιοχών αυτών.
THE LIFO TEAM
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Δέκα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Ris Project: Tο νέο καφέ του Παγκρατίου είναι “human friendly”

Γεύση / Tο πρώτο καφέ για σκύλους άνοιξε στο Παγκράτι

Από εκεί που κάποιοι Αθηναίοι έψαχναν τα φιλικά προς τα ζώα μέρη για να πιουν τον καφέ τους ή να εργαστούν εκτός σπιτιού, πλέον υπάρχει ένα μαγαζί που ετοιμάζει γλυκά χωρίς ζάχαρη και υγιεινά treats για σκύλους, ενώ φροντίζει να έχει κάτι και για εμάς.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
To έθιμο της Καμήλας

Γεύσεις της δικής μας παράδοσης / To έθιμο της Καμήλας στη Θεσσαλία

Στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς podcasts «Γεύσεις της δικής μας παράδοσης», εμπνευσμένης από τα προϊόντα «Nώμα» της Lidl Eλλάς, ο σεφ Ανδρέας Λαγός συζητά με τον μουσικό Θωμά Κωνσταντίνου για το έθιμο της Καμήλας που συναντάμε στη Θεσσαλία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά και με τον σεφ Δημήτρη Αϊβαλιώτη για την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Wine is Fine: Για κρασί στον δρόμο των πομολάδικων

Γεύση / Wine is Fine: Για κρασί στον δρόμο των πομολάδικων

Δύο Παριζιάνοι, ένας Έλληνας σεφ με νομαδικές τάσεις, φυσικά κρασιά, φαγητό με επιρροές από διαφορετικές εθνικές κουζίνες, μουσική που ξεκινάει από την ιαπωνική funk και φτάνει στην Aaliyah. Αυτή είναι μια σύγχρονη cave à manger που περιμένει με ανυπομονησία η hip Αθήνα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ «Κανείς μας δεν το περίμενε»: Ο Α. Τραστέλης θα διεκδικήσει ξανά το αστέρι Michelin που έχασε η Σπονδή

Γεύση / «Κανείς μας δεν το περίμενε»: Ο Α. Τραστέλης θα διεκδικήσει ξανά το αστέρι Michelin που έχασε η Σπονδή

Ο restaurateur που κατείχε επί δεκαπέντε χρόνια την υψηλότερη διάκριση που έχει δει ποτέ η εγχώρια γαστρονομική σκηνή μιλά μετά την τελευταία αξιολόγηση του αναγνωρισμένου οδηγού που δεν είχε τα καλύτερα νέα για ένα εκ των σημαντικότερων εστιατορίων της Ελλάδας.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Dear Manouka: To νέο wine bar-restaurant του Παγκρατίου ξεφεύγει από τα συνηθισμένα

Γεύση / Dear Manouka: To νέο wine bar-restaurant του Παγκρατίου ξεφεύγει από τα συνηθισμένα

Η όψη ενός νεοκλασικού σπιτιού του 1890 στον πεζόδρομο της Ηρώνδα δεν μαρτυρά με τίποτα όσα θα συναντήσετε στο εσωτερικό: fusion επιλογές, προτάσεις από τον διεθνή αμπελώνα και κλασικά κοκτέιλ με απρόβλεπτες ανατροπές.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
To έθιμο της Αρσαλής

Γεύσεις της δικής μας παράδοσης / To έθιμο της Αρσαλής στη Στερεά Ελλάδα

Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς podcasts «Γεύσεις της δικής μας παράδοσης», εμπνευσμένης από τα προϊόντα «Nώμα» της Lidl Ελλάς, ο ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης συζητά με την τραγουδίστρια Δέσποινα Ραφαήλ για το έθιμο της Αρσαλής που αναβιώνει στη Στερεά Ελλάδα, αλλά και με τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Αλεξάνδρα Κοκολοπούλου για την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής.
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ