Ζιμπάμπουε: Διακοπή ρεύματος βύθισε το κοινοβούλιο στο σκοτάδι εν ώρα ομιλίας

Ζιμπάμπουε: Διακοπή ρεύματος βύθισε το κοινοβούλιο στο σκοτάδι εν ώρα ομιλίας Facebook Twitter
Φωτογραφία: ZBC News
0

Μια διακοπή ρεύματος βύθισε το κοινοβούλιο της Ζιμπάμπουε στο σκοτάδι την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών Μτούλι Νκούμπε ολοκλήρωνε την ομιλία του για τον ετήσιο προϋπολογισμό.

Τα φώτα τρεμόπαιξαν και έσβησαν, αφήνοντας έτσι κορυφαίους αξιωματούχους όπως ο πρόεδρος Έμερσον Μανανγκάγκουα, ο αντιπρόεδρος Κονστανίνο Τσιουένγκα και τα μέλη του κοινοβουλίου να κάθονται στο σκοτάδι.

Η διακοπή ρεύματος στο κοινοβούλιο είναι ένα ακόμη σύμπτωμα της συνεχιζόμενης κρίσης που αντιμετωπίζει η Ζιμπάμπουε επί του παρόντος. Στο αφρικανικό κράτος, οι 12ωρες διακοπές ρεύματος είναι πια καθημερινό φαινόμενο, λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας που έχει παραλύσει την παραγωγή ενέργειας στο φράγμα Kariba, την κύρια πηγή ενέργειας της χώρας.

Έτσι, καθώς έσβηναν τα φώτα, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης φώναζαν ότι η διακοπή ήταν μια εύστοχη μεταφορά για την κατάσταση της χώρας.

Ο Τζορτζ Μανάγια, εκπρόσωπος της Αρχής Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας της Ζιμπάμπουε (Zesa) δήλωσε στον τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο ZimLive ότι η διακοπή ρεύματος δεν είχε προγραμματιστεί και υποστήριξε ότι συνέβη εξαιτίας ενός κεραυνού.

Όπως είπε, το κοινοβούλιο είχε τη δική του ειδική παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία εξαιρείται από τις διακοπές ρεύματος.

Πριν σβήσουν τα φώτα, ο υπουργός Οικονομικών Μτούλι Νκούμπε δήλωσε ότι ο γεωργικός τομέας θα συρρικνωθεί κατά 15% φέτος λόγω της ξηρασίας.

Ωστόσο, προέβλεψε ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 6% το επόμενο έτος λόγω της πρόβλεψης βροχοπτώσεων άνω του μέσου όρου.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM