Δοκιμάσαμε τα ολοκαίνουργια μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα λαχταριστά μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s Facebook Twitter
Τα νέα μπέργκερ μπορούν να συνοδευτούν από μια wasabi coleslaw σαλάτα και πατάτες στις οποίες ποντάρω ότι θα εθιστεί κόσμος. Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO
0

Αν έχετε κάνει τις βόλτες σας στα φεστιβάλ φαγητού, τότε μάλλον θα έχετε πετύχει τον Fahd-Αλέξανδρο Hassan Kassem να προσφέρει τη δική του εκδοχή λιτού μπέργκερ, ίσως και να έχετε βρεθεί στην ουρά μπροστά από το περίπτερό του, το οποίο πάντα νομαδικό και pop up ήταν τα τελευταία πέντε χρόνια. 

Αν είστε Αθηναίοι τότε σίγουρα ξέρετε το πολυσχιδές six d.o.g.s. Εκεί, ο Ελληνολιβανέζος αντισυμβατικός σεφ μάς μαγειρεύει εδώ και μερικούς μήνες Beirut breakfast, ένα φαγητό οικείο, σημερινό, one of a kind ανάμεσα στα πρωινά που προσφέρονται.

Κι αν ψάχνεστε με τις τρέχουσες τάσεις στο φαγητό, τότε σίγουρα έχετε δοκιμάσει τι πάει να πει smashing – η λιτότητα στο μπέργκερ έχει κατακτήσει αδιαμφισβήτητα την πόλη. 

Όλα τα παραπάνω συνδέονται αυτήν τη στιγμή σε έναν (προς το παρόν) off-Broadway δρόμο του κέντρου.

Θα τρώμε το ίδιο μπέργκερ με μία, δύο ή τρεις ποιοτικές κοπές. Αυτή είναι η ιδέα τους, που σερβίρεται από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ. 

Λίγο πιο πέρα από την πλατεία Ομονοίας, το νέο ξενοδοχείο Dave Red Athens απευθύνεται σε όσους ψάχνουν μια πιο σύγχρονη και νεανική εμπειρία διαμονής με άποψη.

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα λαχταριστά μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO
Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα λαχταριστά μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Παρότι δεν είμαστε εξοικειωμένοι με το να συχνάζουμε στα ξενοδοχεία για φαγητό, σε αυτό μόλις στήθηκε ένα λόμπι που ξεφεύγει από όσα έχουμε δει μέχρι τώρα εδώ και γι’ αυτό ευθύνεται η αεικίνητη ομάδα της Αβραμιώτου. 

Σε αυτό το λόμπι σερβίρουν από το πρωί εκλεκτό καφέ που ψήνεται από τον τέταρτης γενιάς καφεκόπτη Αντώνη Τζαρουγκιάν στο Dope, ενώ η κουζίνα τους προμηθεύεται καθημερινά από το μικρό του αρτοποιείο χειροποίητα potato buns.

Με αυτά φτιάχνουν ένα smashed burger από μοσχίδα, χωρίς πολύ μαρινάρισμα στο κρέας, με American cheese, μια γλυκιά και πικάντικη σος, iceberg και ψητή ντομάτα.

Το διπλό τους μπέργκερ έχει εκτός από μοσχίδα και flank steak, το τριπλό έχει και rib eye. Δηλαδή θα τρώμε το ίδιο μπέργκερ με μία, δύο ή τρεις ποιοτικές κοπές.

Αυτή είναι η ιδέα τους, που σερβίρεται από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ. 

Ακολουθώντας την εποχή και παραμένοντας πιστός στη φιλοσοφία των μενού του six d.o.g.s, που διαθέτουν πάντα πολλές vegan προτάσεις, o Fahd-Αλέξανδρος Hassan Kassem έχει δημιουργήσει άλλα τρία μπέργκερ beyond meat στην ίδια λογική: το μονό, ελαφρώς μαριναρισμένο smashed, το διπλό που έχει και μανιτάρι, το τριπλό που έχει και jackfruit. 

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα λαχταριστά μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s Facebook Twitter
O Ελληνολιβανέζος σεφ Fahd-Αλέξανδρος Hassan Kassem δημιούργησε τα νέα μπέργκερ του Dave Red Athens. Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Τα παραπάνω, που θα μπορούμε να τα απολαμβάνουμε σε τραπέζια που έχουν βγει στο πεζοδρόμιο έξω από το ξενοδοχείο αλλά και σε delivery, συνοδεύονται από μια λίστα με signature cocktails με την υπογραφή του Μάριου Ηλιόπουλου, με μια wasabi coleslaw σαλάτα και πατάτες στις οποίες ποντάρω ότι θα εθιστεί κόσμος, αφού το αλάτι τους είναι ουσιαστικά ένα μείγμα από chips μανιταριών, λάιμ και φύκια νόρι.

Κρατήστε τη λέξη νόρι, γιατί εκτός από το ότι δίνει ακαταμάχητη νοστιμιά στις πατάτες του καινούργιου μπεργκεράδικου που θα συζητηθεί, λειτουργεί και σαν προμήνυμα για κάτι που θα έχει ιαπωνικό όνομα. Από τη στιγμή που δεν έχει ταμπέλα και θα κινείται υπόγεια, μάλλον θα το μάθουμε από στόμα σε στόμα. 

Πάντως, αυτό που συμβαίνει τώρα στη Βερανζέρου είναι ό,τι πιο fun έχει δει η πόλη εδώ και καιρό. 

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα λαχταριστά μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO
Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα λαχταριστά μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO
Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα λαχταριστά μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Dave Red Athens, Βερανζέρου 25, Ομόνοια, 214 4027660

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Special Cheeseburger με αυγό

Γεύση / American House Toast: Τρώμε ακόμα στο πρώτο αυθεντικό μπεργκεράδικο του Πειραιά

Βρίσκεται στο Πασαλιμάνι, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτε από τις αρχικές συνταγές και τη φιλοσοφία του. Ανήκει σίγουρα στα ιστορικά μαγαζιά της πόλης και αγαπάμε να καθόμαστε στους δερμάτινους, κόκκινους καναπέδες του.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Το Tyler’s του Παγκρατίου ξέρει από bao buns 

Γεύση / Το Tyler’s στο Παγκράτι ξέρει από bao buns 

Η ομάδα του Lost Athens διαπίστωσε ότι ένα πιάτο τους έχει τόσο μεγάλη επιτυχία που αποφάσισαν να του φτιάξουν ένα ολόδικό του μαγαζί, στην οδό Αρχελάου, στον ίδιο δρόμο δηλαδή με την εστιατορική κουζίνα που το δημιούργησε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Black Salami: Σε λίγες μέρες η Αθήνα θα κάνει ουρές για να δοκιμάσει ιταλικά ψωμιά

Γεύση / Black Salami: Η Αθήνα θα δοκιμάζει αυθεντικά ιταλικά ψωμιά

Το νέο microbakery των Εξαρχείων προμηθεύεται τα άλευρά του από το Τορίνο και το παστράμι του από τη Νέα Υόρκη, είναι αφιερωμένο στο προζύμι, εισάγει τον όρο του street brunch και δεν θέλει να μοιάζει με κανέναν άλλο φούρνο στην πόλη.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μήπως να σταματήσουμε να σνομπάρουμε τις φακές σούπα;

Γεύση / Μήπως να σταματήσουμε να σνομπάρουμε τις φακές σούπα;

Αν ανήκετε σε εκείνους που ούτε τις αγγίζουν ούτε σκέφτονται να τις μαγειρέψουν, προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή που μας δίνει ο Βασίλης Ζώης του Άνετον, την οποία αγαπούν πολύ τα γραφεία γύρω από το Σύνταγμα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ