Ζιμπάμπουε: Διακοπή ρεύματος βύθισε το κοινοβούλιο στο σκοτάδι εν ώρα ομιλίας

Ζιμπάμπουε: Διακοπή ρεύματος βύθισε το κοινοβούλιο στο σκοτάδι εν ώρα ομιλίας Facebook Twitter
Φωτογραφία: ZBC News
0

Μια διακοπή ρεύματος βύθισε το κοινοβούλιο της Ζιμπάμπουε στο σκοτάδι την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών Μτούλι Νκούμπε ολοκλήρωνε την ομιλία του για τον ετήσιο προϋπολογισμό.

Τα φώτα τρεμόπαιξαν και έσβησαν, αφήνοντας έτσι κορυφαίους αξιωματούχους όπως ο πρόεδρος Έμερσον Μανανγκάγκουα, ο αντιπρόεδρος Κονστανίνο Τσιουένγκα και τα μέλη του κοινοβουλίου να κάθονται στο σκοτάδι.

Η διακοπή ρεύματος στο κοινοβούλιο είναι ένα ακόμη σύμπτωμα της συνεχιζόμενης κρίσης που αντιμετωπίζει η Ζιμπάμπουε επί του παρόντος. Στο αφρικανικό κράτος, οι 12ωρες διακοπές ρεύματος είναι πια καθημερινό φαινόμενο, λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας που έχει παραλύσει την παραγωγή ενέργειας στο φράγμα Kariba, την κύρια πηγή ενέργειας της χώρας.

Έτσι, καθώς έσβηναν τα φώτα, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης φώναζαν ότι η διακοπή ήταν μια εύστοχη μεταφορά για την κατάσταση της χώρας.

Ο Τζορτζ Μανάγια, εκπρόσωπος της Αρχής Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας της Ζιμπάμπουε (Zesa) δήλωσε στον τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο ZimLive ότι η διακοπή ρεύματος δεν είχε προγραμματιστεί και υποστήριξε ότι συνέβη εξαιτίας ενός κεραυνού.

Όπως είπε, το κοινοβούλιο είχε τη δική του ειδική παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία εξαιρείται από τις διακοπές ρεύματος.

Πριν σβήσουν τα φώτα, ο υπουργός Οικονομικών Μτούλι Νκούμπε δήλωσε ότι ο γεωργικός τομέας θα συρρικνωθεί κατά 15% φέτος λόγω της ξηρασίας.

Ωστόσο, προέβλεψε ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 6% το επόμενο έτος λόγω της πρόβλεψης βροχοπτώσεων άνω του μέσου όρου.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM