Φαγητό και ποτό στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη

Φαγητό και ποτό στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
0

Παραδοσιακό

Γευστικές μνήμες από το παρελθόν γίνονται διατροφική συνήθεια στο παρόν.

Μεγάλη κουβέντα η παράδοση, κυρίως όταν αφορά τη γευστική προσωπικότητα ενός ολόκληρου λαού. Το Παραδοσιακό από το 1957 γράφει ιστορίες γεύσης για κάθε στιγμή της ημέρας, που έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν αυτού του τόπου, ενώ ταυτόχρονα περιλαμβάνουν επιρροές από τις σύγχρονες διατροφικές  τάσεις.

Από το παραδοσιακό πρωινό μέχρι το μοντέρνο brunch και από την τεχνική του σπιτικού φύλου μέχρι τις προτάσεις που βασίζονται στην τελευταία λέξη του «αρτοποιείν», αυτό το όνομα από τη Βόρεια Ελλάδα κατακτά δικαίως τη θέση που του αξίζει στην καθημερινή στάση για γεύση. Μέσα από 7 καταστήματα στην Θεσσαλονίκη, 2 στην Αθήνα και 1 στην Κύπρο μοιράζει απλόχερα την τέχνη και την τεχνική του χειροποίητου και σπιτικού με ένα μοναδικό τρόπο που πράγματι κάνει τη διαφορά. Με μεράκι, φροντίδα και έμπνευση που χαρακτηρίζει κάθε δημιουργία, θυμίζοντας τη σπιτική γεύση της αγνότητας.

Η αυθεντική μπουγάτσα Θεσσαλονίκης κρατάει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς φτιάχνεται με παραδοσιακό φύλλο αέρος, και το κουλούρι Θεσσαλονίκης, φρεσκοψημένο και τραγανό, αλλά και σε super food version με χαρούπι και γέμιση ταχίνι. Στα must-try είναι η φρεσκοψημένη τραγανή Scrocchiarrela που ζυμώνεται, πλάθεται και ψήνεται τη στιγμή της παραγγελίας σε μια μοναδική εξέλιξη της πίτσας. Ανάμεσα στις επιλογές που πρέπει να δοκιμάσεις είναι τα ολόφρεσκα σάντουιτς με φρεσκοψημένα ψωμάκια του «Παραδοσιακό» και λαχταριστά υλικά και healthy meals που φιγουράρουν στην κρύα βιτρίνα για να σε αποζημιώσουν σε θρέψη και τέρψη, αφού κάθε στιγμή της ημέρας υπάρχει και μια πρόταση σε comfort food που θα σε εκπλήξει.

Φαγητό και ποτό στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
Φαγητό και ποτό στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter

Οι μνήμες του παρελθόντος γίνονται προτάσεις καθημερινής διατροφής και το φαγητό στο δρόμο ανεβαίνει επίπεδο χάρη στην υψηλή ποιότητα και κυρίως την αγάπη που αναδεικνύεται σε κάθε συνταγή. Το χαμόγελο των ανθρώπων και η αυθεντική φιλοξενία ολοκληρώνουν μια εμπειρία καθημερινής απόλαυσης που θα ζήσεις σε όλα τα καταστήματα «Παραδοσιακό».


*Τα καταστήματα στην οδό Αριστοτέλους, Κούσκουρα & Τσιμισκή 89, γίνονται film festival spots, προσφέροντας 10% έκπτωση σε κάθε αγορά με την επίδειξη του εισιτηρίου ή διαπίστευσης του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Καταστήματα Θεσσαλονίκης: One Salonica Outlet Mall / Αριστοτέλους 3 & Τσιμισκή / Κούσκουρα 4 / Τσιμισκή 89 & Γρ. Παλαμά/  Γρ. Λαμπράκη 201, ΆνωΤούμπα / Π. Παπαδόπουλου 17, Πανόραμα / Mediterranean Cosmos www.paradosiako.net, Facebook: paradosiako.net, Instagram: paradosiako_gram

Mono unique fresh

Κάθε μέρα προσφέρει μοναδικές γεύσεις.

Φαγητό και ποτό στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter

Το MONO unique fresh εκφράζει αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του, τη μοναδικότητα στη γεύση, τη νοστιμιά, τη φρεσκάδα. Τη μοναδικότητα στην πρόταση μιας καθημερινής διατροφής που είναι εύκολη, λαχταριστή και υγιεινή. Το μυστικό είναι ένα και από MONO του κάνει τη διαφορά. 

Η εκπληκτική traccia, μια φρέσκια ζύμη με προζύμι και ελαιόλαδο, γίνεται βάση για μια σειρά από εκλεκτές συνταγές street food που φέρουν την υψηλή ποιότητα της γκουρμέ φιλοσοφίας. Το ζυμάρι του MONO μεταμορφώνεται σε μια σειρά από προϊόντα που συνδυάζονται με premium υλικά και προσφέρονται κάθε στιγμή της ημέρας μέσα σε έναν χώρο που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή με την αισθητική του. 

Το σαλόνι του MONO unique fresh στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους, σε φιλοξενεί κάθε στιγμή της ημέρας. Εδώ το brunch γίνεται καθημερινή συνήθεια με εξαιρετικές επιλογές αυγών, panini, γλυκών και αλμυρών επιλογών που βασίζονται στην traccia. Το lunch break βρίσκει το ιδανικό στέκι με healthy και light προτάσεις comfort food, όπως δροσερές σαλάτες, φρεσκοψημένες foccacia και barchetta, λαχταριστά panini που μπορείς να απολαύσεις στον χώρο του MONO ή στο γραφείο, με τους συνεργάτες σου. Στις must επιλογές η νέα πρόταση του μενού με εκλεκτά κρέατα, μοναδικές συνταγές με porchetta, brisket ή μοσχαρίσιο φιλέτο, που σερβίρονται σε panini ή πάνω στο ξύλινο πλατό του MONO με τη συνοδεία ενός εκλεκτού κρασιού. 

Φαγητό και ποτό στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter

Εξάλλου, η βραδινή βόλτα καταλήγει από νωρίς στο ίδιο στέκι για γεύσεις που ταιριάζουν με ένα aperitivo, ένα δροσιστικό κοκτέιλ ή ένα ποτήρι από την εκλεκτή wine list. Vegan και vegetarian επιλογές, healthy προτάσεις με υλικά εξαιρετικής ποιότητας συνδυάζονται στο μενού του MONO και κατακτούν την καθημερινή γευστική συνήθεια. Το ομορφότερο σαλόνι της Θεσσαλονίκης γίνεται all-day στέκι με τη μοναδική ζύμη traccia, τις εμπνευσμένες συνταγές, τα εκλεκτά πλατό τυριών και αλλαντικών αλλά και την εξαιρετική του ατμόσφαιρα.

Για τις ημέρες του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου το MONO unique fresh γίνεται film festival spot, προσφέροντας 10% έκπτωση σε κάθε αγορά, με την επίδειξη του εισιτηρίου ή της διαπίστευσης.

Πλατεία Αριστοτέλους 7, 2310 223 501, Facebook: MONO unique fresh, Instagram: monouniquefresh

Thessbao

Μοιράζει γεύσεις σε αφράτα bao buns και χαμόγελα αλληλεγγύης.

Φαγητό και ποτό στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter

Τα bao buns, αυτά τα αφράτα ψωμάκια που αποκτούν συνεχώς φανατικό κοινό, γίνονται έμπνευση για ένα ολόκληρο concept street food. Το THESSBAO είναι ένα μοναδικό food spot όπου θα απολαύσεις διαφορετικές συνταγές με το χειροποίητο ψωμάκι bao που παρασκευάζεται καθημερινά! Το μενού περιλαμβάνει γευστικούς συνδυασμούς με ασιατικές αλλά και ελληνικές επιρροές για να διαλέξεις. Στα ασιατικά taste makers θα βρεις το pulled pork με μαύρη μπίρα και μέλι, κρέμα γιαουρτιού, ξινόμηλο και σέλερι, αλλά και την πανσέτα bbq με σουσάμι, κίμτσι αγγούρι, καπνιστή μαγιονέζα με μαύρο σκόρδο και φρέσκο κρεμμυδάκι. Must στα greek style είναι το χοτ-ντογκ με λουκάνικο Τζουμαγιάς από τις Σέρρες, σαλάτα coleslaw και κέτσαπ από πιπεριές Φλωρίνης αλλά και τα κοκκινιστά μοσχαρίσια μάγουλα με κρέμα μπαχαρικών και λαχανικά. Οι vegan και vegetarian έχουν τις δικές τους επιλογές, ενώ φεύγοντας δεν πρέπει να ξεχάσεις το γλυκάκι που απογειώνει την απόλαυση, το τραγανό τηγανητό bao με κρέμα μπουγάτσα!

Φαγητό και ποτό στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter

Το THESSBAO, εκτός από στέκι που επαναπροσδιορίζει την έννοια του street food μέσα από ένα εξαιρετικό concept, επαναφέρει και την έννοια της αλληλεγγύης. Κάθε μήνα 3 guest chefs δημιουργούν από μία δική τους συνταγή με bao buns και μέρος των εσόδων διατίθεται για καλό σκοπό. Αυτόν τον μήνα καλεσμένοι chefs ήταν ο Γκίκας Ξενάκης, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης και ο Άνταμ Κοντοβάς και μέρος των εσόδων θα διατεθεί στη Μέριμνα για το Παιδί Θεσσαλονίκης, ενώ τον χριστουγεννιάτικο Δεκέμβρη μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Κάνε μια ευχή για το παιδί, Make a wish Ελλάδας, με guest chef τους Πάνο Ιωαννίδη, Βασίλη Μουρατίδη και Γρηγόρη Χέλμη. Σε δύο σημεία στη Θεσσαλονίκη το THESSBAO μοιράζει γεύσεις και χαμόγελα. Κι αυτό από μόνο του μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητά σου.

Καλαποθάκη 3, 2310 235225 / Λώρη Μαργαρίτη 11, 2310235226, Facebook: thessbao, Instagram: thessbao, www.thessbao.gr

To Μανιτάρι

Προσφέρει την εμπειρία υψηλής γεύσης σε μια άκρως οικεία ατμόσφαιρα. 

Φαγητό και ποτό στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter

Δεν είναι τυχαία η φράση «μανιτάρι μαγικό!» Ή, τουλάχιστον, δεν είναι τυχαίο ότι το Μανιτάρι είναι ένας μαγικός χώρος που σε καλοσωρίζει στη Θεσσαλονική για να σου προσφέρει γεύσεις, ατμόσφαιρα και στιγμές που θα θυμάσαι για καιρό. Θα το βρεις στα ανατολικά της πόλης, στον δεύτερο όροφο του εμπορικού κέντρου στην οδό Σοφούλη, και μόλις το αντικρίσεις θα καταλάβεις γιατί πρέπει να το επισκεφτείς. Ένας ξεχωριστός χώρος με casual διακόσμηση, αναπαυτικούς καναπέδες, μοναστηριακού τύπου τραπέζια, chill out ακούσματα και μια ιδιαίτερη βεράντα που αποπνέει έναν αέρα φινέτσας και σύγχρονου μποέμ, με θέα στην καταπράσινη Σοφούλη.

Αυτά με την πρώτη ματιά. Όταν έρχεται η ώρα της δοκιμής αντιλαμβάνεσαι την ποιότητα του βραβευμένου εστιατορίου (βραβεία Ελληνικής Κουζίνας από το «Αθηνόραμα» και τον οδηγό FNL) που εδώ και 11 χρόνια προσφέρει γαστρονομικές απολαύσεις μέσα από ένα μενού ελληνικής δημιουργικής κουζίνας, άρτια εκτελεσμένο από τον σεφ Λεωνίδα Παντσιούκα και εμπνευσμένο από τον consultant chef Δημήτρη Παμπόρη, το οποίο εναλλάσσεται ανάλογα με τις εποχές του χρόνου. Πρέπει να δοκιμάσεις τον φρέσκο μπακαλιάρο του Αιγαίου σε κρούστα φουντούκι με κουσκουσάκι βουβαλίσιο και μύδια τουρσί, το ψητό αρνάκι γιουβέτσι με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας, μανιτάρια και ξηρό ανθότυρο, ενώ στα ορεκτικά δεν θα παραλείψεις το ταρτάρ από μοσχαρίσιο φιλέτο, το cheesecake με κατσικίσιο τυρί chèvre, καθώς και το διαφορετικό παστίτσιο με κιμά μανιταριών, μοσχαρίσια γλυκάδια και αφράτη μπεσαμέλ.

Φαγητό και ποτό στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter

Τα Σαββατοκύριακα το Μανιτάρι έχει να προτείνει ιδιαίτερα πιάτα που διαφέρουν ανάλογα με την εποχή, ενώ όλες οι γεύσεις συνοδεύονται άψογα με ένα ποτήρι καλό κρασί από την πλήρως ενημερωμένη κάρτα την οποία επιμελείται η σομελιέ Ελίνα Δακαναλή. Μια εμπειρία γεύσης και φιλοξενίας σε έναν χώρο που ξέρει να απαντήσει στο «τι είναι αυτό;».

Θ. Σοφούλη 57, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, 2310 415289, www.to-manitari.gr, Facebook: Το Μανιτάρι Restaurant

Πλατεία θεάτρου

All day, all you need!

Φαγητό και ποτό στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πας στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει όμως κι ένας καλός λόγος για να θυμάσαι την επίσκεψη αυτή για πολύ καιρό. Η Πλατεία Θεάτρου είναι το απόλυτο all-day στέκι της πόλης που αντιπροσωπεύει υπερήφανα την ομορφιά της και αυτό το αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη στιγμή. 

Ακριβώς απέναντι από τον Λευκό Πύργο, με θέα στο πανέμορφο παραλιακό μέτωπο, ο σχεδιασμός της Πλατείας Θεάτρου αντικατοπτρίζει το εμβληματικό κτίριο που αντικρίζει. Δανειζόμενη χρώματα και έννοιες, έφτιαξε έναν χώρο που προβάλλει τη θεατρικότητά του, σχηματίζοντας μικρές παραστάσεις-σκηνές. Τα έντονα χρώματα και οι πολυμορφικές κατασκευές, σε συνδυασμό με τον επί μέρους φωτισμό, σκηνογραφούν τη δική τους κατάσταση μέσα στον αστικό ιστό της πόλης. Μια πλατεία θεάτρου στην οποία ο κόσμος της πόλης συμμετέχει και δημιουργεί τις δικές του παραστάσεις.

Πιστό στο ρητό «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», αυτό το στέκι έχει να σου προσφέρει ένα καταπληκτικό brunch που μπορεί να μετατραπεί σε γεύμα της ημέρας, και μάλιστα στην πιο casual εκδοχή του, ώστε η απόλαυση να είναι ακόμα μεγαλύτερη. Αυτή την απόλαυση η Πλατεία Θεάτρου τη μετατρέπει σε καθημερινή εμπειρία μέσα από διάφορες προσφορές brunch menus που θα σε εκπλήξουν με τη νοστιμιά τους. 

Φαγητό και ποτό στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter

Τα pancakes έχουν την τιμητική τους σε γλυκές και αλμυρές συνταγές, τα αυγά γίνονται βάση για μια σειρά από λαχταριστά πιάτα –must-try τα αυγά Μπένεντικτ με ολαντέζ και μανιτάρια–, ενώ ανάμεσα στις εξαιρετικές επιλογές είναι τα σάντουιτς που κρύβουν γευστικούς συνδυασμούς από premium υλικά για να προτείνουν πάντα κάτι διαφορετικό. Όλα αυτά θα τα βρεις σε τιμές που ξεκινούν από 3 ευρώ, συνοδεύοντας φυσικά με εξαιρετικό καφέ ή όποιο άλλο ρόφημα επιθυμείς. 

Η comfort food φιλοσοφία συνεχίζεται όλη την ημέρα με μπέργκερ, πίτσες και ζυμαρικά στην πιο νόστιμη εκδοχή τους, ενώ τα working spaces τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο σού επιτρέπουν να μεταφέρεις εδώ τη δουλειά σου και να ζήσεις το άπιαστο «εργασία και χαρά».

Το βράδυ τα signature cocktails παίρνουν τη δική τους θέση πάνω στη μπάρα και οι μουσικές από γνωστούς DJs δίνουν τον ρυθμό σε βραδιές που έχουν ξεχωριστά vibes. Αν είσαι τυχερός, μπορεί να πετύχεις κάποιο από τα γνωστά πάρτι, αλλά ακόμα και χωρίς αυτό η Πλατεία Θεάτρου θα γίνει ένας ακόμα λόγος για να επιστρέψεις πολύ σύντομα στη Θεσσαλονίκη.

Εθνικής Αμύνης 4, 2310 231422, Facebook: plateiatheatrouskg, Instagram: plateiatheatrou

Αρχιτεκτονική μελέτη χώρου: Αναστασία Δούκη, Χρυσάνθη Καλαφάτη

Rubiks

Το υγιεινό φαγητό είναι δημιουργικό και νόστιμο.

Φαγητό και ποτό στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter

Η υγιεινή διατροφή δεν αφορά μια συγκεκριμένη περίοδο. Αντίθετα, αφορά έναν ολόκληρο τρόπο σκέψης, ζωής και φιλοσοφίας. Επίσης, αυτή η στάση ζωής δεν μπορεί να σε κρατάει στο σπίτι μόνο και μόνο γιατί νιώθεις ότι δύσκολα θα βρεις εκεί έξω «κάποιον να σε καταλάβει». Η ιδέα του Rubik’s ξεκίνησε κάπως έτσι, από την ανάγκη να προσφέρει μια υγιεινή πρόταση σε όσους την αναζητούν ή σε όσους θέλουν να τη δοκιμάσουν. Κάνοντας την αρχή στην Πάτρα, δημιούργησε έναν χώρο που έγινε σύντομα σημείο αναφοράς του healthy, που όμως είναι τόσο νόστιμο και δημιουργικό, όσο μια γκουρμέ πρόταση comfort food. Από τον περασμένο Μάιο η Θεσσαλονίκη είναι το επόμενο σημείο απ’ όπου το Rubik’s μοιράζεται τις γεύσεις που δημιουργεί η ομάδα του. Κι όταν μιλάμε για ομάδα, εδώ κυριολεκτούμε, αφού η φιλοσοφία είναι non hierarchical και όλοι έχουν κάτι να πουν, να προτείνουν, μια νέα συνταγή, μια ιδέα, ακόμα και μια φωτογραφία από το εξωτερικό που μπορεί να δώσει έμπνευση για νέες συνταγές. Άλλωστε, στο Rubik’s καθημερινά θα βρεις κάτι καινούργιο, αφού όλα βασίζονται στις φρέσκες πρώτες ύλες και, εννοείται, στις εποχές που καθεμιά έχει να προσφέρει τα δικά της δωράκια. 

Φαγητό και ποτό στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter

Στο μενού οι vegan προτάσεις έχουν την τιμητική τους, τα sugar free, lactose και gluten free σήματα συνοδεύουν τις περισσότερες δημιουργίες, αλλά δεν λείπουν και λιχουδιές με ζάχαρη, που σε ενημερώνουν γι’ αυτό. Θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το περίφημο carrot cake, το vegan cheesecake με κρέμα από κάσιους, το πεντανόστιμο salmon avocado toast αλλά και το μοναδικό φαλάφελ που προσφέρεται σε ψητή εκδοχή, για να είναι ακόμα πιο ελαφρύ. Κι αφού τα γευτείς, έλα να μιλήσουμε για το πώς το νόστιμο μπορεί να είναι και υγιεινό!

Θεσσαλονίκη: Θεοχάρη 5-7 / Πάτρα: Πατρέως 92, rubiks.gr, Facebook: Rubik’s Superfood & Coffee, Instagram: rubiks_patra

Casablanca Social Club 

Διατηρώντας την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, οι άνθρωποι του Casablanca Social Club έδωσαν ζωή σε ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια της Θεσσαλονίκης.

Φαγητό και ποτό στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter

«Casablanca» σημαίνει «λευκό σπίτι», αλλά το Casablanca Social Club σημαίνει πολύ περισσότερα και το έχει αποδείξει. Το διατηρητέο έργο τέχνης στη λεωφόρο Β. Όλγας έχει γίνει σημείο αναφοράς χάρη στον τρόπο με τον οποίο η πρώην οικία Μιχαηλίδη, χτισμένη στα τέλη του 19ου αιώνα, μετατράπηκε σε έναν σύγχρονο τόπο συνάντησης. Διατηρώντας την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, οι άνθρωποι του Casablanca Social Club έδωσαν ζωή στο ολόλευκο ιστορικό κτίριο, δείχνοντας τη δέουσα προσοχή και σεβασμό.

Φαγητό και ποτό στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter

Από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ εδώ θα νιώσεις την αύρα μιας νέας κοινωνικότητας που βγάζει τη γλώσσα στη βαρετή κανονικότητα των στημένων μαγαζιών, της επιτηδευμένης πόζας και του δήθεν. Άλλωστε, ο τίτλος Social Club αναφέρεται στη δυνατότητα να είσαι ο εαυτός σου, να συνυπάρχεις και να περνάς καλά. Tην αυθεντικότητα βρίσκεις σε κάθε γωνιά του vintage αυτού χώρου, όπου οι λεπτομέρειες, οι χρωματικές επιλογές και τα υλικά συνδυάζονται αρμονικά, όπως οι διαφορετικοί άνθρωποι που φέρουν τη δική τους, προσωπική ομορφιά, δημιουργώντας ένα ακόμα πιο όμορφο «μαζί». Οι γεύσεις της κουζίνας, τα signature cocktails και τα αποστάγματα της κάβας είναι εξαιρετικά, το ίδιο και η ομάδα του μαγαζιού, που θα σε κάνει να αισθανθείς υπέροχα. Σου έχει τύχει ποτέ να νιώσεις πως ένας χώρος σε παρακινεί να βγάλεις τον καλύτερό σου εαυτό; Το Casablanca Social Club είναι μια τέτοια περίπτωση, κι αυτό το κάνει μοναδικό. The legend of Casablanca is you!

Βασιλίσσης Όλγας 18, Θεσσαλονίκη, Facebook: Casablanca Social Club, Instagram: casablancasocialclub 

Bufala gelatο

Βουβαλινό παγωτό που σε κάνει να αναφωνείς #Bufalicious

Φαγητό και ποτό στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter

Πριν μιλήσεις με λόγια για το Bufala Gelato, μπορείς να μιλήσεις με αριθμούς. 100% φρέσκο ελληνικό βουβαλινό γάλα, 30% λιγότερη ζάχαρη, 40% περισσότερη πρωτεΐνη, 58% περισσότερο ασβέστιο και 43% λιγότερη χοληστερόλη. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά ενός παγωτού που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, δημιούργησε στέκια στην Αθήνα, την Πάτρα και τη Ρόδο και επέστρεψε εκεί απ’ όπου ξεκίνησε, για να μετρήσει πλέον τρία καταστήματα που προσφέρουν τις μοναδικές γεύσεις του που δεν μοιάζουν με ό,τι ήξερες μέχρι σήμερα. 

Γεύσεις που ετοιμάζονται καθημερινά με ολόφρεσκα υλικά σε κάθε Bufala Gelato και συνδυάζουν απόλαυση, νοστιμιά και θρεπτική αξία. Η υπέροχη βελγική σοκολάτα συνδυάζεται με το βουβαλινό γάλα Σερρών σε μοναδικές δημιουργίες που πρέπει οπωσδήποτε να γευτείς. Choco Bianco Pistachio με λευκή βελγική σοκολάτα, καβουρδισμένα φιστίκια Αιγίνης και στρώσεις πραλίνας φιστικιού και Belgian Choco Noir με ολόκληρα κομμάτια βελγικής σοκολάτας υγείας. Αυτές είναι κάποιες από τις προτάσεις του Bufala Gelato που θα σε μαγέψουν, ενώ δεν λείπουν οι επιλογές Gelato με αγελαδινό γάλα σε πρωτότυπες συνταγές. Η Crema Madagascar με βανίλια Bourbon Μαδαγασκάρης, αλλά και το Pure Pistachio από 100% φρεσκοαλεσμένα φιστίκια Αιγίνης αναδεικνύουν τη φρεσκάδα και την υψηλή ποιότητα των υλικών σε κάθε μπουκιά. Φυσικά, δεν λείπουν οι vegan επιλογές.

Φαγητό και ποτό στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter

Για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις υπάρχει η απόλυτη crunchy φρεσκοψημένη bubble βάφλα που θα συνοδεύσει το παγωτό, αλλά και το Original Legendary Buffle Cone που τυλίγει το αγαπημένο σου παγωτό και τρώγεται άνετα on the go. Θα λατρέψεις το φρεσκοψημένο χειροποίητο χωνάκι με σοκολάτα ή πολύχρωμη τρούφα και, φυσικά, δεν θα αντισταθείς στα αφράτα pancakes και στις αριστοτεχνικές κρέπες που απογειώνουν την απόλαυση.

Κάθε επίσκεψη στα Bufala Gelato είναι μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης που θέλεις να ζεις ξανά και ξανά. Για τις ημέρες του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου το κατάστημα της λεωφόρου Νίκης λειτουργεί ως film festival spot και σου προσφέρει 10% έκπτωση σε κάθε αγορά. Γιατί το πάθος για σινεμά πάει μαζί με  το πάθος για νόστιμο παγωτό!

Θεσσαλονίκη: Λεωφόρος Νίκης 9, One Salonica Outlet Mall & Πλ. Παραμάνας Θέρμη // Αθήνα: Κηφισιά, Χαλάνδρι, Μοναστηράκι, Νέα Σμύρνη, Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη. Σε Πάτρα & Ρόδο // Facebook: Bufala Gelato, Instagram: bufalagelato.official, bufalagelato.com

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ