Η άψογη πίτσα του Alio μόλις απέκτησε το δικό της μαγαζί 

Η άψογη πίτσα του Alio μόλις απέκτησε το δικό της μαγαζί  Facebook Twitter
Η πίτσα τους μόλις απέκτησε το δικό της μαγαζί με urban design, πάγκους του πικνίκ στον εξωτερικό του χώρο και self service εξυπηρέτηση.
0

Στην οδό Βασιλέως Γεωργίου στο Χαλάνδρι το Alio άνοιξε τις πόρτες της μικρής του μονοκατοικίας το καλοκαίρι του 2019. Από τότε έγινε ένα από τα πολυσυζητημένα ιταλικά εστιατόρια της πόλης για το υψηλό επίπεδο των πρώτων του υλών, για την comfort προσέγγιση του, για το ότι προσφέρει τα πιάτα μιας κουζίνας που η Αθήνα αγαπάει εδώ και χρόνια, δοσμένα αλλιώς – αυτό άλλωστε σημαίνει και το όνομά του.  

Από τότε, ο Άκης Βαρθαλάμης, ο Παναγιώτης και ο Γιάννης Λουκάκος ακούνε τα καλύτερα σχόλια για την πίτσα τους κι αυτά προέρχονται από «πιτσιρικάδες μέχρι βραβευμένους συναδέλφους», όπως λέει ο πρώτος που είναι και ο pizzaiolo του εγχειρήματος.

Για εκείνον, η πιο απολαυστική πίτσα είναι η neo neapolitan style. Σε μια εποχή που τα καλά ιταλικά της πόλης χωρίζονταν σε αυτά που κάνουν μόνο πίτσα και σε αυτά που δεν κάνουν καθόλου, στο Αlio είχαν αποφασίσει ότι θα την εντάξουν στο μενού τους με υβριδικό τρόπο. Και δεν έχασαν. 

Σε μια εποχή που τα καλά ιταλικά της πόλης χωρίζονταν σε αυτά που κάνουν μόνο πίτσα και σε αυτά που δεν κάνουν καθόλου, στο Αlio είχαν αποφασίσει ότι θα την εντάξουν στο μενού τους με υβριδικό τρόπο. Και δεν έχασαν. 

«Αυτή η πίτσα που κινείται μεταξύ ναπολιτάνικης και νεοϋορκέζικης προσφέρει για μένα τον απόλυτο συνδυασμό: μας δίνει ένα πλούσιο κορνιτσιόνε (σ.σ. το στεφάνι της πίτσας, όπως το λένε οι Ιταλοί) αλλά και μια τραγανή βάση, χωρίς τη λαστιχωτή και παχύρευστη αίσθηση που αφήνει το ζυμάρι της ναπολιτάνικης». Ο Άκης Βαρθαλάμης αφήνει το ζυμάρι του να ωριμάσει για 48 ώρες, αφού «τότε αρχίζει και αποκτά ενδιαφέρον, να βγάζει περισσότερα αρώματα, να δίνει καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα».

Η άψογη πίτσα του Alio μόλις απέκτησε το δικό της μαγαζί  Facebook Twitter
Ο Άκης Βαρθαλάμης, ο Παναγιώτης και ο Γιάννης Λουκάκος ακούνε τα καλύτερα σχόλια για την πίτσα τους κι αυτά προέρχονται από «πιτσιρικάδες μέχρι βραβευμένους συναδέλφους»

Θέλοντας να προσφέρουν την ουσία του εστιατορικού Alio σε μια πιο προσιτή και street εκδοχή, η πίτσα τους μόλις απέκτησε το δικό της μαγαζί με urban design, πάγκους του πικνίκ στον εξωτερικό του χώρο και self service εξυπηρέτηση.

Υπότιτλος του είναι το «neighborhood pizzeria», αφού στόχος της ομάδας του είναι να επαναπροσδιορίσουν την εικόνα που έχουμε μέχρι τώρα για τη συνοικιακή πιτσαρία. 

Πώς θα το κάνουν αυτό; Δουλεύοντας με premium υλικά, με τη san marzano και τη mozzarella fior di latte που θα απολαμβάνατε κι αν κλείνατε τραπέζι στο εστιατόριό τους, προσφέροντας μαζί με το προϊόν-ναυρχίδα τους επιλογές που είχαμε συνηθίσει να συναντάμε σε εκείνους του χάρτινους καταλόγους που κάθε σπίτι είχε κάποτε μαζεμένους σε ένα συρτάρι. 

«Το ότι είμαστε μια συνοικιακή πιτσαρία δεν σημαίνει ότι θα προσφέρουμε καρμπονάρα με τρία κιλά μπέικον και μισό κιλό κρέμα γάλακτος, ούτε ότι η αματριτσιάνα μας σας δεν θα φτάσει προσεγμένη σπίτι σας επειδή θα μπει σε κουτί. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε καλομαγειρεμένο, χωρίς φανφάρες, γνώριμο φαγητό βάζοντας σε αυτό όλη μας την τεχνογνωσία».

Μπορείτε και να επισκεφθείτε τον χώρο του για πίτσα και cocktails, για να τη συνοδεύσετε με ένα απεριτίβο σαν το ginger spritz τους, με paloma ή τζιν τόνικ. 

Η άψογη πίτσα του Alio μόλις απέκτησε το δικό της μαγαζί  Facebook Twitter
Για τον Άκη Βαρθαλάμη η πιο απολαυστική πίτσα είναι η neo neapolitan style.
Η άψογη πίτσα του Alio μόλις απέκτησε το δικό της μαγαζί  Facebook Twitter
Η άψογη πίτσα του Alio μόλις απέκτησε το δικό της μαγαζί  Facebook Twitter
Alio Neighborhood Pizzeria

Ηρακλείτου 71, Χαλάνδρι, 2106086304







 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ